lolson28 06.12.2016 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Te,a do Ciebie nie dociera po raz setny chyba,bo niejednokrotnie jest to tutaj powtarzane,że mowa jest o NOWYCH domach ???? Tak ciężko u Ciebie z rozumieniem tekstu pisanego ??? Czym się różni NOWY dom od durszlaka też nie jarzysz ???? Napisz mi które słowo w temacie określa , że chodzi o nowe domy ? Przeczytaj może pierwszego posta na pierwszej stronie ze zrozumieniem. Tak ciężko to zrozumieć ? Masz dużo racji w tym co głosisz na forum ale nie nakręcaj się aż tak bardzo Edytowane 6 Grudnia 2016 przez lolson28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 06.12.2016 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Jaka jest różnica - nowe, stare czy odnawiane, jak palą w kotłach? To co z tymi paliwami stałymi? Zakazać? To zapostuluj: od jutra tylko prąd z wiatraków, elektrowni wodnych i solarów! ZAMKNĄĆ elektrownie węglowe! A dodatkowo - ciepłownie, bo też palą. A może.... NOWE samochody tylko NA PEDAŁY!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 06.12.2016 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Idźmy dalej!Zamknąć koksownie!Zaorać huty! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 06.12.2016 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Daj spokój Doktorku. On tego nie zrozumie. Widzi problem tylko w nowych domach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.12.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Kolego większość tutejszych gawędziarzy ekologów ma jaja ale tylko przed ekranem komputera. Święte słowa chociaż brakuje mi tu cudzysłowu przy określeniu ekolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 06.12.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 100% racji ale toz to nie kto inny jak tenże "suweren" wybrał PIS do władzy,żeby wrócił PRL. I jak tu nie mówić o nich inaczej jak "ciemnogród" ? Naród czyli jak nazwałeś "ciemnogród" wybrał wyznawców PIS - tak więc nawet wbrew swoim zacofanym poglądom powinieneś go szanować bo na tym polega demokracja - jak to wydaje się za trudne zawsze można zostać uchodźcą w Calais : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.12.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Naród czyli jak nazwałeś "ciemnogród" wybrał wyznawców PIS - tak więc nawet wbrew swoim zacofanym poglądom powinieneś go szanować bo na tym polega demokracja - jak to wydaje się za trudne zawsze można zostać uchodźcą w Calais : Owszem,szanuje ale nie czuje się szanowany tak jak w demokracji ale jak dyktaturze lub co najmniej w państwie autorytarnym czyli jak za komuny. I tego właśnie "ciemny lud" nie jarzy,podobnie jest w węglem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.12.2016 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Naród nie wybrał PIS,PIS wybrała większość głosujących w wyborach a to zasadnicza różnica,dla "ciemnego suwerena" nie ma różnicy ale zapewniam Cię że się mylisz co to "Narodu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mobe 06.12.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Naród nie wybrał PIS,PIS wybrała większość głosujących w wyborach a to zasadnicza różnica,dla "ciemnego suwerena" nie ma różnicy ale zapewniam Cię że się mylisz co to "Narodu"... Nie opowiadaj takich pierdół, Ci co nie poszli na wybory też głosowali, tylko że w sposób pośredni, ich głos - "mam to w d..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.12.2016 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Z nowymi domami pomału jest coraz mniejszy problem. W mojej okolicy nikt już nie buduje domu ogrzewanego węglem (poza jednym, który się buduje już od ośmiu lat i końca nie widać). Zresztą wystarczy zobaczyć ankietę, w której na samym początku bezdyskusyjnie (powyżej 50%) prowadził węgiel, a teraz nawet nie osiąga 30%. Te 30% to pozostałosci z tych kilku lat i gdyby dzisiaj założyć podobną ankietę wynik dla węgla byłby jeszcze bardziej negatywny. Postęp w głowach nowych inwestorów widać czarno na białym. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?222305-Najta%C5%84sze-ogrzewanie-domu Problem mamy ze starymi domami. Tutaj powinien być jakiś program termomodernizacji i wymiany starych kotłów. Sama termomodernizacja bez wymiany kotła na mniejszy jest głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.12.