Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A w Dąbrowie Górniczej palą detergentami, środkami ochrony roślin, rozpuszczalnikami i wszelką inną chemią diabelnie toksyczną - i też fajnie!

Nawet glejt mają na to, że to dobre jest.

Problem nie w tym - czym się pali, tylko w tym - JAK się to spala!

Piroliza i rozkład termiczny to dobry i sprawdzony sposób utylizacji.

Tyle, ze domowa kotłownia zwykle nie jest do takiego procesu przygotowana.

A szkoda.

Adam M.

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Proszę - jaki ładny artykuł o paleniu śmieciami w Krakowie.

Gość pali meblami i fajnie. Nawet SM wpuścił do domu, żeby sobie próbki pobrali.

No i trafi (na bank) na Monteluppich albo do innego sanatorium nawet na 3 lata (vide.KK.) i nie będzie się męczył rąbaniem i spalaniem śmieci.

Oby!!!

Arturek wybudował się w zwartej zabudowie wśród śmieciuchów i ma pretensje do ludzi z forum ze ma parapety brudne w zimie...co więcej notorycznie ich obraza

zazwyczaj przy radykalnie zaniżonej samoocenie niektóre osobniki podwyższają ją sobie poprzez obrażanie, poniżanie i opluwanie wszystkich dookoła. Takie kliniczne przypadki.

Ale nie wszystko mieści się do worka. Gabaryty, poremontowe, - do lasu!

Kwestia człowieka i podejścia ...

U mnie w gminie problemu nie ma ze "nadprodukcją" śmieci i ich odbiorem. Worków mam sporo a jak zabraknie to bez problemu mozna dostać.

Wszystko co wystawiłem zabrali.

A śmieci "budowlane" zawoziłem do punktu odbioru. Każda gmina/miasto ma miejsce gdzie można przywieżć "nadmiar" śmieci.

Jak woziłem tak gruz i itd i bez problemu przyjmowali. Oczywiście spisują i "legitymują" aby sobie firmy za darmo nie zwoziły ..

A z gruzem problemu nie było. Podszedłem do dewelopera zagadałem i miałem gdzie wrzucać gruz :)

Naprawdę trzeba mieć naprawdę nawalone w głowie aby śmieci wozić do lasu , tym bardziej że w większości można legalnie i bezporblemowo te śmieci "oddać"...

Gość TwojPan
100% prawdy.

Pani z forum,po tym jak napisałem nawet z przaśnym komentarzem,że mam dosyć palenia w kotłach na paliwo stałe i mam zamiar (już zbudowałem) dom bez kominów-zwietrzyła sensację.Ankietę chciała zrobić-kurna a samo forum daje pole do popisu dla węglem,kotłami,pompami i piz..mi chyba jeszcze karmionych.

Nic tylko płakać ze śmiechu.

Nie mam ŻADNEGO komina w domu.

I tak chcę żyć.

Gość TwojPan
Kwestia człowieka i podejścia ...

kaszpir ...wiesz co,od kilku lat masz w doopie czym palisz-byle by było tanio.

O twoich wyczynach z opałem całe blogi napisałeś.Gdybyś był choć odrobinę konsekwentny w tym co tu piszesz,kupiłbyś porządny opał i spalał jak potrzeba.A ty miałem w kotle z podajnikiem zasuwasz.

Węglem karmionym się nie dziwię-mają na składzie tego w bród-więc utylizują.Ale ty,wybrałeś kocioł na ekogroszek przecież....

Pani z forum,po tym jak napisałem nawet z przaśnym komentarzem,że mam dosyć palenia w kotłach na paliwo stałe i mam zamiar (już zbudowałem) dom bez kominów-zwietrzyła sensację.Ankietę chciała zrobić-kurna a samo forum daje pole do popisu dla węglem,kotłami,pompami i piz..mi chyba jeszcze karmionych.

I tak chcę żyć.

Dom bez komina jak to wygląda.... ;)

I tak chcę żyć.

Popłacz jeszcze nad tym że Ci sąsiad kopci .

Gdybyś był choć odrobinę konsekwentny w tym co tu piszesz,kupiłbyś porządny opał i spalał jak potrzeba.A ty miałem w kotle z podajnikiem zasuwasz.

Pali miałem bo jest tańszy. Podobnie jak Ty, pierzesz i gotujesz w nocy bo masz G12 .

Gość TwojPan
Popłacz jeszcze nad tym że Ci sąsiad kopci .

Totalna ignorancja.

Jak ci dzieciak zacznie chorować (czego nikomu nie życzę)-inaczej zaczniesz myśleć.Zwykle nie myślisz o tym co dotyka innych-póki nie dotknie to ciebie.

Moi obecni sąsiedzi,mają wszystko gdzieś.Termomodernizację budynku-inne formy ogrzewania niż paliwo stałe-lub choćby jedną,wspólną właściwie wykonana kotłownie z porządnym kotłem nawet na eko.

Pali miałem bo jest tańszy. Podobnie jak Ty, pierzesz i gotujesz w nocy bo masz G12 .

Nie wiem co to G12,jeszcze nie ogrzewam nowego domu.

Jedno wiem na pewno,grzał będę wtedy kiedy będzie taka potrzeba.Życie jest krótkie,nie mam zamiaru do końca swych dni zapierdzielać z workami i popiołem.Biednych ludzi,nie stać na tanie rozwiązania.

Powodzenia.