adam_mk 17.11.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Zakaz spalania i darmowy gaz na cele grzewcze. Tam gdzie gazu nie ma - prąd darmowy..Nie znam takiego, któremu się nie spodoba.A kasa skąd?- Zabrać z NFZtu. Brak smrodu to brak chorych - jak twierdzicie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 17.11.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Nie zakaz spalania, palenie jest ok. Zakaz kopcenia jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 17.11.2017 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Tomek1000kObecnie nie spalam opon ponieważ za dużo z nimi roboty,trzeba je ciąć na małe kawałki bo inaczej zagotowana totalnie chałupa,ponieważ musi być wysoka temperatura w palniku czyli palnik musi świecić na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 17.11.2017 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Ech, i rozpętała się gówno-burza a nie o to chodziło. dobrze się stało. To by coś pomogło, bo zakaz flotu nie dał kompletnie nic, u mnie i tak nie ma czym oddychać. to jest wystarczający argument, aby walczyć o czyste powietrze! o zdrowie naszych dzieci! gacić dom, ściana po ścianie.. jest masa informacji jak wykonać izolację.. to jest podstawa, żeby dom nie tracił energii cieplnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 17.11.2017 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Smog faktycznie kiepska sprawa ale do uja co wyście się obudzili rok temu dopiero ? przecież to trwa od czasów komuny nikt z tym nigdy nie walczył ba nawet nie próbował a teraz nagle sami święci , poprzednie programy były tak napisane aby firmy i banki były syte no i oczywiście dobrze sytuowani i obcykani z urzędnikami gminnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 17.11.2017 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Nie zawsze należy ocieplać domu.Ja swojego nie ocieplam i nie ocieplę bo bym miał za dużą moc kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 17.11.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 mtdeusz To sobie wstaw bufor i będzie po problemie.. lub problem będzie marginalny ..berthold61 niby tak, ale w mojej okolicy prawie każdy pali drewnem i jest inaczej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.11.2017 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Nie zawsze należy ocieplać domu. Ja swojego nie ocieplam i nie ocieplę bo bym miał za dużą moc kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 17.11.2017 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Nie zawsze należy ocieplać domu. Ja swojego nie ocieplam i nie ocieplę bo bym miał za dużą moc kotła. kolejny szkodnik , dołączcie do świty szkodnika Szyszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 17.11.2017 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 A po co mam ocieplać dom i totalnie zmniejszyć kocioł ciąc drewno na klocki 10x10cm i zużyć mnustwo energi na cięcie.A tak mam nieocieplony dom,większą moc kotła ale i tak wchodzą tylko klocki o długości 24cm.Więc u mmie nie opłaca się ocieplać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 17.11.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 jak dobrze ocieplisz, to możesz zrezygnować z kotła na paliwo stałe. poza tym zgadzam się, że powinna być kara za kopcenie powyżej X min. na dobę. wtedy byłoby całkiem sprawiedliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.11.2017 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 "Zakaz kopcenia jest potrzebny. " Co to za palenie liści bez kopcenia?Jesieni się nie czuje.... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 17.11.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 5minut max kopcenia.Gazu brak,prąd za drogi.Las mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 17.11.2017 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 "Zakaz kopcenia jest potrzebny. " Co to za palenie liści bez kopcenia? Jesieni się nie czuje.... Adam M. Zakaz kopcenia z kominów kotłowni opalanych paliwami stałymi. Może być? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.11.2017 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Liście to płynne są?No, jak MUSISZ to komin dla nich się znajdzie.... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 18.11.2017 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 "Zakaz kopcenia jest potrzebny. " Co to za palenie liści bez kopcenia? Jesieni się nie czuje.... Adam M. jakie palenie liści?? a ja w swojej naiwności myślałem, że liście to się zbiera do worków i wywozi.... Dopuszcza się spalanie zgromadzonych pozostałości roślinnych poza instalacjami i urządzeniami, jeżeli na terenie gmin nie jest prowadzone selektywne zbieranie lub odbieranie odpadów ulegających biodegradacji, a ich spalanie nie narusza odrębnych przepisów”. dużo zostało takich miejsc, gdzie nie ma selektywnego zbierania odpadów ulegających biodegradacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.11.2017 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 jakie palenie liści?? dużo zostało takich miejsc, gdzie nie ma selektywnego zbierania odpadów ulegających biodegradacji?? Liście, trawę iine zielska to się kompostuje a nie oddaje innym aby na tobie zarobili. A co do zakazu kopcenia i zakazu produkcji prymitywnych urządzeń to się zgodzę jest to lepsze rozwiązanie niż nabijanie komuś kabzy tym cyrkiem z klasą. piątą. Spokojnie klasa 3 wystarczy. Z mojego podajnika jest praktycznie 0 dymu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 18.11.2017 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 "Zakaz kopcenia jest potrzebny. " Co to za palenie liści bez kopcenia? Jesieni się nie czuje.... Adam M. :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 18.11.2017 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Ja jak takich jedych zadymiarzy z liści postraszyłem policjią to jest spokój z zadymą z liści czy innego zielska w mojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 18.11.2017 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Straszenie policją czy kablowanie nie zawsze działa ale teraz to robi się już standard a nawet kapusie czyli tzw. "sygnaliści" określeni w nowej Ustawie o jawności życia publicznego doczekali się ochrony prawnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts