מרכבה 11.01.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Adam ludzie chcą coś zmienić .. ale nie wiedzą czasem jak, a często gęsto przez mity budowlane. Przykładów mam kilkanaście, gdzie izolacja została wykonana - w sposób podporządkowany mitologi.. EPS' grubości 5-8 cm to jest król izolacji.. często wygląda jak "spodnie woda w piwnicy" http://www.solidomocieplenia.oferteo.pl/images/offers/99782/orig/59408_20111007244.jpg http://www.izolacje-docieplenia.pl/ a tego to ciężko komentować.. WYSTARCZY warstwa 1 mm Aero Thermu = 7 cm styropianu, aby uzyskać pełną ochronę! masakra, rzeź ... ja myślę że zastępuje dojne krowy... Edytowane 11 Stycznia 2017 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 11.01.2017 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 teoretycznie fajnie, a praktycznie to masakra. na dłuższą metę bardzo męczące. i jest duże ryzyko ,że przy obciążeniu gaz nie odparuje do końca a to zazwyczaj się dzieje przy mrozach i kicha. nawet tymczasowo zastanowił bym się nad dużym zbiornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.01.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Toż przecież piszę - DA SIĘ zasymulować zbiornik.Ale ani łatwo ani tanio... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 11.01.2017 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Adoptowane masz już a swoje trzeba wychować jeszcze na początku co godzina pampers.. a moc ogrzewcza znikoma A trochę bardziej poważnie.. 100m2 dome.. około pasywny .. przy 4 ludziach .. już zostaje tylko 600 wat. (i to przy -20.. zakładając). dodać komputer, telewizor.. i jakie są potrzeby ? żadne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 12.01.2017 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Tak. Węgiel to syf. A grzanie prądem z węgla - w polskich realiach z najgorszej odmiany tego syfu - to leczenie syfa pudrem. Masz chleb z węgla,to logiczne -że masz taką linie obrony.Szczytem głupoty,jest jednak stawianie tematu spalania węgla,kotłów i kominów w gospodarstwie domowym obok elektrociepłowni,filtrów i chłodni kominowych.Wybacz. W centrum Wiednia,jest spalarnia śmieci.Duńczycy (kilkanaście postów powyżej link) zamieniają węgiel na importowany z afryki pelet. Zrozum wreszcie,że wydobycie węgla i jego opłacalność w Polsce to farsa. Poczytaj:https://wydawnictwo.krytykapolityczna.pl/polski-wegiel-265?gclid=CJL3_4eTvNECFcWOGAodBVsP-A#.WHc4_VPhDIU W kraju który posiada takie możliwości elektrowni wodnych,wiatrowych,słonecznych spokojnie można się bez węgla obyć.Nawet nie mając złóż gazu i potrzebę jego zakupu.Trzeba zmierzać do tego,aby jako Państwo nie pełzać na kolanach,tylko zmierzać w stronę najbogatszych Państw. W Dublinie,wszystkie składy opału wylądowały daleko poza granicami miasta (link kilka postów powyżej) poczytaj jakie to przyniosło skutki. Kobra,jesteś mądry facet,wszyscy wiedzą ,że handlujesz opałem-daj spokój i nie ośmieszaj się takimi postami.Jesteś katolikiem,miej litość nad dziećmi,nawet jeśli nie są Twoje.Poumieramy od smogu,tak jak w Londynie w latach 50 tych.To już nie jest sprawa części Polski,ale całego kraju... Dużo zdrowia Tobie i Twoim klientom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 12.01.2017 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Się tak zastanawiam, kaznodziejo smrodzący na dwa kominy. Jakim załganym obłudnikiem trzeba być, żeby samemu paląc węglem i to z tego co pisałeś wcześniej zarówno w smrodziuchu jak i w kotle z podajnikiem, wzywać innych żeby litość nad dziećmi mieli. Znaczy - Ty tylko troszeńkę jeszcze dzieci swoich sąsiadów pozabijasz, inni kotły mają wygasić natychmiast, już i teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 12.01.2017 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Budzi się facet na tylnym siedzeniu jadącego auta. Spogląda na siedzenie kierowcy, a tam wielki, napakowany typ z czerwoną skórą i rogami na głowie.- Co się dzieje? Gdzie ja jestem?! - pyta kierowcy.- Umarłeś. Jestem diabłem i wiozę cię tam, gdzie twoje miejsce.Facet wygląda za okno i blednie.- Jak tu strasznie, brzydko... I tak szaro, depresyjnie.- Zgadza się - mówi diabeł.- Te sypiące się ruiny, jak po zagładzie.- Tak...- I ten czarny dym, smog... Jak tu śmierdzi, nie ma czym oddychać!- To prawda.- To piekło jest straszne! - woła przerażony pasażer.- Jakie piekło? - Dziwi się diabeł - jeszcze ze Śląska nie wyjechaliśmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.01.2017 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Jak ludzie są uparci w swoich tezach.. to proszę "zakazać" sprzedaży ciepłej odzieży.. przecież można sobie piecyk wziąć na plecy i chodzić jak...to właśnie jest ten poziom absurdu który, jakimś cudem może dotrze .. że obrona takich radzieckich ogrzewań.. kopciuchami w durszlakowatych domach na ciepło tak wygląda..Przecież w mroźną pogodę ktoś kto by szedł w krótkich spodenkach, plecakiem i rurkami w około ciała.. a z plecaka wychodził by dym..powiedział by każdy bez wyjątku .. czub.. Od tego jest ciepła kurtka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.01.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Jak ludzie są uparci w swoich tezach.. to proszę "zakazać" sprzedaży ciepłej odzieży.. przecież można sobie piecyk wziąć na plecy i chodzić jak... to właśnie jest ten poziom absurdu który, jakimś cudem może dotrze .. że obrona takich radzieckich ogrzewań.. kopciuchami w durszlakowatych domach na ciepło tak wygląda.. Przecież w mroźną pogodę ktoś kto by szedł w krótkich spodenkach, plecakiem i rurkami w około ciała.. a z plecaka wychodził by dym.. powiedział by każdy bez wyjątku .. czub.. Od tego jest ciepła kurtka.. hehe Dobrze powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.01.2017 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Zrozumcie!Starych domów jest większość w tym kraju.W każdym stoi jakiś kociołek.OGRZEWANIE WĘGLEM JEST NAJTAŃSZE ! Jak podniosą ceny węgla aby nie było najtańsze - to do kotła masowo pójdą śmieci, guma, plastiki.Bo?BO KOTŁY JUŻ SĄ!Sytuacja tylko się pogorszy... W domu bardzo dobrze ogaconym kotłem się nie ogrzeje.Moc kotła po prostu jest za duża.Optymalne wydaje się więc kładzenie nacisku na termoizolację domów a nie na eliminację kotłów.Ludzie sami je wyeliminują jak "nie będą się sprawdzały".Innej drogi chyba nie ma. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 12.01.2017 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Budzi się facet na tylnym siedzeniu jadącego auta. Spogląda na siedzenie kierowcy, a tam wielki, napakowany typ z czerwoną skórą i rogami na głowie. - Co się dzieje? Gdzie ja jestem?! - pyta kierowcy. - Umarłeś. Jestem diabłem i wiozę cię tam, gdzie twoje miejsce. Facet wygląda za okno i blednie. - Jak tu strasznie, brzydko... I tak szaro, depresyjnie. - Zgadza się - mówi diabeł. - Te sypiące się ruiny, jak po zagładzie. - Tak... - I ten czarny dym, smog... Jak tu śmierdzi, nie ma czym oddychać! - To prawda. - To piekło jest straszne! - woła przerażony pasażer. - Jakie piekło? - Dziwi się diabeł - jeszcze ze Śląska nie wyjechaliśmy! Jeszcze jakieś 25 lat temu ten kawał miałby sens. Teraz już nie koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 12.01.2017 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Jeszcze jakieś 25 lat temu ten kawał miałby sens. Teraz już nie koniecznie. To trzeba tu było próbować przeżyć ostatnich kilka dni. Gdy normy były przekroczone ponad 1400% i zero wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.01.2017 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Ludzie sami je wyeliminują jak "nie będą się sprawdzały". Innej drogi chyba nie ma. nie dojdą do tego wniosku.. znam to z codzienności.. kiszenie, kiszenie i jeszcze raz kiszenie . oby się tylko sadza nie zapaliła.. bo tego jeszcze brakowało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 12.01.2017 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Się tak zastanawiam, kaznodziejo smrodzący na dwa kominy. Jakim załganym obłudnikiem trzeba być, żeby samemu paląc węglem i to z tego co pisałeś wcześniej zarówno w smrodziuchu jak i w kotle z podajnikiem, wzywać innych żeby litość nad dziećmi mieli. Znaczy - Ty tylko troszeńkę jeszcze dzieci swoich sąsiadów pozabijasz, inni kotły mają wygasić natychmiast, już i teraz. Jesteś mocno niesprawiedliwy w swej ocenie,bo dobrze wiesz ile kosxtowała mnie wymiana przewymiarowanej jednostki jaką wcisnął mi instalator.Dobrze wiesz,że zmieniłem sterownik bo chciałen uzyskać jak najlepsze spalanie.Choć jest to coraz trudniejsze jak do opału sypią asfaltu za 200pln tona Dobrze też wiesz,ile czasu poświęciłem zdobywając wiedzę na ten temat.O pomocy innym nie wspominam. Zmieniam mieszkanie,bo dziecko mi choruje.Zmieniam na takie,aby ogrzać je prądem.Dzięki Bogu mnie na to stać.Za rok lub dwa,firmę będę ogrzewał Kospelem. Ty nawet o tym nie myślisz.Będę musiał wydać na izolację sporo,tym bardziej fkurwua mnie fakt,że ja nie zaklinam rzeczywistości.Działam.Ty i wielu innych,niestety nie.Ciągle gadka o pieniądzach.Pogadaj z Barth3z,mądrą głową ma dom za niewiele i grzeje prądem. Zakaz jest koniecznt,ja w nowym domu zagrzeję bez węgla,ale moi sąsiedzi dalej będą smrodzić,rozumiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.01.2017 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Uciekasz spod jego noża. I tu go boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 12.01.2017 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Uciekasz spod jego noża. I tu go boli. Liwko,Kobra to nie głupi gość. Tu nie chodzi o to po czyjej jestem stronie.Twojej,Artura czy jego.Tu chodzi o poprawne i uczciwe zdiagnozowanie problemu jaki istnieje.I nie jest to błahy problem. Kotłów i sterowników jest coraz więcej.Sterownik automatyczny,kocioł 5 klasy...... Mało kto wie,że żaden sterownik nie jest w pełni automatyczny-przynajmniej nie tak jak to wyobraża sobie nowy użytkownik.Opał do zasobnika i pstryk... A kotły piątej klasy....No cóż,skoro podwyższenie temp.w komorze spalania,pozostawienie większej ilości pyłów(zmniejszenie ich emisji) poprzez zastosowanie sprytnego wybiegu z wyłożeniem jej ceramiką nazywa się 5 klasą.....no to do XXI wieku w tym kraju,nie zbliżymy się nigdy. Kobra musi zrozumieć to,czego w tym kraju nigdy się nie praktykowało.Tańsza dla Państwa jest profilaktyka,a niżeli leczenie chorych,lub umierających od smogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 12.01.2017 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 jest projekt ustawy antysmogowej na śląskuma wejść w życie od wrześniahttp://www.dziennikzachodni.pl/wiadomosci/slask/a/slask-zakaz-palenia-zlym-paliwem-wymiana-kotlow-koleje-sl-za-darmo-uchwala-antysmogowa-projekt,11683888/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 12.01.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Nie wiem jaki jest skład sejmiku.Prawdopodobnie PO rządzi.Więc mogą to wprowadzić, zwalając na PiS, bo rządzi...he he.Na jesień są chyba wybory, jak znalazł.Szkoda, że liczy się tylko interes partyjny, a resztę mają w ciemnej d*pie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 13.01.2017 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Jeden 'biedny', co to mu ekosyf wychodzi za drogo (!!!), jara w kominku z PW całą zimę mokrym drewnem. Mój filtr wentylacji mechanicznej po 2 tygodniach pracy. Ładny? Bo pachnie 'bardzo ładnie' Jak to może być, że ja płacę mniej za CO grzejąc prądem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 13.01.2017 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Jeden 'biedny', co to mu ekosyf wychodzi za drogo (!!!), jara w kominku z PW całą zimę mokrym drewnem. Mój filtr wentylacji mechanicznej po 2 tygodniach pracy. Ładny? Bo pachnie 'bardzo ładnie' Jak to może być, że ja płacę mniej za CO grzejąc prądem? W ilu jeszcze wątkach wkleisz te zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts