Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W tym wątku śmieszek udowodnił nie raz, że nawet na cenach piwa się nie zna i zmyśla żeby zmanipulować przekaz i udowodnić jakie to polaki biedne są w stosunku do zachodu. Co też nie dziwi, że tak usilnie promuje węgiel jako tani i przyjazny dla ludzi twierdząc że u nas się inaczej grzać nie da i jeszcze na inhalacje syfiastym powietrzem do Zakopanego zaprasza, nie tylko do żenująco słabych warunków narciarskich ale do wszędobylskiej drożyzny z pasztetami raptem o mniej jak połowę tańszymi niż za granicą. Aha, piwo w Berlinie bywa tańsze niż w Warszawie. hihi

Nic nie muszę manipulować.Ludzie sami sobie wnioski wyciągną.

Od dziś promuje używane pompy ciepła ze Szwecji . Takie 20-30 letnie za 4-5 tys . Spokojnie u nas jeszcze pochodzą.

Piwo w Berlinie ? Możliwe , że jakieś najtańsze siki w jakimś supermarkecie.

No a teraz do kotłów i podrzucamy !!!!

A Polak nie jest biedny w stosunku do zachodu ??

No coś Ty. A skąd Ci to przyszło do głowy. Przy takich zarobkach ?? Niektórzy tu na forum twierdzą że nawet mamy więcej !!!!! ( chyba węgla)

Bezrobotne i bardzo wielodzietne rodziny ciągle pokazują w mediach...

Adam M.

Proszę pana !!!! Co pan tu próbuje tym udowodnić ??

:)

Za 10 lat milion aut elektrycznych, narodowych, patryjotycznych!

http://wyborcza.biz/biznes/1,147749,20687922,panstwowe-polskie-firmy-rzucaja-wyzwanie-amerykanskiej-tesli.html

bedzie Auto +

Trzymam kciuki za tym projektem.

Ciekawe czy to nie będzie kolejny "miś na miarę naszych możliwości", było już kiedyś 100 milionów, mieszkania, nowe miejsca pracy itp. itd.

W tym wątku śmieszek udowodnił nie raz, że nawet na cenach piwa się nie zna i zmyśla żeby zmanipulować przekaz i udowodnić jakie to polaki biedne są w stosunku do zachodu. Co też nie dziwi, że tak usilnie promuje węgiel jako tani i przyjazny dla ludzi twierdząc że u nas się inaczej grzać nie da i jeszcze na inhalacje syfiastym powietrzem do Zakopanego zaprasza, nie tylko do żenująco słabych warunków narciarskich ale do wszędobylskiej drożyzny z pasztetami raptem o mniej jak połowę tańszymi niż za granicą. Aha, piwo w Berlinie bywa tańsze niż w Warszawie. hihi

towar kosztuje tyle, ile zapłaci klient. To trzeba być hipokrytą totalnym by tak pisać o Zakopanym, a wsać se łeb do swojego komina to się dowiesz dlaczego:sick:

Gość Arturo72
Panowie. Przemyślałem to i zmieniłem się. Przyznam się :

Tojest dlamnie trałma

- obsługa kotła ok godzina miesiecznie to jakaś trałma :(

- strasznie duże spalanie 7-14kg na dobę finasowo już nie wyrabiam :(

- z komina wali mi na 15m sąsiedzi mnie nienawidzą bo oni walą tylko na 10m :(

- żona i dziecko opatulone leżą pod kocem bo zimno :(

Już nie wytrzymuje presji:(

CO ja mam z tym zrobić :( Na piecyk zasilany Orangutanem z akumulatormem mnie nie stać :(

Pójdę założę maseczkę na pomnik i może mi ulży :rotfl:

Trzeba było myśleć przed budową...

116m2 grzane bez obslugi,bez syfu z komina,bez kotłowni,byłoby tańsze niż masz teraz z ww."dodatkami".

P.S.

Ile Twój dom potrzebuje energii na ogrzewanie ?

To ile Twój dom potrzebuje energii na ogrzewanie ?

Zasponsoruj mi ozc które teraz mi na ch.... JakJeśli chcesz to mgę ci dac to co mam ze świadectwa dla 20*C z niiewielkim błędme dla lambdy dla podłogi i nie uwzględninym GGWC. EU 65 kwh/m2rok 41 CO 25 CWU jakiś gamoń liczył :) Żle U dla dachu policzył :) ale grosze papierek kosztował a jaka grosze to musi być tyle wart. Wg Tego To mam prawie 40kwh/m2rok a sam wiesz że to niemożliwe skoro ty tyle masz:).

To ile Twój dom potrzebuje energii na ogrzewanie ?

Wiem do czego zmieżas moje zdanie na temat OZC znasz. Wystarczy Ciepłow łąściwe i puki co spalanie wychodzi mniej Jednak am nie uwzględnie gwc które teraz mi daje tyle co reku o sprawności 45-50%

Edytowane przez kulibob

Gość Arturo72
Wiem do czego zmieżas moje zdanie na temat OZC znasz. Wystarczy Ciepłow łąściwe i puki co spalanie wychodzi mniej Jednak am nie uwzględnie gwc które teraz mi daje tyle co reku o sprawności 45-50%
Zatem ile potrzebuje Twój dom energii na ogrzewanie ?
Zasponsoruj mi ozc które teraz mi na ch....
No właśnie do tego zmierzam,do słowa "TERAZ".I tak to z Wami właśnie jest. Jak "suweren" po fakcie zastanawiacie się czy jednak dobrze wybraliście czy to naczelnika czy węgiel jak już szkoda jest wyrządzona a z braku argumentów wijecie się węże :DBezmyślność ? Edytowane przez Arturo72

Zatem ile potrzebuje Twój dom energii na ogrzewanie ?No właśnie do tego zmierzam,do słowa "TERAZ".I tak to z Wami właśnie jest. Jak "suweren" po fakcie zastanawiacie się czy jednak dobrze wybraliście czy to naczelnika czy węgiel jak już szkoda jest wyrządzona a z braku argumentów wijecie się węże :DBezmyślność ?

Jaka szkoda?? koszt ogrzewania jest do przyjęcia Trzeba go już tylko obniżać. A jak zdechnie kociołek wsadzić pompkę taką aby przez większość roku jechać w 2 taryfie.

Więc jesli nic mądrego niemasz mi do powiedzenia to się domnie nieodzywaj. Bo pier.. głupoty

Gość TwojPan
Jaka szkoda?? koszt ogrzewania jest do przyjęcia Trzeba go już tylko obniżać. A jak zdechnie kociołek wsadzić pompkę taką aby przez większość roku jechać w 2 taryfie.

Więc jesli nic mądrego niemasz mi do powiedzenia to się domnie nieodzywaj. Bo pier.. głupoty

Ta maszyna XXI wieku na taka powierzchnię,którą masz w stopce-ta od Władcy Pierścieni-jest dowodem na to,że zakaz palenia węglem powinno się wprowadzić.

Natychmiast.

A koza,na pastwisko ;)

Ta maszyna XXI wieku na taka powierzchnię,którą masz w stopce-ta od Władcy Pierścieni-jest dowodem na to,że zakaz palenia węglem powinno się wprowadzić.

Natychmiast.

A koza,na pastwisko ;)

Co Ty chcesz od kozy? palę góra raz w tygodniu i to bardziej przepalenie niż grzanie . Proponuję zakazać grilowania węglem drzewnym bo wiecie niska emisja itp

A Ty czym ogrzewasz Panie nawrócony ??

A odroznisz w ktorym przypadku $$$ na np. teroryzm?

Pozatym tak czy inaczej to chyba wbrew wartosiom narodowym... patryjota spedza wakacje w kraju i daje zarobic rodakom.

To już jest "insza inszość" - patrząc na terroryzm w UE pod większością przypadków można by dopisać "projekt współfinansowany ze środków UE" więc chcąc nie chcąc podatki płacone w naszym kraju w pewnej części na to idą.

W Szwecji przyznają nawet "nagrody specjalne" za "ubogacanie" swoich obywatelek

http://www.wykop.pl/link/3424833/muzlumanin-w-szwecji-otrzymal-15-000-dolarow-za-gwalt-na-lokalnej-kobiecie/

Dla porównania - czy słyszałeś o terroryźmie w Szwajcarii ?

Edytowane przez SUSPENSER