zawijan 13.12.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 wiesz w sumie samo pieprzenie głupot...ok po to są fora. Ale o wyższości węgla nad węglem.. bo wnioski jedne to już serio:bash: Magdalenko Na samo pieprzenie już jestem za stary. Stwierdzam to z żalem. Na pieprzenie głupot mam jednak jeszcze trochę czasu, więc go czasem wykorzystuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 13.12.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Sorry o czym z Tobą dyskutować ? O kowalstwie? To nie moje hobby. Znasz jakiekolwiek opracowanie naukowe które pokazuje że palenie węgla jest obojętne dla zdrowia? Bo ja mogę przytoczyć masę badań o szkodliwości palenia węgla O człowieku, który od ponad 70 lat pracuje w "bardzo szkodliwych" warunkach, przy otwartym palenisku bez filtrów (o których wspominałeś za kilkaset tys zł), przekroczył 90 lat, pracuje nadal i cieszy się dobrym zdrowiem - to ewidentny przykład na to, że w tych opracowaniach jest coś nie tak i należałoby je zweryfikować. Naukowcy zawsze coś muszą nabazgrać aby dodać sobie przed nazwiskiem jakiś tytuł, oczywiście dla kasy będą pisać to czego wymaga w tym czasie tu "lobby antywęglowe". Wielokrotnie rzucasz argument - rak. Z tą chorobą od dawna radzi sobie medycyna naturalna, a spalanie węgla nie jest jego główną przyczyną, w większości przypadków to zaniedbania samych chorych. już wiem czemu wiek emerytalny wydłużyli KvM już to wcześniej wyjaśnił - bo dłużej żyjemy. Edytowane 13 Grudnia 2013 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 13.12.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiejsie.gif a to dobre! już wiem czemu wiek emerytalny wydłużyli - chyba jestem od dziś "na tak" Miało to coś wspólnego z pieprzeniem? Nie wiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 13.12.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Zawijan udowodniłeś mi, że chyba ma i to dużo Nie chciałem Ci nic udowadniać. To widocznie wyszło tak jakoś. Samo z siebie. Ale cieszę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Wielokrotnie rzucasz argument - rak. Z tą chorobą od dawna radzi sobie medycyna naturalna, a spalanie węgla nie jest jego główną przyczyną, w większości przypadków to zaniedbania samych chorych. Bzdury pleciesz,nie masz pojęcia ile dzieci i młodych osób do 30 umiera na raka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 13.12.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Bzdury pleciesz,nie masz pojęcia ile dzieci i młodych osób do 30 umiera na raka. Ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Bzdury pleciesz,nie masz pojęcia ile dzieci i młodych osób do 30 umiera na raka. I medycyna dalej sobie z tym nie radzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 13.12.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Oczywiście główna przyczyna raka płuc jest palenie papierosów. Ale to nie jedyna przyczyna. Jedna z nich sa cząstki sadzy. w samochodach obecnie produkowanych emisje sadzy wyeliminowano niemal do zera. obecnie największym źródłem sadzy są kominy na prywatnych posesjach już od dłuższego czasu to one sa odpowiedzialne w największym stopniu za zanieczyszczenie powietrza, a nie przemysł. Osoby Ainteresowane mogą poszukać pod hasłem niska emisja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 13.12.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Bzdury pleciesz,nie masz pojęcia ile dzieci i młodych osób do 30 umiera na raka. Teraz już wiem dlaczego wstawiłeś kominek do salonu.Jako symbol przypominający jakie to palenie jest szkodliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 13.12.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Gdyby słynny rosyjski chemik Dimitrij Mendelejew,dokładnie przeanalizowała skład dymu i pyłu emitowanego do atmosfery przez piece domowe, odnalazłby w nim wiele elementów, które umieścił w swoim układzie okresowym pierwiastków. Częstymi składnikami niskoemisyjnego dymu i pyłu są:tlenki węglatlenki siarki i azotugroźne związki chloru i fluorumetale ciężkie: rtęć, kadm, ołów, mangan, chromWWA (Wielopierścieniowe Węglowodory Aromatyczne, włącznie z benzo(α)pirenem)węglowodory alifatycznealdehydy i ketonydioksyny furanypyły wraz z rakotwórczymi smołowymi aerozolami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 13.12.