Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pierwsze pozamykałbym elektrownie i elektrociepłownie.

Są największe i najwięcej emitują.

Potem poczekałbym, aż się ludziom oczy otworzą, jak im w ciemnościach dupa zmarznie.

Później pooglądałbym sobie wiadomości TV z wizyty górników pod sejmem i pałacem prezydenta...

Adam M.

Witam

Jeśli najpierw zamkniesz elektrownie to jak później obejrzysz wiadomości TV? hmmmm ?

pozdrawiam

Nic na to nie wskazuje więc tak nie będzie no chyba że wszystkim zafunduję pompy ciepła gratis ale znów zabraknie prądu bo obecne elektrownie tego nie zdzierżą

A ja uważam że zdzierżą. Chłopaki od pomp i prądu to już nie raz udowodnili . Także nie ma problemu. Pompa dla każdego !!!!!

A jeszcze lepsze jest uwiązanie do banku na wieeele lat!

Frankowiczów zapytaj jaki to luksus.

Adam M.

Jestem Frankowiczem i nie widzę problemu. Liczyłem się z ryzykiem kursowym i dzisiaj zamiast 1000zł miesięcznie spłacam 1300zł. Przez pierwsze kilka lat spłacałem mniej niż "złotówkowi". Później było po równo, teraz jest niewiele drożej. Pamiętaj tylko, że kredyt mam na 30 lat i na końcu się okaże kto był sprite a kto pragnienie. W dodatku jeżeli kiedyś przejdziemy na Euro, ja będę mógł zostać przy Franku, a złotówkowym kredyty przewalutują :p

Bez kredytu nie myślałbym nie tyle o PC, jak o domu.

Słyszeliście już?

http://wysokienapiecie.pl/rynek/2415-do-rachunkow-za-prad-doplacimy-10-mln-zl-dziennie

Idzie coraz lepiej!

Rośnie ściągalność w każdej dziedzinie.

Wpływy do budżetu biją wszelkie rekordy...

Co noc to nowość...

Ostatnio na topie jest nowy podatek paliwowy.

A ja pisałem - jakbyś nie stanął to dupa zawsze z tyłu!

Jeszcze tylko dowalą podatek od każdego m2 fotowoltaiki i już będzie pełen raj!

Kasy starczy na każdą obiecankę!

Adam M.

• 3 weeks później...
A przy ogrzewaniu gazem dwutlenek węgla się nie wydziela???

Witam,

Gaz ziemny lub LPG podczas spalania wydziela oczywiście dwutlenek węgla, lecz w znacznie mniejszej ilości, niż paliwa stałe. Występuje również znacznie niższa emisji tlenku węgla, związków siarki oraz azotu. Równocześnie praktycznie nie występuje emisja pyłu do atmosfery, co jest jednym z większych problemów związanych ze spalaniem paliw węglowych.

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Junkers

Określ co to jest "znacznie mniejsze ilości dwutlenku węgla" liczbowo najlepiej na przykładzie danego modelu kotła

Mówiąc inaczej pokaż atest z wynikami badan oraz emisjami danego wyrobu np moc ok.20kW.

Z tego co wiem przy spalaniu gazu jest kłopot właśnie z tlenkami azotu... i stosuje się w tym wypadku m.in. bardziej skomplikowane kilkustopniowe dozowanie powietrza. (to wiem od podobnych Panów emerytów jak kolega Zawijan, tyle,że oni zajmowali się akurat badaniem urządzeń gazowych, przyznaje,że głównie dużych mocy, tak się złożyło,że przechodzą na kocioł na ekogroszek w klasie V-ej w swoich prywatnych domach...)

A ja uważam że zdzierżą. Chłopaki od pomp i prądu to już nie raz udowodnili . Także nie ma problemu. Pompa dla każdego !!!!!

Taaa, te mądre chłopaki głoszą te same dziwne teorie co Ci którzy mówią: "po co nam pszczoły skoro mamy mniód :)"

Tyle że Ci nasi trochę inaczej: "po co na wungiel" skoro mamy prund"

Weź se pan kredyt i kup se pan pumpę, później weź se pan drugi żeby zapłacić za prund a później z tych oszczędności kup se pan sznurek i się pan powieś.

Wsadzacie panowie wszystkie domy do jednego wora.

Nie jestem przeciwnikiem pomp a tylko pisaniu bzdetów po forum.