Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dupeusze ręcznie starają się robić przepływ kasy.

Dali 500+

Złoty dał dupy. Spadł na wartości.

Wartość energii jest stała to CENA wzrosła.

Ruszyła inflacja...

Niedługo będziemy milionerami.

Znowu... wszyscy...

NBP się wykaże kreując nowe postacie na banknotach.

Lecha? na 10 czy na 100zł?

Adam M.

No...

A potem uchwały i ustawy zakazujące palenia czegokolwiek i gdziekolwiek...

Ciekawe, jak zakazać wybuchów wulkanów!!!

No i... KOMU wkleić karę za te wybuchy?

No i jak ZDYSCYPLINOWAĆ Słońce?

Podgrzewa nas coraz bardziej tak, że niedługo nie winogrona a cytrusy będą w naszych ogródkach!

Kary za CO2 i ocieplenie nakładają głównie ci, u których żyło się łatwiej i taniej i gdzie TERAZ CYTRUSY WYSYCHAJĄ.

Adam M.

No...

A potem uchwały i ustawy zakazujące palenia czegokolwiek i gdziekolwiek...

Ciekawe, jak zakazać wybuchów wulkanów!!!

No i... KOMU wkleić karę za te wybuchy?

No i jak ZDYSCYPLINOWAĆ Słońce?

Podgrzewa nas coraz bardziej tak, że niedługo nie winogrona a cytrusy będą w naszych ogródkach!

Kary za CO2 i ocieplenie nakładają głównie ci, u których żyło się łatwiej i taniej i gdzie TERAZ CYTRUSY WYSYCHAJĄ.

Adam M.

Mieszkam na południu dużego osiedla i nie mogę się doczekać, kiedy w końcu zmieni się wiatr z południowego na inny, żebym w końcu mógł normalnie oddychać. Na szczęście to już koniec południowych wiatrów, przynajmniej na jakiś czas. Szkoda mi tych co mieszkają w środku osiedla. Ostatnio u jednego sąsiada komin stracił prześwit i firma cały dzień frezowała, co świadczy o technice palenia i pewnie wilgotności opału. Nie wierzę w to że Polacy nauczą się palić węglem czy drewnem, dlatego powinno się zakazać używania. Rząd udaję, że coś robi w tej kwestii, ale tak naprawdę nie robi nic.

Mieszkam na południu dużego osiedla i nie mogę się doczekać, kiedy w końcu zmieni się wiatr z południowego na inny, żebym w końcu mógł normalnie oddychać. Na szczęście to już koniec południowych wiatrów, przynajmniej na jakiś czas. Szkoda mi tych co mieszkają w środku osiedla. Ostatnio u jednego sąsiada komin stracił prześwit i firma cały dzień frezowała, co świadczy o technice palenia i pewnie wilgotności opału. Nie wierzę w to że Polacy nauczą się palić węglem czy drewnem, dlatego powinno się zakazać używania. Rząd udaję, że coś robi w tej kwestii, ale tak naprawdę nie robi nic.

Otóż to, ja też po paru latach prób uświadamiania ludzi o tym aby kotłów nie przewymiarowywać, oraz o bezdymnym paleniu stwierdziłem że to jałowy trud. Nawet kominiarze ostatnio uskuteczniają "akcję" wyczyść komin, bo to od czystego komina zależy jakość powietrza (sic!), jednocześnie zniechęcają do palenia od góry twierdząc w ślad za ICHPW że od tego eksplodują instalacje a komin jeszcze bardziej się brudzi. No ale nie ma się co dziwić że próbują chronić swój kuper, jakby wszyscy zaczęli poprawnie palić to by nie mieli pracy.

Słuchajcie, moja cała gmina ma 13500 ludzi. Domy rosną jak grzyby po deszczu, male, duże, średnie. Przez to forum już mam takie zboczenie że patrzę ludziom na kominy. Nie widziałem jeszcze domu bez systemowej rury ze średnica 200mm. Każdy dom jest pod paliwo stałe. Mówiąc ludziom i ogrzewaniu domu prądem czy gazem, jestem uważany za oszołoma, zazwyczaj ludzie kwituja to pukaniem się w głowę.

Słuchajcie, moja cała gmina ma 13500 ludzi. Domy rosną jak grzyby po deszczu, male, duże, średnie. Przez to forum już mam takie zboczenie że patrzę ludziom na kominy. Nie widziałem jeszcze domu bez systemowej rury ze średnica 200mm. Każdy dom jest pod paliwo stałe. Mówiąc ludziom i ogrzewaniu domu prądem czy gazem, jestem uważany za oszołoma, zazwyczaj ludzie kwituja to pukaniem się w głowę.

A skarżyli Ci się na jakowegoś SMOGA?

No, bo wiesz...

Jak skarżyli - to się zjednoczcie i pokonajcie bestię.

Ale jak tylko Ty jeden go widzisz - nie jest dobrze...

Omamy?

Albo jaka psychoza...

Wtedy drzyj stamtąd byle dalej!

W jakie lasy zielone...

Adam M.

Edytowane przez adam_mk