kulibob 08.01.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 No kiedyś będzie chyba że unia sie szybciej posypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 09.01.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 proszę spojrzeć http://aqicn.org/here/pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 09.01.2017 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 To jest masakra co teraz jest w powietrzu, a przy obecnym podejściu rządu i urzedników i parciu żeby jak najwiecej węgla sie sprzedawało to nic sie nie zmieni przez najbliższe 5-7lat. Jakby w wyborach samorządowych wygrała też jedyna słuszna opcja to pozamiate na długi czas. Za oknem widzę teraz na odległość 50m i to nie przez mgłę a przez pył Norma przekkoczona o 2000%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 09.01.2017 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 @dwiecegły - twoja okolica jest na wykresie na zielono z dopiskiem "średnia" - co mają powiedzieć ci u których pisze "zagrozenie dla życia" i głęboka czerwień ?? nawet Kraków jest "tylko" - "bardzo niezdrowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 09.01.2017 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Jestem teraz w pracy w Gliwicach, tutaj w centrum jest zdecydowanie czerwono na mapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 09.01.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Witam ! Zastanawiające jest, co by było gdyby nasze normy dotyczące poziomów alarmowych i informowanych były na poziomie innych krajów europejskich. Darmowa komunikacja na pewno pojawiałaby się częściej w dużych miastach, ale czy to by wystarczyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 09.01.2017 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Także taka sytuacja: http://fakty.interia.pl/polska/news-alert-smogowy-w-polsce-w-wielu-miastach-zly-stan-powietrza,nId,2334380 Wszystkim spalającym paliwa stałe - życzę odrobiny refleksji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 09.01.2017 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Także taka sytuacja: http://fakty.interia.pl/polska/news-alert-smogowy-w-polsce-w-wielu-miastach-zly-stan-powietrza,nId,2334380 Wszystkim spalającym paliwa stałe - życzę odrobiny refleksji... Dobre. Potrzebna jest nie odrobina refleksji,ale kilka tys.ofiar smogu,jak w latach 50-tych w Londynie.Może wtedy,jakaś reakcja była by możliwa.Choć znając mentalność.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.01.2017 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Palacz węglem nie powinien się obruszać kiedy ktoś puszcza gazy i beka.. kultura wymaga aby był zadowolony i z takiego toważystwa..a dodatkowo niech patrzy na rynsztok płynący ogródkiem i wlewający się na jego posesję.. o tak..to by było.. coś.. eskrementy płyną potokiem .. przez działkę takiego kogoś.. ciekawe czy też był by taki wesoły.. jakwesoło syfi pół okolicy źle spalanym, kiszonym węglem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 09.01.2017 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Palacz węglem nie powinien się obruszać kiedy ktoś puszcza gazy i beka.. kultura wymaga aby był zadowolony i z takiego .... Daj spokój. Nie da się wierzyć w to,że pajac jeden z drugim ma w stopce ,że użytkuje 100m2 niedawno wybudowane,a ma kocioł na paliwo stałe w kotłowni o mocy 10kW .Czujesz?Zero wyobraźni,za to "mądre" posty smaruje jeden z drugim aż się kurzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.01.2017 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Ukazać chcę - wybiórczość poglądów, to się nie godzi, ale z komina już tak.. 100m2 .. w około pasywnym standardzie .. to jest niecały 1kW obciążenia cieplnego i to przy -20.. z podwórka http://www.krosno24.pl/informacje.php3?id=10320 mnie po podkładaniu "węgla" dziś z "musu" zatoki pieką.. cóż.. a czuje się jak bym miał zapalenie oskrzeli prawie.. tekie lekkie chcenie kaszlania.. a przez to że raczyłem sadzę czyścić.. Nie czy .. tylko kiedy! Edytowane 9 Stycznia 2017 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 09.01.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Dobre. Potrzebna jest nie odrobina refleksji,ale kilka tys.ofiar smogu,jak w latach 50-tych w Londynie.Może wtedy,jakaś reakcja była by możliwa.Choć znając mentalność.... ja bym dodał jeszcze inaczej , czyli dołożyć każdemu kilka tys do pensji a problem by zniknął , popatrzcie sobie na mapki europejski , na czerwono jest tylko tam gdzie zarabia się 400Euro/miesiąc , weś zaszalej za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.01.2017 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 (edytowane) ja bym dodał jeszcze inaczej , czyli dołożyć każdemu kilka tys do pensji a problem by zniknął , popatrzcie sobie na mapki europejski , na czerwono jest tylko tam gdzie zarabia się 400Euro/miesiąc , weś zaszalej za to Wiesz z czego to wynika ? z myślenia że jak zlikwiduje się możliwość spalania węgla, czy innych paliw stałych, to nagle będzie jakaś katastrofa i nic w zamian. Błąd - są rozwiązania, pierwsze to skuteczna izolacja i wyjdzie nam na zdrowie. Zamiast podgrzewać parapety i inne bzdety.. Obrona spalania węgla.. to tak jak walka o krótki rękaw na taki mróz i japonki.. przecież muszę truć.. bo mam japonki i krótki rękaw.. a nie stać mnie na kurtkę... to jest właśnie operowanie takim poziomem argumentów - za utrzymaniem dalszego trucia. Pisałem - potok fekaliów jak by płyną od sąsiada - to wiadome .. zgroza.. a że fekalia lecą z komina.. to "wolno" To tak też jak by obrońcy wychodków zaczęli krzyczeć - nie wolno budować kanalizacji ! bieda jest.. otwór i deska ..bo inaczej nikogo nie będzie stać na wc. Co jak co.. ale w domu do remontu mam "wychodek" i powinienem bronić tego arcy taniego rozwiązania, niczym lew.. jeszcze będę za kanalizację płacił .. Czemu jest jak jest ? przez mentalność.. zastaw się a postaw się.. co ja nie mogę mieć 200m2 .. to nic że domy z lat 80-90 to w zasadzie SSO z wykończeniem w środku.. Wielkie kolosy, często naprute balkonami tak .. że jeden balkon traci tyle ciepła - co dobrze gacony dom.. i ja za to mam odpowiadać.. albo- za mit o "oddychaniu" ścian.. wielu ludzi ociepliło by dobrze dom, ale boją się tego mitycznego "oddychania" Wykonują elewację.. 5cm.. 8cm.. przecież widzę..zgroza, po prostu zgroza.. okna nie przestawione, izolacja robiona byle jak.. byle by się kolor i tynk podobał sąsiadom .przecież widzę jak hacjędy ceglane są bez izolacji.. i kłęby dymu .. ile razy tu na forum trzeba było udowadniać .. że 50cm cegły to jest gie nie ściana.. która nie stanowi żadnej bariery dla ucieczki ciepła.. Jakoś autami większość jeździ dość dobrymi.. stać na paliwo.. Da się wykonać izolację, bodaj na raty .. tj jedna elwacja na poprawę "humoru" kuzynowi "nie" mogę przepuścić.. izolował strych.. 5cm izolacji.. i wylewka.. chłopie czyś oczadział? teraz kwik .. bo dom jeden pustak żużlowy i zęby w ścianę.. bo nawet tego opału nie starcza.. aby nagrzać..bez mała 200m2 w większości puste.. wystarczyło by mu .. 70-80m2.. dobrze zbudowanego domu Edytowane 9 Stycznia 2017 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nerwus 09.01.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Także taka sytuacja: http://fakty.interia.pl/polska/news-alert-smogowy-w-polsce-w-wielu-miastach-zly-stan-powietrza,nId,2334380 Wszystkim spalającym paliwa stałe - życzę odrobiny refleksji... Wszystkim doradzającym w ten sposób życzę odrobiny refleksji..., dlaczego ludzie trują sie węglem? bo chcą?! guzik prawda, bo muszą, zarabiają tyle że każdy stara sie ograniczyć koszty ogrzewania do niezbędnego minimum. Co lepsze, palić syfem za kilka groszy i mieć na inne potrzeby czy ładować kasę w eko ogrzewanie i chodzić w starych łachmanach? Pomijam tu ludzi ze starymi nawykami, oni się nie zmienią Każdy "fachowiec" może powiedzieć... no to zrób termomodernizację, no tak ale za co? znów wracamy do punktu wyjścia...kasa... to tak trudno zrozumieć?! Bez pomocy państwa niewielu stać by ocieplić chatę i zmodernizować kotłownie najlepiej na PC czy coś innego. To nie są setki,to są tysiące złociszy, co innego jak sie buduje chatę od podstaw. Co innego kiedy dom juz stoi, nie wszystko da sie zmodernizować. Bez rozwiązań systemowych promujących "czyste ogrzewanie" nieprędko węgla się pozbędziemy a widoków niestety brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 09.01.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Palacz węglem nie powinien się obruszać kiedy ktoś puszcza gazy i beka.. kultura wymaga aby był zadowolony i z takiego toważystwa.. a dodatkowo niech patrzy na rynsztok płynący ogródkiem i wlewający się na jego posesję.. o tak.. to by było.. coś.. eskrementy płyną potokiem .. przez działkę takiego kogoś.. ciekawe czy też był by taki wesoły.. jak wesoło syfi pół okolicy źle spalanym, kiszonym węglem.. W poście tekst pełen złości i złorzeczenia, stopka natomiast prawie święta. Fałszywy prorok!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.01.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Daj spokój. Nie da się wierzyć w to,że pajac jeden z drugim ma w stopce ,że użytkuje 100m2 niedawno wybudowane,a ma kocioł na paliwo stałe w kotłowni o mocy 10kW .Czujesz?Zero wyobraźni,za to "mądre" posty smaruje jeden z drugim aż się kurzy... A czego Ty znowu chcesz?? Mam węgiel i jest tanio, smucę się że nie mam pompy bo było by taniej, ciesze się ze nie mam gazu bo obserwuję ostatnio kosmiczne koszty u forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.01.2017 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Dziś w nocy, niedaleko, pm10, 3 tys! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2017 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 ja bym dodał jeszcze inaczej , czyli dołożyć każdemu kilka tys do pensji a problem by zniknął , popatrzcie sobie na mapki europejski , na czerwono jest tylko tam gdzie zarabia się 400Euro/miesiąc , weś zaszalej za to BZDURA! Wiesz gdzie to jest i na czym ci ludzie zarabiają? Chciałbyś zarabiać tyle co oni!!! ZAKAZ, ZAKAZ i jeszcze raz ZAKAZ!!! I nie pieprzcie mi tu o jakiejś edukacji! Uczycie już kilkaset lat i blado to wam wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 09.01.2017 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Wszystkim doradzającym w ten sposób życzę odrobiny refleksji..., dlaczego ludzie trują sie węglem? bo chcą?! guzik prawda, bo muszą, zarabiają tyle że każdy stara sie ogranicz yć koszty ogrzewania do niezbędnego minimum. Co lepsze, palić syfem za kilka groszy i mieć na inne potrzeby czy ładować kasę w eko ogrzewanie i chodzić w starych łachmanach? Pomijam tu ludzi ze starymi nawykami, oni się nie zmienią Każdy "fachowiec" może powiedzieć... no to zrób termomodernizację, no tak ale za co? znów wracamy do punktu wyjścia...kasa... to tak trudno zrozumieć?! Bez pomocy państwa niewielu stać by ocieplić chatę i zmodernizować kotłownie najlepiej na PC czy coś innego. To nie są setki,to są tysiące złociszy, co innego jak sie buduje chatę od podstaw. Co innego kiedy dom juz stoi, nie wszystko da sie zmodernizować. Bez rozwiązań systemowych promujących "czyste ogrzewanie" nieprędko węgla się pozbędziemy a widoków niestety brak. Tak kolego, niektórym bardzo trudno przychodzi zrozumienie tych, którzy palą węglem bo muszą. Tym, zawziętym ekologom życzę aby przez rok żyli takimi pieniędzmi jak ci, którzy muszą palić najtańszym węglem aby mieć na chleb. Życzę z całego serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Zdjęcia z wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts