Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Te,a do Ciebie nie dociera po raz setny chyba,bo niejednokrotnie jest to tutaj powtarzane,że mowa jest o NOWYCH domach ????

Tak ciężko u Ciebie z rozumieniem tekstu pisanego ???

Czym się różni NOWY dom od durszlaka też nie jarzysz ????

Napisz mi które słowo w temacie określa , że chodzi o nowe domy ? Przeczytaj może pierwszego posta na pierwszej stronie ze zrozumieniem. Tak ciężko to zrozumieć ?

Masz dużo racji w tym co głosisz na forum ale nie nakręcaj się aż tak bardzo :rolleyes:

Edytowane przez lolson28

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jaka jest różnica - nowe, stare czy odnawiane, jak palą w kotłach?

To co z tymi paliwami stałymi?

Zakazać?

To zapostuluj: od jutra tylko prąd z wiatraków, elektrowni wodnych i solarów!

ZAMKNĄĆ elektrownie węglowe!

A dodatkowo - ciepłownie, bo też palą.

A może.... NOWE samochody tylko NA PEDAŁY!!!

:lol:

Adam M.

100% racji ale toz to nie kto inny jak tenże "suweren" wybrał PIS do władzy,żeby wrócił PRL.

I jak tu nie mówić o nich inaczej jak "ciemnogród" ?

Naród czyli jak nazwałeś "ciemnogród" wybrał wyznawców PIS - tak więc nawet wbrew swoim zacofanym poglądom powinieneś go szanować bo na tym polega demokracja - jak to wydaje się za trudne zawsze można zostać uchodźcą w Calais :

Gość Arturo72
Naród czyli jak nazwałeś "ciemnogród" wybrał wyznawców PIS - tak więc nawet wbrew swoim zacofanym poglądom powinieneś go szanować bo na tym polega demokracja - jak to wydaje się za trudne zawsze można zostać uchodźcą w Calais :

Owszem,szanuje ale nie czuje się szanowany tak jak w demokracji ale jak dyktaturze lub co najmniej w państwie autorytarnym czyli jak za komuny.

I tego właśnie "ciemny lud" nie jarzy,podobnie jest w węglem.

Gość Arturo72
Naród nie wybrał PIS,PIS wybrała większość głosujących w wyborach a to zasadnicza różnica,dla "ciemnego suwerena" nie ma różnicy ale zapewniam Cię że się mylisz co to "Narodu"...

Naród nie wybrał PIS,PIS wybrała większość głosujących w wyborach a to zasadnicza różnica,dla "ciemnego suwerena" nie ma różnicy ale zapewniam Cię że się mylisz co to "Narodu"...

Nie opowiadaj takich pierdół, Ci co nie poszli na wybory też głosowali, tylko że w sposób pośredni, ich głos - "mam to w d..."

Z nowymi domami pomału jest coraz mniejszy problem. W mojej okolicy nikt już nie buduje domu ogrzewanego węglem (poza jednym, który się buduje już od ośmiu lat i końca nie widać). Zresztą wystarczy zobaczyć ankietę, w której na samym początku bezdyskusyjnie (powyżej 50%) prowadził węgiel, a teraz nawet nie osiąga 30%. Te 30% to pozostałosci z tych kilku lat i gdyby dzisiaj założyć podobną ankietę wynik dla węgla byłby jeszcze bardziej negatywny. Postęp w głowach nowych inwestorów widać czarno na białym.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?222305-Najta%C5%84sze-ogrzewanie-domu

Problem mamy ze starymi domami. Tutaj powinien być jakiś program termomodernizacji i wymiany starych kotłów. Sama termomodernizacja bez wymiany kotła na mniejszy jest głupotą.

Mam wrażenie że większość z was poprostu uparła się że węgiel jest zły. Naprawdę wierzycie że węgiel zniknie od tak ?? bo ustawę wprowadzą?? To jest ku... Polska!! Wystarczy ocieplać domy i promować czyste spalanie. A później wprowadć pompy itp. Skąd kasa na modernizację?? Ocieplenie, wymiana instalacji CO lub/i elektrycznej co wiąże się z mniejszym lb większym remontem wewnątrz. Do tego jeszcze WM. Ze starego klocka pasywniaka nie zrobisz a i na energooszczędny kupa kasy.

Nie wiem ile widziales "skromnych" domkow, ze "skromnymi" pojazdami na podjezdzie i kopcacymi kominami... chyba ze nie widziales...

Gdzies trzeba zaczac... i moze od tych ktorzy maja wybor.

Nowy dom za 300-500 000:- nie ma opcji wyboru ogrzewania?:o Tylko wegiel?

Wdychales swieze gorskie powietrze w Zakopanem zima?

Mam wrazenie ze nic nie mozna zrobic bo nie... bo to jest Polska

Nie zaglądam do czyjejś kieszeni i nie moja sprawa kto jaki ma samochód. W większości jesteśmy narodem niewolników gówno zarabiam ale dom lub wyjebane mieszkanie musi być. Postaw się a zastaw się z tym należy walczyć z brakiem edukacji finansowej. Bo jak ludzie bedą dbali o pieniądze to i na modernizacje sie znajdzie kasa.

A w zakopanym nie byłem od czasów dzieciaka.

A w zakopanym nie byłem od czasów dzieciaka.

To żałuj. Z Harendy doskonale widać całą panoramę Zakopanego. Piękne nowoczesne wyciągi za dziesiątki milionów złotych, dużo nowych wielkich kwater na setki osób (wiem bo bywam), a z kominów śmierdzący i duszący dym. Myślisz że górali nie stać na czyste ogrzewanie? Oczywiscie że stać, tyle że tak górale jak i górnicy nauczyli się (nauczyliśmy ich) mieć postawę roszczeniową. Masz im dać i już. Dlatego tylko zakaz!

To żałuj. Z Harendy doskonale widać całą panoramę Zakopanego. Piękne nowoczesne wyciągi za dziesiątki milionów złotych, dużo nowych wielkich kwater na setki osób (wiem bo bywam), a z kominów śmierdzący i duszący dym. Myślisz że górali nie stać na czyste ogrzewanie? Oczywiscie że stać, tyle że tak górale jak i górnicy nauczyli się (nauczyliśmy ich) mieć postawę roszczeniową. Masz im dać i już. Dlatego tylko zakaz!

A ja wole nigdzie nie jechać albo do taniej rudery bom sknera :)

I czy te kominy to w miarę nowoczesne kotły czy stare i przewymiarowane śmierdziele ? jak uważasz??

Edytowane przez kulibob