Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

3,5 g/kWh dla tlenków azotu, 1,50 g/kWh dla CO, 0,46 g/kWh dla węglowodorów i 0,02 g/kWh dla cząstek stałych - niemal czysta para wodna. Możesz ja skaplać i pić zamiast mineralnej :D

Powyżej to normy emisji dla Euro5

Szkoda jeszcze że nie napisałeś przy okazji ile do tego jest właśnie tej pary wodnej. A jeszcze ciekawiej byłoby pokazać ile tych samych związków powstaje przy spalaniu węgla na 1kWh energii grzewczej Mi jedna kWh starcza na Przejechanie ok 5-10 km. No i mogę spokojnie napełnić spalinami balonik a następnie wciagnac go do płuc. zrobisz to samo z dymem z komina?

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem o jakiej po taniosci piszesz bo w ofercie była pelnoprawna powietrzna pompa Panasonic z 5 letnią gwarancją.

O rekuperacji przy pompie,powtarzam piszesz bzdury.

Brak reku nie wpływa na pracę pompy nawet przy -50st.C

Taaa ...

A po co ludzie kupują rekuperatory ? Aby doprowadzić świeże powietrze ? Aby mieć świeże powietrze starczy dziury w ścianie + wentylatory i mają prostą działającą WM. Tyle że jeśli by sobie tak w zimę przy np. -20 wpuszczali do domu np. 100m3/h to by się okazało że nie nadążają z ogrzewaniem , bo mnóstwo ciepła by sobie uciekało ...

Więc albo ludzie siedzą w smrodku , albo montują nawiewniki/wywiewniki i jako taką wymianę powietrza mają ale oczywiście kosztem STRAT CIEPŁA.

Straty ciepła mają wpływ na zapotrzebowanie na ciepło domu , a te jeśli ktoś ma WG i ma poprawnie wykonaną generuje spore straty ciepła.

Brak rekuperatora nie wpływa na pracę pompy , wpływa na RACHUNKI za prąd ...

Nikt ci PC przez drzwi nie wciska i faktury nie wystawia..,

Ale nie piszcie ze nie ma alternatyw... zwlaszcza dla nowych domow... Moze nie tych za 17k ale chyba ich wlasciciele na forum nie siedza...

Kwestia priorytetow... No ale kosteczka musi byc... I ladne ogrodzenie... Nowy dieselek na podjezdzie... Bo tacy tez w piecach pala.., czy nie?

O a mi sie ogrodzenie psuje :(

Drewniane... Moge sprzedac na spalenie ;)

:)

No u mnie kostki i ogrodzenia jeszcze też brak ale samochód jest :yes:

Magda, daj spokój, nie dyskutuj z Gimbusem :) Jakby wpadł do Bogatyni, czyli w moje okolice i zobaczył jak wygląda sąsiedztwo elektrowni i kopalni, od razu zakochałby się i z miejsca tam dom wybudował. Ot taki kolejny, przepraszam za wyrażenie, "jebak teoretyk" :D

U mnie też sąsiedztwo kopalni i elektrowni ;)

a wiesz, że często do Turowa jeżdżę:lol2:

a w celu jakowym, jeśli zapytać mogę?? Bo na pewno nie wypoczynkowym :D

przy okazji wyjeżdżając z Bogatyni w kierunku Sieniawki masz taras widokowy z "pięknym" księżycowym widokiem na jedną z największych w Europie dziur w ziemi powstałej w wyniku odkrywki węgla brunatnego. No ale to korzystającym z prądu produkowanego przez PGE raczej nie przeszkadza :D

wszyscy moi sąsiedzi palą albo węglem, albo drewnem. Każdy dymi, z każdym wódkę pijam. Nikt do nikogo nic nie ma :)

Jakoś mnie to nie dziwi, taki mamy w Polsce poziom świadomości. Ludzie wycinaja z aut filtry dpf i jeszcze się tym chwalą ku aprobacie słuchaczy . Smutne to, mam nadzieje że z czasem się to zmieni. Niektóre plemiona do dziś nie łączą seksu z ciążą tak jak Polacy dymu z komina z rakiem płuc.

służbowo - raczej rekreacyjnie bym tam nie jechała nawet gratis:)

Odkrywkę widziałam nie raz, smród czuję za każdym razem - ale najlepszy i tak jest widok w pewnym momencie jedzie się "nad kominami elektrowni"

robi wrażenie, to fakt. Jeszcze większe jednak robi kopalnia, a ściśle mówiąc spustoszenie jakie sieje. Bywam często służbowo i w elektrowni i w kopalni. Mają nowy blok budować, będzie jeszcze "lepiej" :D

ok, my smrodzimy sąsiadom. Powinno się zamknąć elektrownie w Bogatyni. Wszak smrodzi naszym sąsiadom - Niemcom i Czechom :D

a w celu jakowym, jeśli zapytać mogę?? Bo na pewno nie wypoczynkowym :D

przy okazji wyjeżdżając z Bogatyni w kierunku Sieniawki masz taras widokowy z "pięknym" księżycowym widokiem na jedną z największych w Europie dziur w ziemi powstałej w wyniku odkrywki węgla brunatnego. No ale to korzystającym z prądu produkowanego przez PGE raczej nie przeszkadza :D

Mi to bardzo przeszkadza i nic na to nie poradzę. Zwolennicy węgla są góra. Tak jak nie przeszkadza im spalanie go w domu tak nie przeszkadza spalanie w elektrowniach. Tyle, że ten temat jest nie o elektrowniach. Zdecydowanie jestem zwolennikiem zaprzestania eksploatacji węgla. I wcale nie żądam zakazu jego wydobycia i eksploatacji lecz zwykłe doliczane do jego ceny rzeczywistych kosztów wydobycia i eksploatacji. W tym emerytur górniczych i kosztów leczenia raka. Wtedy okazało by się czy to takie opłacalne. I jestem gotów płacić za energie elektryczna sto procent więcej byle nie truli. Dla osób nieświadomych dodam że sto procent podwyżki ceny energii przekłada się raptem na kilkanaście procent wzrostu rachunku za prąd, bo reszta ceny to inne opłaty i podatki.

ale jakby chciał "tam" kupić to by po czesku do nas pisał ;)

KvM Ty na żywo też tak nudzisz??

Jeśli Cię ten wątek nudzi, a najwyraźniej tak, bo merytorycznie się tu nie wypowiadasz, to może znajdź sobie forum o makijażach cyckach kieckach i tym podobnych rzeczach które Ciebie interesują. Serio nie musisz tu zaśmiecać.