fotohobby 11.12.2016 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Jesteś taki świadomy a nie wiesz że człowiek produkuje samochody elektryczne. Nie stać Cię ? Niemożliwe . I w elektrycznych ludzie nie giną ? Czy Ty potrafisz zrozumieć, w jakim kontekście mac_62 przywołał przykład transportu drogowego, czy mam za wysokie wymagania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.12.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Pewnie jak wprowadzą całkowity zakaz spalania węgla, to kopalnie obniżą cenę dla elektrowni. Jestem przekonany że tak zrobią... Jesteś głupi i zaraz ci to udowodnię. Kopalnia ma swoje koszty, które nie zawsze można obniżyć. Chce mieć też zysk. Jeżeli nagle sprzedaż węgla spadnie, to co zrobi kopalnia żeby ten zysk utrzymać? W moim garażu stoi 12-to letnie auto za kilka zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 11.12.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Technicznie - rozwiązanie - jest. Zamiast zakładać wszystkim naokoło filtry na domy za ich kasę załóż sobie filtr na twarz za swoją. Działa nawet na bardziej agresywne rzeczy jak to, co z komina wylata.. nie wierzę ... uroczysta kolacja - jeden siedzi, stan przed wagonowo-odczepieniowy i smrodzi- do goście mają zakładać maski. Zamiast tamten wagony odczepić. Oczywiście że kultura wymaga założenia na swoje syfy filtra. Co to takie trudne ? jak by komin był w stanie spalać sadzę - też było by nawet wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 11.12.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 (edytowane) ... Nie logiczne jest to,że piszesz takie bzdury jak "spalam czysto" ,palniki miałowe,miał to podstawowy produkt itd.... Ze dwie strony wstecz prosiłem, żebyś podał jedną istotną różnicę w parametrach między miałem 21 z Janiny i ekogroszkiem Jaret z tejże kopalni. Poza oczywiście uziarnieniem. Czy będzie odzew? PS. Pomogę Ci. Jaret - Qir 21 MJ, Ar 6 - 10, Str 1 - 1,4, Wtr 16-22. Miał 21 D Qir 21 - 22,5 MJ, Ar 6 - 11, Str 0,8 - 1,4, Wtr 16 - 20. Teraz może wytłumacz, dlaczego paląc miałem 21 z Janiny Twoim zdaniem truję więcej niż paląc ekogroszkiem Jaret. Edytowane 11 Grudnia 2016 przez kobra64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.12.2016 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 nie wierzę ... uroczysta kolacja - jeden siedzi, stan przed wagonowo-odczepieniowy i smrodzi- do goście mają zakładać maski. Zamiast tamten wagony odczepić. Oczywiście że kultura wymaga założenia na swoje syfy filtra. Co to takie trudne ? jak by komin był w stanie spalać sadzę - też było by nawet wygodniej Adam mnie ostatnio zaczyna przerażać. Starość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.12.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Uwierz!Ludzie tu już do EU7 doszli.Do EU13 mają już bliżej jak do początku... Uroczysta kolacja, GMO na stole, Mięsko składające się w 80% z soi, kurczaczek pełen antybiotyku, sałatka z glifosatem...Ale jajeczka - BEZ salmonelli!Mniam!Za oknem ten parszywy sąsiad, co dymy z komina przy rozpalaniu puszcza...Pewnie chce , parszywiec, abyśmy się pochorowali... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 11.12.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Duński potentat energetyczny DONG przekształci miejską elektrociepłownię w mieście Aarhus, która do tej pory była zasilana węglem, a w której po modernizacji będzie spalany wyłącznie pellet. http://gramwzielone.pl/bioenergia/15213/elektrocieplownia-w-danii-zamiast-wegla-bedzie-spalac-pellet Czyli można. U nas jest tak.Jak mamy węgiel,to trzeba go nawet jeść.Bo się przecież opłaca Wyluzuj , za 30-40 lat będzie i u nas. I w elektrycznych ludzie nie giną ? Czy Ty potrafisz zrozumieć, w jakim kontekście mac_62 przywołał przykład transportu drogowego, czy mam za wysokie wymagania ? Elektryczne nie kopcą. Włącz mózg. . Jeżeli nagle sprzedaż węgla spadnie, to co zrobi kopalnia żeby ten zysk utrzymać? Będą go eksportować. Nasz węgiel ma dobre parametry. Ty też włącz mózg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.12.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Nie przejmuj się swoją starością. Każdego to czeka (jak go sąsiad nie otruje dymkiem). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.12.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Będą go eksportować. Buahaha Komu? Kto kupi nasz drogi węgiel??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.12.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Nie przejmuj się swoją starością. Nie swoją a twoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.12.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Ja czuję się młody!Nawet myślenie mi nie szwankuje.Logika mi służy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 11.12.2016 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Buahaha Komu? Kto kupi nasz drogi węgiel??? Wobec aktualnej ceny dolara oraz cen węgla ARA i RB nasz węgiel obecnie wcale taki drogi nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 11.12.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Mieszkańcy stolicy Irlandii oddychali trzy dekady temu o wiele gorszym powietrzem niż krakowianie dzisiaj. Dublińczykom udało się jednak ze smogiem wygrać. Jak? Wprowadzając zakaz sprzedaży węgla na terenie miasta. http://powietrze.krakow.pl/wywiad-z-prof-patrickiem-goodmanem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 11.12.2016 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 .... Kopalnia ma swoje koszty, które nie zawsze można obniżyć. Chce mieć też zysk. Jeżeli nagle sprzedaż węgla spadnie, to co zrobi kopalnia żeby ten zysk utrzymać? .... Nic nie zrobi. W ostatnich latach kopalnie wielokrotnie notowały spadki sprzedaży węgla. Żaden z tych spadków nie zakończył się podwyżkami cen. Dwukrotnie wobec tych spadków sprzedaży kopalnie ze starej KW SA zastosowały wręcz obniżki cen węgla. Rynek jest nieubłagany i przy nadprodukcji danego towaru nie da się wprowadzać podwyżek jego cen.Nie gadaj o sprawach o których pojęcia nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.12.2016 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Elektryczne nie kopcą. Włącz mózg. Widzę, że nawet, jak ci się zwraca uwagę, to nie potrafisz zajarzyć o co chodzi. Współczuję.... Ale wyjaśnię: mac_612 przykład transportu podał nie po to, by udowodnić, że zatruwa on środowisko, ale po to,że ofiary wypadków też "kosztują" nasz budzęt - leczenie i rehabilitacja, podobnie jak kosztuje leczenie i rehabilitacja osób trutych wyziewami z kotłów i kominków. Ktoś ci to nawet na czerwono wytłuścił. Nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.12.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Nic nie zrobi. W ostatnich latach kopalnie wielokrotnie notowały spadki sprzedaży węgla. Żaden z tych spadków nie zakończył się podwyżkami cen. Dwukrotnie wobec tych spadków sprzedaży kopalnie ze starej KW SA zastosowały wręcz obniżki cen węgla. Rynek jest nieubłagany i przy nadprodukcji danego towaru nie da się wprowadzać podwyżek jego cen.Nie gadaj o sprawach o których pojęcia nie masz. Następny tępak ekonomiczny. Jeżeli spadnie popyt na węgiel, to albo część kopalni trzeba będzie zamknąć (tak już powinniśmy zrobić), albo podwyższyć jego cenę (robimy to dotując wydobycie!). Ekonomia się kłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.12.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Ja czuję się młody! Nawet myślenie mi nie szwankuje. Logika mi służy. Adam M. To tobie się tylko tak wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.12.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Przecież i Ty masz klapy na oczach jak koń jaki, co lobbuje jedyny słuszny kierunek.GMO wpieprzasz aż miło, popychasz chemią i antybiotykami w każdym kęsie jedzenia - to truje cię nawet byle wiaterek.O TYM jako czynniku zwiększającym zachorowalność z powodu jakości powietrza ANI SŁOWEM się nie zająkniesz!Zresztą, jak cała nawiedzona reszta dyskutantów... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.12.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Przecież i Ty masz klapy na oczach jak koń jaki, co lobbuje jedyny słuszny kierunek. GMO wpieprzasz aż miło, popychasz chemią i antybiotykami w każdym kęsie jedzenia - to truje cię nawet byle wiaterek. O TYM jako czynniku zwiększającym zachorowalność z powodu jakości powietrza ANI SŁOWEM się nie zająkniesz! Zresztą, jak cała nawiedzona reszta dyskutantów... Adam M. hehe Ja wiem że wybrałem słuszny kierunek, to ty dalej reklamujesz archaiczne rozwiązania. Świat poszedł naprzód Adamie. Pobudka GMO? Nie widzę w tytule wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.12.2016 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Starość Cię łapie. Mało już widzisz... Zrozum... Jest zima. Trzeba domy grzać. I zimą i latem trzeba czasem coś zjeść. Nie grzejemy zdrowo i nie jemy zdrowo. A skutki się nawarstwiają i kumulują. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts