Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość mtdeusz

Tomek1000k

Obecnie nie spalam opon ponieważ za dużo z nimi roboty,trzeba je ciąć na małe kawałki bo inaczej zagotowana totalnie chałupa,ponieważ musi być wysoka temperatura w palniku czyli palnik musi świecić na biało.

Ech, i rozpętała się gówno-burza a nie o to chodziło.
dobrze się stało.

To by coś pomogło, bo zakaz flotu nie dał kompletnie nic, u mnie i tak nie ma czym oddychać.
to jest wystarczający argument, aby walczyć o czyste powietrze! o zdrowie naszych dzieci! gacić dom, ściana po ścianie.. jest masa informacji jak wykonać izolację.. to jest podstawa, żeby dom nie tracił energii cieplnej.

Gość Konto usunięte_1*
Smog faktycznie kiepska sprawa ale do uja co wyście się obudzili rok temu dopiero ? przecież to trwa od czasów komuny nikt z tym nigdy nie walczył ba nawet nie próbował a teraz nagle sami święci , poprzednie programy były tak napisane aby firmy i banki były syte no i oczywiście dobrze sytuowani i obcykani z urzędnikami gminnymi

Gość mtdeusz

A po co mam ocieplać dom i totalnie zmniejszyć kocioł ciąc drewno na klocki 10x10cm i zużyć mnustwo energi na cięcie.

A tak mam nieocieplony dom,większą moc kotła ale i tak wchodzą tylko klocki o długości 24cm.

Więc u mmie nie opłaca się ocieplać.

"Zakaz kopcenia jest potrzebny. "

Co to za palenie liści bez kopcenia?

Jesieni się nie czuje....

Adam M.

jakie palenie liści?? :jawdrop:

a ja w swojej naiwności myślałem, że liście to się zbiera do worków i wywozi....

Dopuszcza się spalanie zgromadzonych pozostałości roślinnych poza instalacjami i urządzeniami, jeżeli na terenie gmin nie jest prowadzone selektywne zbieranie lub odbieranie odpadów ulegających biodegradacji, a ich spalanie nie narusza odrębnych przepisów”.

dużo zostało takich miejsc, gdzie nie ma selektywnego zbierania odpadów ulegających biodegradacji??

jakie palenie liści??

dużo zostało takich miejsc, gdzie nie ma selektywnego zbierania odpadów ulegających biodegradacji??

Liście, trawę iine zielska to się kompostuje a nie oddaje innym aby na tobie zarobili.

A co do zakazu kopcenia i zakazu produkcji prymitywnych urządzeń to się zgodzę jest to lepsze rozwiązanie niż nabijanie komuś kabzy tym cyrkiem z klasą. piątą. Spokojnie klasa 3 wystarczy. Z mojego podajnika jest praktycznie 0 dymu.