מרכבה 10.01.2017 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 (edytowane) To niech kopciuch mają filtry w kominie ... czego ja mam ubierać maseczkę.. to nie ja truję.. Węglem jest sztucznie taniej! bo koszty zdrowia, leków ponosimy wszyscy- to jakie to taniej ? Jakoś speców od ekonomi nie widzę w tematach naprawdę trudnych, a tu sobie mniemanologię można uprawiać.. a trucie nadal trwa, bo tak jest "wygodniej"Przejeżdżając przez miejscowości - "węglowe" można siekierę zawiesić.. tam gdzie jest przewaga i tradycja palenia drewnem, tego ten problem jest marginalny.. nic oczywiście nie można powiedzieć, każde porównanie homeryckie jest normalnie trzęsieniem ziemi, no jak "świętoszek" mógł tak napisać.. użyć takiego języka..no tak .. bo trucie fekaliami jest inne niż trucie z węgla.. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.01.2017 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Takie taniej moje porównanie dotychczasowych kosztów za styczeń z innymi żrówłami ciepła i wychodzi mi przepaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.01.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 ... I za ile ogrzewasz ten dom?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 10.01.2017 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Suchy DFP/FAP w komin jako filtr i wypalanie syfu .. to że komin na zaprawie - pożaru nie wytrzyma.. to nie znaczy że nie można tego syfu filtrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.01.2017 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Jakoś speców od ekonomi nie widzę w tematach naprawdę trudnych, a tu sobie mniemanologię można uprawiać.. a trucie nadal trwa, bo tak jest "wygodniej" . Twierdzisz że źle policzyłem?? jeśli tak to ciekawy jestem gdzie popełniłem błąd w swojej mniemanologii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.01.2017 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Ale poniewaz ty taki fajny jestes to podam jeszcze raz Ale miły jesteś, nie tak jak orangutany z akumulatarem i takie małe knypki w dziwnych kapeluszach i łapkami za pazuchą. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 10.01.2017 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Twierdzisz że źle policzyłem?? jeśli tak to ciekawy jestem gdzie popełniłem błąd w swojej mniemanologii? Policz jeszcze koszt obsługi chodzi im o najgorsze kopciuchy w pierwszej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 10.01.2017 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Bylo kilka postow wczesniej... Jeszcze przed tym biednym kopcacym domkiem... Ale poniewaz ty taki fajny jestes to podam jeszcze raz CO & CWU ca 3700:- Samo CO szacuje na jakies 2700:- Liczac po lolkowemu to mamy 370 piw a wiec praktycznie 1 Piwo/dzien. Oczywiscie w Polsce Zatem to co podałeś odnośnie temperatur i koszty na poziomie 2700 zł to naprawdę niewiele... Zważywszy na fakt WG, i technologi z lat 80 . Nie wspominając o izolacji od gruntu - czyli jej braku w zasadzie. Jak pompy Twojej nie znajdę to będę prosił o jej podanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.01.2017 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Ze co? Nie napisalem tego zlosliwie... A jak Ci sie podoba mysl ze mozna nie smrodzic odpuszczajac 1 piwo dziennie ? W nowym domku te wartosci sa zupelnie inne... A ja napisałem że ty miły ale inni z twoje drużyny o których tam była mowa to już niekoniecznie. ( no te dwa Napoleon w wersji polskiej i ten co ma ups z orangutanam:rotfl: Ci co do figurki się modlą a za plecami kopcą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.01.2017 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Policz jeszcze koszt obsługi chodzi im o najgorsze kopciuchy w pierwszej kolejności. To dlaczego wszystkich stawiacie w jednym szeregu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 10.01.2017 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 O 3cm styropianu od gruntu wyczytalem w dokumentacji z tamtych lat. jakies papy na lepiku itp. Generalnie slabo. Dom budowany pod wysokotemp. ogrzewanie miejskie. Kwoty to srednia kWh z 6 lat i terazniejsza srednia ca 0.5:- za kWh dla calego domu w G12W Wybacz, szukałem ale w gąszczu wątków nie znalazłem jaką masz pompę. Proszę podaj model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 10.01.2017 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 To dlaczego wszystkich stawiacie w jednym szeregu?? sam myślę skreślić z listy życzeń.. jakieś małe RS'siątko .. aby nie robić wybiórczego tematu. otworzyłem powietrze.. i PW.. i chwila grozy.. masakra.. nic nie poradzę.. ratowałem sprawę.. bo PG odcięte.. PW przytkane.. pufff puff.. pluło przez PW ogniem.. Jak by oddmnie zależało.. przynajmniej od góry palenie, a jeszcze lepiej przeróbka na DS.. ale nie moje.. i co chwila PG zatykane.. to trochę donkiszoteria.. Zdjęcie nie oddaje grozy i masakry tego widoku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.01.2017 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 sam myślę skreślić z listy życzeń.. jakieś małe RS'siątko .. aby nie robić wybiórczego tematu. otworzyłem powietrze.. i PW.. i chwila grozy.. masakra.. nic nie poradzę.. ratowałem sprawę.. bo PG odcięte.. PW przytkane.. pufff puff.. pluło przez PW ogniem.. Jak by oddmnie zależało.. przynajmniej od góry palenie, a jeszcze lepiej przeróbka na DS.. ale nie moje.. i co chwila PG zatykane.. to trochę donkiszoteria.. Zdjęcie nie oddaje grozy i masakry tego widoku.. ???? Nie ogarniam?? ja ostanio dym widziałem jak mokrego czecha latem nawaliłem. Nigdy więcej czecha z Bartexu fuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 10.01.2017 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Ale to jest walka z wiatrakami.. co ustawię powietrze - Teść swoje i.... kiszenie.. daj Boże aby sadza się nie zapaliła.. bo straszne kocury wiszą na wymienniku nie mam na to wpływu niestety.. a dałem fotkę, z "własnego" podwórka.. że problem jest mi bardzo bliski.. W tym piecu od góry palenie - to jest sprawa banalna i takich jaj nie było .. kiedy jeszcze była "chęć" palenia od góry... Sąsiad przekonał się i już jest apostołem palenia od góry... a tu zonk. I tak prawie każdy sąsiad pali i smrodzi ;( http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/smog-w-polsce-skala-krakow-piece,198,0,2232518.html defekujący kominem łączcie się cała potęga i mentaloność wyszła.. z nieoczekiwanej strony... a i jeszcze jedna sprawa.. sprawność przy takich czornych dymach i kotach w wymienniku.. o sprawności można zapomnieć.. 50 % i mniej.. to jak to jest tańsze od gazu.. a jeszcze gaz daje jedną sprawę.. nie odpoczywa.. a może jak by włączyć go też na noc.. jak wygaśnięcie w źle opalanym kotle.. a gaz karnie trzyma.. ma być 20st.. to jest - przy węglu taniej wygląda.. że nad ranem jest +10 w pomieszczeniach.. to jest taniej.. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.01.2017 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Podałem Ci mój przykład i chyba większości z ekogrochem w takim układzie gaz i prund klynka. Dymu nie wiedać i jest dużo taniej oraz czas i jakość obsługi do przyjęcia.Jeszcze raz moj dom za styczeńekogroch 11,2 zł na dzień vs.z gazu 18,25 złz prądu 21,9 złI żadnymi eko pierdołami w takim układzie ludzi nie przekonacie!!! Edytowane 10 Stycznia 2017 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.01.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Podałem Ci mój przykład i chyba większości z ekogrochem w takim układzie gaz i prund klynka. Dymu nie wiedać i jest dużo taniej oraz czas i jakość obsługi do przyjęcia. Jeszcze raz moj dom za styczeń ekogroch 11,2 zł na dzień vs. z gazu 18,25 zł z prądu 21,9 zł I żadnymi eko pierdołami w takim układzie ludzi nie przekonacie!!! Dlaczego nie palisz gałęziówką? Jest bardzo tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.01.2017 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Dlaczego nie palisz gałęziówką? Jest bardzo tania. Po : 1. Nie mam dostępu 2.Nie wejdzie w podajnik 3. Jestem za leniwy 4. Co mam patyków to w marcu przejdę w tryb letni i popalę w kominku aby się tego pozbyć. Zostało mi z ok 0,6-07m3 drewna (grubszej gałęziuchy 3-5cm) 5.Twoja wypowiedz wskazuje że brakuje Ci argumentów czyli tonący brzytwy się chwyta Jedyną konkurencją dla ekogrochu jest twoja pompa lub super izolacja i prund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.01.2017 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 5.Twoja wypowiedz wskazuje że brakuje Ci argumentów... Mi brakuje? To ty cały czas się podniecasz tym węglem w swoim nowym domu, jaki on strasznie tani. Dlatego napisałem ci, że gałęziówką mozna jeszcze taniej. Albo szyszkami lub krowim łajnem. Wybudowałeś skansen, twoja sprawa, ale nie doradzaj innym by szli twoją drogą. Proszę cię, miej litość dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.01.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Jeśli w walicie eko pierdołami co będą uderzać ludziom po kieszeni i z którymi się nie zgadam to piszę co uważam. Oczywiście również jestem przeciwnikiem śmierdzieli i z tym należy zrobić porządek. Jaką litość?? to co zrobiłem jest ok niema syfu ilość roboty do przyjęcia i względnie tanio. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 10.01.2017 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Podałem Ci mój przykład i chyba większości z ekogrochem w takim układzie gaz i prund klynka. Dymu nie wiedać i jest dużo taniej oraz czas i jakość obsługi do przyjęcia. Jeszcze raz moj dom za styczeń ekogroch 11,2 zł na dzień vs. z gazu 18,25 zł z prądu 21,9 zł I żadnymi eko pierdołami w takim układzie ludzi nie przekonacie!!! czyli gdyby cały styczeń był taki jak do tej pory (a nie będzie) to różnica między prądem a węglem 300 zł na styczeń. w pozostałych miesiącach różnica mniejsza. pewnie przez rok wyjdzie 1000 zł albo 1500 zł. ile kosztuje kotłownia na węgiel z oddzielnym pomieszczeniem, kominem, wężownicą CWU, obróbką dachu, a ile na prąd (np. kocioł Kospel i bojler elektryczny)? czy w koszcie eksploatacji kotła węglowego masz też kominiarza i pobór prądu przez tę całą maszynerię? ile za 10 lat będzie kosztował nowy kocioł węglowy, a ile elektryczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts