Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

STALE, CIĄGLE, CYKLICZNIE robisz ten sam przekręt licząc na to, ze się nie wyda, bo JEDNORAZOWO nie przekracza 200zł...

A za ostanie 10 lat - to ile uszczupliłeś budżet?

Mam uwierzyć, ze nadprogramowych jajek za 199,99zł ROCZNIE sprzedałeś?

- Masz co najmniej DZIWNE kury! TRZEBA TO ZBADAĆ!!!

Oczywiście, na TWÓJ koszt - aby pokazać, że tak jest naprawdę...

Adam M.

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co roku to samo. Przychodzi jesień ludzie odpalają swoje grzałki i się dymi. A, że nie umieją spalać czysto, a dodatkowo spalają wszystko to jest zadyma.

Temat założony 4 lata temu i jak przychodzi sezon grzewczy zaczyna się od nowa .

Zakazu nie ma i nie będzie , chyba że dla domów nowo budowanych. Dla reszty nigdy, no chyba, że węgla zabraknie.

Proponuję zamknąć temat.

Proponuję zamknąć smrodzących/trujących.
a jak.. są inne źródła ogrzewania.. pelet, drewno..

Akurat moja Rodzinna miejscowość .. jest głównie opalana drewnem i nie ma takich problemów.. jak kawałek dalej.

Są wyjątki, które węglem palą. Problem jest taki.. przewymiarowane kotły.. na morzy -30..nikt chyba nie robił testu..

ile taki kocioł wyciśnie.. z siebie mocy.. tylko jakieś "nominalne" moce..później okazuje się, że kocioł idzie na 20% swoich możliwości ..i to trzeba go

przytykać. Palenie, jedyna sensowna metoda palenia = palenie kroczące.. inaczej niewielu będzie chciało palić od góry.

Gość Konto usunięte_1*
No właśnie mamy w Polsce chyba z 80 kanałów telewizyjnych jak nie więcej a oni jedyne co to polityką potrafią się zajmować zaprosi jakiegoś pajaca z poprzednich rządów i pletą jeden na drugiego całymi dniami w kółko to samo , a przecież powinno się robić też programy poradnikowe tak jak np w Niemczech i prowadzić jakieś pokazy palenia odwiedzać kotłownie doradzać , pokazywać , przypuszczam było by to ciekawsze niż oglądanie jakiegoś Cimoszewicza czy Giertych tysięczny raz o tym samym

Cieszę się, że dobrze mi życzysz.

Spieszę donieść, że sytuacja jaka jest jest wynikiem dokonanych wyborów przez społeczeństwo, w tym Twoich wyborów.

Nie mogąc się zdecydować czy ma być prawo czy sprawiedliwość demokratycznie wybrało tych co im najwięcej naobiecywali z ich własnej kieszeni.

Za dobrze o intelekcie to nie świadczy...

Wiem, że są osoby cierpiące. Często ciężko cierpiące.

Przykro mi, że padło na Ciebie i rodzinę. Tu nie ma się z czego cieszyć....

Ale...

Jest jak jest i puki się nie polepszy i umysłowo i finansowo, to zmiany nie będzie.

Patrząc z bliska - jest tragedia.

Z daleka - widać selekcję naturalną.

Nie masz się o co unosić. Po prostu tak jest.

Opowiadasz, że mędrkuję, ale ja naprawdę mam takie poglądy jakie głoszę.

Ty masz inne na pokaz a inne dla siebie?

Czemu?

Po co?

Adam M.

• 2 weeks później...
Witajcie!

Jeżeli macie ochotę dowiedzieć się więcej o smogu z punktu widzenia ochrony środowiska i instytutu badawczego to chętnie odpowiem na Wasze pytania.

Pozdrawiam,

Witam, podobno w ostatnich dniach stan powietrza w niektórzy polskich miastach jest gorszy niż zły.... np. w Żywcu. A podobno czyste powietrze uszczęśliwia. “Czy czyste powietrze może dać nam szczęście? Badanie efektu dwutlenku azotu na życiową satysfakcję” – pod takim hasłem naukowcy z University of York przeprowadzili najnowsze badania nad dobrostanem Anglików. Ich konkluzja nie jest optymistyczna: im więcej zanieczyszczeń w powietrzu, tym gorsze są nastroje.