Gość Arturo72 09.03.2018 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Jakby każdego było stać na dom ogrzewany prądem , mieszkania nie byłyby potrzebne. . Myślisz,że "przeciętnego Kowalskiego ze wsi" trujacego wszystkich wokół węglem będzie stać na utrzymanie mieszkania w mieście za 7500zl rocznie ? Bo taniej wychodzi mnie utrzymanie domu i to gdybym grzal prądem A nie pompa ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.03.2018 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 @Liwko - mówienie że budżet Unijny to Twoje podatki to duże nadużycie albo niewiedza. Tak samo może powiedzieć Helmut z zachodniej granicy.... No to proszę napisz mi geniuszu, skąd się bierze budżet unijny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 09.03.2018 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 (edytowane) Jeszcze trochę pasożyty zrównają się dochodami z normalnie pracującymi ludźmi. Chłopie to się nie zrównają bo już mają lepiej. MOPSy, GOPSy, DARy dotują, dofinansowują, kupują od kleju do płytek, przez paliwo na węglu kończąc. Potem w takiej rodzinie kobieta, ani chłop nie pracują bo im się nie opłaca, a stary jak by poszedł do pracy, to by stracili połowę z tego co im się teraz należy. Znam rodzinę u mnie w mieście, gdzie przy wyliczeniu dochodu na 2+5 wychodziło im 9000zł miesięcznie. @Liwko na prawdę w ten sposób nabiłeś tą swoją ilość postów? Nie będę z Tobą dyskutował na tematy offtopowe, wujek Google ci pomoże. Edytowane 9 Marca 2018 przez eliks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.03.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 @Arturo - rozumiem że przeciętnego Kowalskiego stać na budowę domu z zapotrzebowaniem 40kWh/m2/rok. Brałeś coś czy ci kominek który masz "ale nie grzeje" przyczadził? j. A nie stać ? Wyobraź sobie,że w/w mieszkanie warte jest 200tys. Budowa domu wyniosła 320tys.zl gdzie zabezpieczenia na szkody górnicze to koszt ok.30tys.zl za które kopalnia mi zwróciła czyli de facto koszt budowy domu z pompa ciepła wyniósł o 90tys.zl więcej niż wartość mieszkania a że mieszkanie mam dalej to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.03.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 @Liwko na prawdę w ten sposób nabiłeś tą swoją ilość postów? Nie będę z Tobą dyskutował na tematy offtopowe, wujek Google ci pomoże. Wymigujesz się? Najpierw nie wiesz co to polski budżet i skąd się bierze, a następnie twierdzisz, że budżet unijny nie bierze się z naszych podatków. No to z czego się pytam? Kto płaci za dotacje unijne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.03.2018 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Wymigujesz się? ....... Ale jaja:wave: .A nie wiesz że mleko się bierze ze sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 09.03.2018 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Taki tam... mały programik na podstawie tabelki sporządzonej przez @Merkawę.... post #6126 Merkawa, gratuluję ! W białych kolumnach wpisuje się dane, automatycznie przelicza... to tyle narazie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 09.03.2018 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 ..... Udostępnisz leniwcom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 09.03.2018 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 A chcesz plika? Masz Office? Sporządzony jest w arkuszu kalkulacyjnym Excel.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 09.03.2018 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 A chcesz plika? Masz Office? Sporządzony jest w arkuszu kalkulacyjnym Excel.. Pasuje, jak możesz to prześlij link na priv lub daj tam znać to prześlę maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 09.03.2018 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 (edytowane) [email protected]Wieczorem prześlę... Edytowane 9 Marca 2018 przez Alessandro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.03.2018 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 W białych kolumnach wpisuje się dane, automatycznie przelicza... to tyle narazie.. Koks nie osiągnie 100% sprawności. Gaz podobnie, acz raczej będzie miał więcej niż koks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.03.2018 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 (edytowane) Alessandro Twoja ładnie się prezentuje, moja celowo czarno biała, aby nie zjadała tuszu Gaz kondensat do OZC = 94% tyle się przyjmuje oficjalnie, ale jest zapas do 109% - ale to zależy, jak się ma podłogówkę na dwadzieścia parę st .. to jak najbardziej gaz będzie się sprawdzał. Zresztą celem tabelki było "odcięcie" od instalacji, samo źródło ciepła, a raczej nośnik energii. Aby wyznaczyć kierunki, obalić pewną obłudę węgla ! przy 90% kopciuchach jest droższy jak gaz! przewymiarowane buchaje stoją po kotłowniach, powietrza ino ino, czorne kocury z sadzy na wymienniku to jak to będzie grzać ? a jak grzeje, to za ciepło .. bez buforu/a nawet nie ma co się zabierać za opalanie... Do tej pory poszło około 4,5 tony drewna.. 7,5m3 / 12mp przy buforze, chałupa nie gacona.. ~220m2 Drugi na wunglu .. 3,2 tony wungla i trochę mp drewna.. czyli więcej, a dom gacony, plastyk w łotworach windowsowych bez buforu.. i 180m2 Edytowane 9 Marca 2018 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 09.03.2018 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Każdy sam jest kowalem swojego losu. Popieram. Za próbę bycia kowalem losu sąsiada i zmuszanie go i jego rodziny do wdychania toksyn i rakotwórczego syfu ze spalania drewna czy węgla - publiczne łamanie kulasów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.03.2018 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Późna godzina była i już coś tak nie teges..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 10.03.2018 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 A nie stać ? No nie stać. Na prawdę jakim trzeba być ograniczonym żeby mówić że statystycznego Kowalskiego stać na budowę swojego nowego domu. Ile zapłaciłeś za projekt, media, hydraulikę i działkę? Wymigujesz się? Kolejny raz nabijasz offtopowe posty. Pisałem już wcześniej, nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy pisząc takie głupstwa i wciskając mi rzeczy których nie powiedziałem, więc lecisz do ignorów, dziękuję. Wystarczy takiemu kretynowi skierowanie wyziewu z komina do wnętrza domu. Popierasz taka apelację do sejmu ? Będzie nas coraz więcej przeciwko idiotom trującym nas. To wylot ze swojego kominka + elektrownia.....uuuu będziesz miał zapachy w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.03.2018 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 ...nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy... Normalnie się zaraz ze smutku rozpłaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 10.03.2018 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Liwko jak tam twój ,,ekologiczny,, kominek górny kopciuch,wylot spalin (raczej dymu bo to górny kopciuch) masz wpuszczony do domu?.:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.03.2018 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Liwko jak tam twój ,,ekologiczny,, kominek górny kopciuch,wylot spalin (raczej dymu bo to górny kopciuch) masz wpuszczony do domu?.:lol2: W domu palenie w kominku jest nudne, od jesieni może ze dwa razy w nim paliłem. Za to nie mogę się już doczekać kiedy zacznę palić w kominku w altanie. I te dłuuugie wieczory z rodziną i przyjaciółmi... Ja jestem z pokolenia ognisk i gitary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 10.03.2018 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 [email protected] Wieczorem prześlę... Dzięki za fatygę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts