Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziś w drodze do pracy obserwowałem sobie kominy swój i sąsiada. Obaj mamy kotły na eko, sąsiad kupił nawet lepszy ekogroszek (bo ja ruska z lokalnego składu, a on workowany dobry polski eko).

U mnie z komina nie widać w ogóle dymu podczas pracy kotła, a u sąsiada dymi, jak parowóz. I to nie jest wąska stróżka dymu, tylko kłęby siwego dymu na pół kamienicy.

Dlaczego taka różnica?

Kotły na "eko"groszek ZAWSZE palą czysto i NIGDY nie kopcą. Pewnie ma w kotłowni jeszcze śmieciucha, spryciarz.

Kotły na "eko"groszek ZAWSZE palą czysto i NIGDY nie kopcą.

Mała uwaga. Powinno być napisane: Kotły na "eko"groszek ZAWSZE palą "czysto". Bo to że nie kopcą, to nie znaczy że mniej zatruwają dioksynami czy tlenkami azotu, mało, te substancje toksyczne są wtedy uwalniane nawet w większym stopniu.

Panowie stop !!!! Jest alternatywa Skoro rządcy tego świata chcą ekologi OK wszyscy montujemy panele solarne nie ma problemu Ja pierwszy rezygnuję z węgla

Niech nam dadzą uczciwe ; kredyty , ceny , pewne na czas spłaty my nie chcemy zarabiać !!!!możemy nawet dopłaćić z 1 tyś rocznie do tego ?

No co ni ma chętnych? Do tego nigdy nie dojdzie bo złodzieje muszą zarabiać a głupi kowalski dla nich kasę w zębach przynieść

Robi się z ludu głupi motłoch i pierze mózgi!!! Jakie normy spełniają ; USA Chiny i Rosja Pytam się?

Rakieta startująca w kosmos robi bajzel większy jak polska przez rok

Kurwica mnie bierze jak czytam niektóre posty

Jestem ciekaw czym chodzą zwolennicy eko do pracy niech zaczną od siebie

Znam wielu takich 1 osoba w terenówce ! I to w 7-mio osobowej

Zaden ,,fetniak '' ani pieszo ani rower ani elektryk

Edytowane przez Adik50

Panowie stop !!!! Jest alternatywa Skoro rządcy tego świata chcą ekologi OK wszyscy montujemy panele solarne nie ma problemu Ja pierwszy rezygnuję z węgla

Niech nam dadzą uczciwe ; kredyty , ceny , pewne na czas spłaty my nie chcemy zarabiać !!!!możemy nawet dopłaćić z 1 tyś rocznie do tego ?

No co ni ma chętnych? Do tego nigdy nie dojdzie bo złodzieje muszą zarabiać a głupi kowalski dla nich kasę w zębach przynieść

Robi się z ludu głupi motłoch i pierze mózgi!!! Jakie normy spełniają ; USA Chiny i Rosja Pytam się?

Rakieta startująca w kosmos robi bajzel większy jak polska przez rok

Kurwica mnie bierze jak czytam niektóre posty

Jestem ciekaw czym chodzą zwolennicy eko do pracy niech zaczną od siebie

Znam wielu takich 1 osoba w terenówce ! I to w 7-mio osobowej

Zaden ,,fetniak '' ani pieszo ani rower ani elektryk

Zgadzam się w 100%. W wielkim skrócie dzisiejsza sytuacja to nic innego jak: LOBBY, LOBBY, LOBBY PRODUCENTÓW WSZYSTKIEGO!

To mało powiedziane ; Wraca niewolnictwo! Polityczne , gospodarcze Polska jest w czołowce!

Zniszczono nam wszystko nawet historię Jesteśmi najlepsi w pracach ,,śmieciowych'' i za cenę śmieci Ale nie my jesteśmy w centrum europy ale na liście za Rumunią

Pytam się co ma np . przeciętny kowalski z prywatyzacji malątku polskiego?

Sprzedanego za symboliczną 1 zŁ?

Ma niewolniczą prace za 10 zł brutto w większości ponad 200godzin m-c

Po 40 latach pracy ni ma emerytury bo za młody ni ma 65 lat no i 168o brutto emerytury jak skończy 65 lat

I o czym tu gadać ? o ekologii ??? Paleniu czym???

Edytowane przez Adik50

Spokojnie... terazniejsza wladza wszystko zmieni! Bedzie cacy.

Po co sie tak denerwowac... Polska dopiero co wstala z kolan. Wolna i niepodlegla jest zaledwie od ostatnich wyborow.

Nie rozumiem jednak co ma "Rakieta startująca w kosmos robi bajzel większy jak polska przez rok" do smrodu i smogu w bezposrednim otoczeniu....

Co ma dym szcypiacy w oczy moje dzieci w drodze do szkoly do rakiety na drugim koncu swiata.

Moze warto zaczac od siebie i tym na co ma sie wplyw....

Glupia zecz...niejeden Polak nie potrafi po swoim psie posprzatac z chodnika a bedzie innych poczal kultury.... to tez przez niskie dochody czy z prywatyzacji majatku?

Budujac nowy dom i ogrzewajac go drobnym weglem ( wtedy ponoc jest eko) to tez z biedy.... bo na bogatym zachodzie nie jednego nie stac na wlasny dom...

Za to na podjezdzie musi stac nowy lub prawie nowy dieselek... w ktorym za jakis czas wytniemy filtr bo drogo... a diesel ponoc kopcic musi... itd.

To tez przez zniszczenbie histori i niewolnicza prace? Takie kultywowanie wartosci narodowych?

Nic dodać nic ująć...

Zgadzam się w 100%. W wielkim skrócie dzisiejsza sytuacja to nic innego jak: LOBBY, LOBBY, LOBBY PRODUCENTÓW WSZYSTKIEGO!

Póki co to najsilniejsze jest lobby węglowe. Cały naród dopłaca, a jak rząd chce coś z tym zrobić, to najazd na stolicę, blokady, rozpierducha, podkulenie ogona i tak wkoło Macieju.

Gość Konto usunięte_1*
To mało powiedziane ; Wraca niewolnictwo! Polityczne , gospodarcze Polska jest w czołowce!

Zniszczono nam wszystko nawet historię Jesteśmi najlepsi w pracach ,,śmieciowych'' i za cenę śmieci Ale nie my jesteśmy w centrum europy ale na liście za Rumunią

Pytam się co ma np . przeciętny kowalski z prywatyzacji malątku polskiego?

Sprzedanego za symboliczną 1 zŁ?

Ma niewolniczą prace za 10 zł brutto w większości ponad 200godzin m-c

Po 40 latach pracy ni ma emerytury bo za młody ni ma 65 lat no i 168o brutto emerytury jak skończy 65 lat

I o czym tu gadać ? o ekologii ??? Paleniu czym???

to tylko dziękować nocnej zmianie Bolków i im podobnych durni

Gość Konto usunięte_1*
Póki co to najsilniejsze jest lobby węglowe. Cały naród dopłaca, a jak rząd chce coś z tym zrobić, to najazd na stolicę, blokady, rozpierducha, podkulenie ogona i tak wkoło Macieju.

ale jak przez 50 lat węgiel odbudowywał Polskę to jakoś nie miałczałeś , ale pewnie młody jesteś i z TVN-u od Balcerowicza się dowiedziałeś tych mądrości

Panowie, Panowie,

To nie forum polityczne "dobrej zmiany" i rozpatrywanie historii wg nowych zaleceń programowych. ( 6 h tzw. historii, ze 2 godz. matematyki i fizyki łącznie, katecheza 4 h i ze 2 h śpiewu chóralnego tudzież 12 h przysposobienia ormo dla don Antoniego obrony. Tygodniowo.)

Tylko tak dogonimy świat. O obowiązkowych zajęciach w kopaniu grządek na cmentarzach i udziałach w ekshumacjach nie wspominam. Bo to będzie w czynie społecznym.

Pytam! Co z paleniem węglem, gdy zacznie obowiązywać światowe Mein Trampf?

Gość Arturo72
Od półtorej miesiąca palę ekogroszkiem w piecu z 4 klasą (norma 2012r) i nie ma czarnego dymu z komina, a popiołu jest znacznie mniej niż w tradycyjnych kotłach. Super sprawa. Nie ma sensu zakazywać węgla, bo ekogroszek to węgiel, tylko odpowiednio rozdrobniony i spalany.
Wylot z komina masz skierowany do wnętrza domu ? A jak nie to czemu nie ?