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 A najlepiej , za WASZĄ WŁASNĄ kasę! Ile jesteś w stanie zapłacić, żeby nikt nie truł ciebie i twojej rodziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.12.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Święte słowa chociaż brakuje mi tu cudzysłowu przy określeniu ekolog. Piszesz o tych co sprzedają EKOLOGICZNE kotły NA WĘGIEL i EKOLOGICZNY groszek? (patrz strona wcześniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.12.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Mam wrażenie że większość z was poprostu uparła się że węgiel jest zły. Naprawdę wierzycie że węgiel zniknie od tak ?? bo ustawę wprowadzą?? To jest ku... Polska!! Wystarczy ocieplać domy i promować czyste spalanie. A później wprowadć pompy itp. Skąd kasa na modernizację?? Ocieplenie, wymiana instalacji CO lub/i elektrycznej co wiąże się z mniejszym lb większym remontem wewnątrz. Do tego jeszcze WM. Ze starego klocka pasywniaka nie zrobisz a i na energooszczędny kupa kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.12.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Nie wiem ile widziales "skromnych" domkow, ze "skromnymi" pojazdami na podjezdzie i kopcacymi kominami... chyba ze nie widziales... Gdzies trzeba zaczac... i moze od tych ktorzy maja wybor. Nowy dom za 300-500 000:- nie ma opcji wyboru ogrzewania? Tylko wegiel? Wdychales swieze gorskie powietrze w Zakopanem zima? Mam wrazenie ze nic nie mozna zrobic bo nie... bo to jest Polska Nie zaglądam do czyjejś kieszeni i nie moja sprawa kto jaki ma samochód. W większości jesteśmy narodem niewolników gówno zarabiam ale dom lub wyjebane mieszkanie musi być. Postaw się a zastaw się z tym należy walczyć z brakiem edukacji finansowej. Bo jak ludzie bedą dbali o pieniądze to i na modernizacje sie znajdzie kasa. A w zakopanym nie byłem od czasów dzieciaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.12.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 A w zakopanym nie byłem od czasów dzieciaka. To żałuj. Z Harendy doskonale widać całą panoramę Zakopanego. Piękne nowoczesne wyciągi za dziesiątki milionów złotych, dużo nowych wielkich kwater na setki osób (wiem bo bywam), a z kominów śmierdzący i duszący dym. Myślisz że górali nie stać na czyste ogrzewanie? Oczywiscie że stać, tyle że tak górale jak i górnicy nauczyli się (nauczyliśmy ich) mieć postawę roszczeniową. Masz im dać i już. Dlatego tylko zakaz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.12.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 (edytowane) To żałuj. Z Harendy doskonale widać całą panoramę Zakopanego. Piękne nowoczesne wyciągi za dziesiątki milionów złotych, dużo nowych wielkich kwater na setki osób (wiem bo bywam), a z kominów śmierdzący i duszący dym. Myślisz że górali nie stać na czyste ogrzewanie? Oczywiscie że stać, tyle że tak górale jak i górnicy nauczyli się (nauczyliśmy ich) mieć postawę roszczeniową. Masz im dać i już. Dlatego tylko zakaz! A ja wole nigdzie nie jechać albo do taniej rudery bom sknera I czy te kominy to w miarę nowoczesne kotły czy stare i przewymiarowane śmierdziele ? jak uważasz?? Edytowane 6 Grudnia 2016 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.12.2016 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 I czy te kominy to w miarę nowoczesne kotły czy stare i przewymiarowane śmierdziele ? jak uważasz?? Tego nie wiem, natomiast wiem, że te sknery stać na czyste ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.12.2016 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 RMF. Normy zanieczyszczenia powietrza w Nowym Targu przekroczone o 1000%. Zapraszamy na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.12.2016 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Skoro taki syf to dlaczego ludzie tam jeżdżą?? przestaliby jeździć z powodu syfu to i górale zmądrzeliby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 06.12.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Szacuje się że około 50 000 osób rocznie w Polsce umiera przedwcześnie z powodu zanieczyszczonego powietrza. Czyli 140 osób dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts