Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czynniki rakotwórcze to temat rzeka. Większość rzeczy które jesz, również mają substancje rakotwórcze, natomiast wystarczyło by, aby wszyscy mieli kotły spełniające normy 5 klasy, a było by tak:

Powiedz, dlaczego wszyscy "węglarze" czy "kominkowcy" wyjeżdzają z porównaniem do niezdrowego jedzenia - jako usprawiedliwienie tego, że sami trują? :p

Było wiele razy, ale powtórzę - jedzenie mogę sobie sam wybrać...znam ludzi, sam też się bardzo staram w tym zakresie, aby tego szkodliwego spożywać jak najmniej. Niestety z oddychaniem już tak się nie da...

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może posłuchaj mądrego doktorka to w końcu coś zakumasz i przestaniesz wierzyć w propagandę przemysłu i polityków.;)

I podlinkwujesz oszołoma co stracił prawo do wykonywana zawodu. Widać w jakiej wiedzy się lubujesz: spiski, gdybania, własne widzimisię zamiast potwierdzonych badań naukowych (a zapomniałem - wszyscy naukowcy w spisku, tylko on jeden nie).

Studnię pewnie też ci różdżkarz wyznaczał i unikasz żył wodnych.

Kilku takich, z różnych dziedzin, 'naukowców' w Polsce znajdzie się np. ojciec Giertycha mimo że genetyk, profesor, dendrolog to jednocześnie kreacjonista co twierdzi, że ludzie żyli z dinozaurami - no ale profesor, to się nie myli, nawet Kościół Katolicki w tym spisku bierze udział.

Edytowane przez muchenz

Jeśli im się uda "przemodelować", to niestety tak. :( Jeśli nie, a przecież już nie będą musieli kombinować z bilansem (bo kasę dostaną na siłę od ludzi), i zwiększą maksymalne moce, zwiększą siłą rzeczy także moce minimalne -- to powinno wyjść na plus i spadek cen w 2T. Dlatego wg mnie ten podatek to głównie w celu "przemodelowania" zużycia energii jest. I te same efekty uzyskałoby się przesiadając się z grzaniem na prąd 2T, z tą różnicą, że bez dodatkowych podatków.

a mógłbyś założyć nowy wątek i tam rozwinąć swoje "WG MNIE" bo nie widze związku z tematem:bash:

Ja bym tych przeciwników palenia węglem zaprosił do kotlowni z porządnym grochem 5 klasy. To co się wydobywa z komina w żaden sposób nie można porównać do typowego węglowego smogu i pisząc takie rzeczy że ekogroszek to zwykły węgiel i syf, po prostu mijacie się z prawdą.

Ja to rozumiem ale w Polsce nie wprowadzisz na rynek detaliczny (tj. mieszkaniówka indywidualna i modernizacje) żadnych rozwiązań wykonanych zgodnie z technologią. Ten sam powód dla którego co trzecia więźba nie jest kotwiona do wieńca, drewno jest niesuszone a zamiast węgla w wielu indywidualnych kotłowniach jest coś "podobnego" albo i zupełnie niepodobnego. Na osiedlu w Szczecinie - bliźniaki, nieco wolnostojących i szeregowców, dalej wielorodzinne - zimą czuć że "Polska grzeje". Z wielu kominów widać że coś się wydobywa i to dobrze widać.

Ludzi nie zmienisz, inna rzecz - brak sensownego systemu wielorodzinnego socjalnego budownictwa komunalnego żeby niektórych ludzi stosownie przerzucić (dopłacając im wyrównanie czy za fatygę) do normalnych budynków komunalnych zasilanych z sieci czy właśnie prawidłowo wykonanych i eksploatowanych kotłowni zaś starsze budynki rozebrać (w gorszym stanie) lub sprzedać pod remont tym których na to stać. Sporo domów jest niedogrzanych bo wielu ludzi po prostu nie stać na życie w domu jednorodzinnym/bliźniaku. Nie mówimy o tym że szeregowce są dużo ekonomiczniejsze ale Polak tego "nie lubi" więc mało ich jest w terenie.

Powiedz, dlaczego wszyscy "węglarze" czy "kominkowcy" wyjeżdzają z porównaniem do niezdrowego jedzenia - jako usprawiedliwienie tego, że sami trują? :p

Było wiele razy, ale powtórzę - jedzenie mogę sobie sam wybrać...znam ludzi, sam też się bardzo staram w tym zakresie, aby tego szkodliwego spożywać jak najmniej. Niestety z oddychaniem już tak się nie da...

Tak a propos trucia. Ostatnio przy wystawianiu plastików (śmieci) zagadałem się z sąsiadem, mówią że pojutrze "mieszane". On na to że nie ma. Mówię, jak to nie masz? On: Palę wszystko. Nogi mi się ugięły. Więc nie nazywaj trucicielami ludzi, którzy palą grochem w porządnych 5 klasowych piecach.

Witaj muchenz,mądrego aż warto posłuchać.:D

Oglądałeś do końca?to też bajki

https://www.google.pl/search?q=chemtrails+sk%C5%82ad&oq=chemtr&aqs=chrome.3.69i57j0l5.8651j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Dlaczego zawieszono doktorka nie trzeba tłumaczyć,a ten ma to gdzieś przecież dawno już nie pracuje,a nie jest to zwykły doktorek.;)

http://www.kuprawdzie.pl/zakaz-wystepowania/

Skoro to głupoty to może ten doktorek ci przypadnie do gustu.:cool:

https://www.youtube.com/watch?v=FWApjk8yHdw

ten jeszcze ma prawo,ale pewnie nie długo będzie tak samo.

Skoro wierzysz w bajki twoja sprawa.Na żyły wodne jeśli tam stoi wasze łóżko,należy pod nim umieścić szkło=szybę,kto ma psa w domu ten wie i nigdy nie śpi na żyle,ale kot tak.:)

Pozdrawiam.

Skoro wierzysz w bajki twoja sprawa.Na żyły wodne jeśli tam stoi wasze łóżko,należy pod nim umieścić szkło..........

.

Szkoda, że hydrolodzy i geolodzy nie znają takiego zjawiska, ale co oni tam wiedzą ważne, że pan z wahadełkiem odnajduje żyłę na 10 piętrze w bloku i za założenie ekranu bierze hasj.

Hydrolodzy też zamiast robić odwierty czy badać sejsmicznie, to powinni chodzić z różdżkami, ale co oni tam wiedza w końcu nalezą do globalnego spisku, a jak jest zaszczepiony to o czym z takim gadać :).

Gość mtdeusz
A ty co, Myjk cię nawrócił??

A co?

Przechodze po sezonie grzewczym na drewno i drewnopochodne i ewentualnie węgiel czeski,bufor i piec rakietowy.

Ten węgiel co mam to śląskie gównienko pali się tylko z przewagą drewna lub wiór,bo sam śląski węgiel ma za mało gazów,muszę kupić beczke smoły w markecie i go zasmołować lub wymieszać z oponami (nie tam):lol2::rotfl:

Skoro to głupoty to może ten doktorek ci przypadnie do gustu.:cool:

https://www.youtube.com/watch?v=FWApjk8yHdw

Cóż, psychozy czy schizofrenie nie wybierają każdy z nas może na nie zapaść.

A medycyna jest tylko jedna i nie ma żadnej alternatywnej. Jeżeli coś można potwierdzić metodami naukowymi że działa to jest włączanego do głównego nurtu medycznego np. rezonans magnetyczny - jest to dzieło informatyczne, elektroniczne, chemiczne i fizyczne - działa więc jest szeroko stosowane w diagnostyce. Podobnie jest z lekami. A przekręty się zdarzają jak i wszędzie, bo w końcu ludzie za tym stoją. Oszołom z filmiku tez ma tytuł lekarza.

Jeżeli coś nie działa to jest odrzucane przez medycynę i głównie z tego składa się 'medycyna alternatywna' z rzeczy które nie działają i których działania nie d a się potwierdzić, a za które trzeba płacić i to nie mało np. za wodę w homeopatii czy jakiś strukturyzator wody pana zieby który kosztuje 3000 zł.

Medycyna zwykła to jak telefon komórkowy, działa ale czasem się zawiesi, a medycyna alternatywna to bezpośredni przekaz myśli - po prostu myślisz, że działa :).

No rzeczywiście muchenz widać że medycynę studiowałeś.:D

Jak ten doktorek też nie pasi,to może pani profesor doktorek,tylko nie pisz że kobiet profesorów też nie lubisz.:eek:

https://vaccgenocide.wordpress.com/tag/prof-maria-dorota-majewska/

A o takiej wodzie słyszałeś?

https://www.youtube.com/watch?v=haDUVFJICRA

Przepraszam głupie pytanie,przecież to teoria spiskowa,a ten głupek w telewizji pieprzy nie do rzeczy.:popcorn:

mtdeusz nie palę wunglem,w moim kotle jest to niemożliwe z przyczyn technicznych=brak rusztu.:cool:

Gość mtdeusz

Miedziannik a po co ci tyke ceraniki w kotle?

Ja osiągam z rusztem wodnym i w bliskości płaszcza wodnego 1500stopni w komorze dopalania:D,sam tak mówiłeś.:yes:

Więc z ceramiką to mam pewnie 2000 stopni ,o już wiem czego mi wode podgotowuje.:D

:lol2::rotfl:

A o takiej wodzie słyszałeś?

https://www.youtube.com/watch?v=haDUVFJICRA

249 zł za 5l nanowody - buaha ha ha ha ha ha :D pewnie leczy też raka hahah - wyższy poziom alternatywnej strony świata - ale ponoć murawa na niej lepiej rośnie hahah

I kto tu próbuje wyłudzać kasę??!! Piję kranówkę za 14 zł za 1000 litów z utylizacja ścieku, mam się dobrze - polecam.

250 zł za 5 wody po prostu nie mogę :D.

Jak będzie zakaz, to będą śmieciaże płakać! ludzie rozsądni przychylą się do pomysłu! nie będzie zmiłuj na palenie śmieci.

Winna jest postawa ingnorantctwa technicznego ! ła połoco ła naco łocieplać chałupe.. polić trza i tak.

jak nie napalisz, to nie będzie ciepłą. Ot takie durnowatości, plus jeszcze 5cm izolacji - bo nie będzie "oddychać".

Co na opony w aucie też narzekacie? że trzeba z czasem wymienić ? 90%? przypadków jak by przeliczyć

sprawność spalania+ robocizna przy obsłudze kotła, wyszło by równo co gaz. lub gan nawet ciut taniej ..

Widzę na podjeździe pod chałupą niezłe auta.. dom i obejście wykończone..a z rury ekskrementy dymowe się wydobywają.. to jak?

to nie jest ubogość! to jest czysta zachłanność..