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Bzdury pleciesz,nie masz pojęcia ile dzieci i młodych osób do 30 umiera na raka. Jak w/w w latach 90-tych wydobywaliśmy dwa razy tyle węgla co obecnie, spalany był bez współczesnych technologii - zatem to nie jest główna przyczyna dzisiejszych problemów ze zdrowiem - szukać jej należy gdzie indziej, ale jak widać z nagonki - "lobby antywęglowe" chce ugrać na tym jak najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 13.12.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Jak w/w w latach 90-tych wydobywaliśmy dwa razy tyle węgla co obecnie, spalany był bez współczesnych technologii - zatem to nie jest główna przyczyna dzisiejszych problemów ze zdrowiem - szukać jej należy gdzie indziej, ale jak widać z nagonki - "lobby antywęglowe" chce ugrać na tym jak najwięcej. No to sobie zobacz jak w latach osiemdziesiątych w Polsce stanął wzrost długości życia i jak od lat dziewięćdziesiątych znowu pnie się w gorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 13.12.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 KvM http://niskaemisja-wysokieryzyko.pl/wysokie_ryzyko/1/co_zawiera_dym_i_pyl.html gogluj dalej i posiłkuj się w tych mądrościach wikipedią - żenada Wstawiałem konkretne prace naukowe w tym wątku. Sorry uczyć Was angielskiego nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 13.12.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 No to sobie zobacz jak w latach osiemdziesiątych w Polsce stanął wzrost długości życia i jak od lat dziewięćdziesiątych znowu pnie się w gorę. To nie były czasy łatwe dla ludzi w tamtym systemie, ale nie można za to winić spalanie węgla, bo dzisiaj świat go zużywa dwukrotnie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 13.12.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 KvM http://niskaemisja-wysokieryzyko.pl/wysokie_ryzyko/1/co_zawiera_dym_i_pyl.html gogluj dalej i posiłkuj się w tych mądrościach wikipedią - żenada Cytować bez zaznaczenie że to cytat - to nie tylko żenada. Ale bardziej zastanawiające jest coś innego. Lista sponsorów na tej stronce. Ja tam Tauron widzę - ciekawe, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 13.12.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Gdyby słynny rosyjski chemik Dimitrij Mendelejew,dokładnie przeanalizowała skład dymu i pyłu emitowanego do atmosfery przez piece domowe, odnalazłby w nim wiele elementów, które umieścił w swoim układzie okresowym pierwiastków. Częstymi składnikami niskoemisyjnego dymu i pyłu są: tlenki węgla tlenki siarki i azotu groźne związki chloru i fluoru metale ciężkie: rtęć, kadm, ołów, mangan, chrom WWA (Wielopierścieniowe Węglowodory Aromatyczne, włącznie z benzo(α)pirenem) węglowodory alifatyczne aldehydy i ketony dioksyny furany pyły wraz z rakotwórczymi smołowymi aerozolami Stary Przepisujesz, nie rozumiejąc, co piszesz. Mówię Ci to jako chemik. A tak na marginesie Nie można dyskutować poważnie, nie znając się na przedmiocie dyskusji. Magdalenka może powie Ci, jak nazwać taką dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Ile? Nie wiem ile ale mam "chody" w gliwickim Instytucie Onkologii i wiem,że coraz więcej młodych ludzi choruje na raka,zdarzają się przypadki kilkuletnich dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 13.12.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Nie wiem ile ale mam "chody" w gliwickim Instytucie Onkologii i wiem,że coraz więcej młodych ludzi choruje na raka,zdarzają się przypadki kilkuletnich dzieci. Ciekawe, kiedy one nawdychały się tych spalin z węgla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 13.12.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Zawijan - nie Magdalenka nie powie bo nie jest "na posyłki";) Arturo - proszę Cię nie kompromituj się jeszcze dziś Ty Napisałem "może". Może tak, a może nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Ciekawe, kiedy one nawdychały się tych spalin z węgla? Nie piszę,że to przez węgiel ale odniosłem się do zdania kbaba że rak to wynik zaniedbania i że medycyna sobie z nim radzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts