Alessandro 08.11.2018 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Od stycznia gaz i prąd drożeje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 08.11.2018 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Od stycznia gaz i prąd drożeje... A konkretne stawki są już znane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 08.11.2018 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Wszystko drożeje i drozeć będzie, taka zmiana. I jak ma to pomóc w walce ze smogiem? Wszystko to działa w odwrotny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.11.2018 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Dupeusze ręcznie starają się robić przepływ kasy.Dali 500+Złoty dał dupy. Spadł na wartości.Wartość energii jest stała to CENA wzrosła.Ruszyła inflacja... Niedługo będziemy milionerami.Znowu... wszyscy...NBP się wykaże kreując nowe postacie na banknotach.Lecha? na 10 czy na 100zł? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 08.11.2018 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 O sk###ysyn.Co za barany rządzą.Ceny energii są stałe no nie powiedział bym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 09.11.2018 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2018 O sk###ysyn. Co za barany rządzą. Ceny energii są stałe no nie powiedział bym. chodziło mu że ilosc energii, co tez do konca nie jest prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 10.11.2018 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 Znowu Polka zasmrodzona. Chociaż w tym jesteśmy najlepsi na świecie . Nawet Rumuni mniej smrodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.11.2018 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 O sk###ysyn. Co za barany rządzą. Ceny energii są stałe no nie powiedział bym. No, jak dla Ciebie cena = wartość to się nie dziwię... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.11.2018 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Granat do każdego kopcącego komina wrzucać?Z drona, najlepiej... Och Wy muzgowcy... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 11.11.2018 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 Temat ma 5 lat. Za kolejne 5 dalej będziemy się przekomarzać.... Przecież już są uchwały zakazujące w przyszłości palenia węglem, a nawet drewnem. Pewnie będzie nadal dyskusja, bo niestety mentalności i prawa nie zmienia się w chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.11.2018 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 No...A potem uchwały i ustawy zakazujące palenia czegokolwiek i gdziekolwiek... Ciekawe, jak zakazać wybuchów wulkanów!!!No i... KOMU wkleić karę za te wybuchy?No i jak ZDYSCYPLINOWAĆ Słońce?Podgrzewa nas coraz bardziej tak, że niedługo nie winogrona a cytrusy będą w naszych ogródkach! Kary za CO2 i ocieplenie nakładają głównie ci, u których żyło się łatwiej i taniej i gdzie TERAZ CYTRUSY WYSYCHAJĄ. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 13.11.2018 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 No... A potem uchwały i ustawy zakazujące palenia czegokolwiek i gdziekolwiek... Ciekawe, jak zakazać wybuchów wulkanów!!! No i... KOMU wkleić karę za te wybuchy? No i jak ZDYSCYPLINOWAĆ Słońce? Podgrzewa nas coraz bardziej tak, że niedługo nie winogrona a cytrusy będą w naszych ogródkach! Kary za CO2 i ocieplenie nakładają głównie ci, u których żyło się łatwiej i taniej i gdzie TERAZ CYTRUSY WYSYCHAJĄ. Adam M. Mieszkam na południu dużego osiedla i nie mogę się doczekać, kiedy w końcu zmieni się wiatr z południowego na inny, żebym w końcu mógł normalnie oddychać. Na szczęście to już koniec południowych wiatrów, przynajmniej na jakiś czas. Szkoda mi tych co mieszkają w środku osiedla. Ostatnio u jednego sąsiada komin stracił prześwit i firma cały dzień frezowała, co świadczy o technice palenia i pewnie wilgotności opału. Nie wierzę w to że Polacy nauczą się palić węglem czy drewnem, dlatego powinno się zakazać używania. Rząd udaję, że coś robi w tej kwestii, ale tak naprawdę nie robi nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 13.11.2018 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Mieszkam na południu dużego osiedla i nie mogę się doczekać, kiedy w końcu zmieni się wiatr z południowego na inny, żebym w końcu mógł normalnie oddychać. Na szczęście to już koniec południowych wiatrów, przynajmniej na jakiś czas. Szkoda mi tych co mieszkają w środku osiedla. Ostatnio u jednego sąsiada komin stracił prześwit i firma cały dzień frezowała, co świadczy o technice palenia i pewnie wilgotności opału. Nie wierzę w to że Polacy nauczą się palić węglem czy drewnem, dlatego powinno się zakazać używania. Rząd udaję, że coś robi w tej kwestii, ale tak naprawdę nie robi nic. Otóż to, ja też po paru latach prób uświadamiania ludzi o tym aby kotłów nie przewymiarowywać, oraz o bezdymnym paleniu stwierdziłem że to jałowy trud. Nawet kominiarze ostatnio uskuteczniają "akcję" wyczyść komin, bo to od czystego komina zależy jakość powietrza (sic!), jednocześnie zniechęcają do palenia od góry twierdząc w ślad za ICHPW że od tego eksplodują instalacje a komin jeszcze bardziej się brudzi. No ale nie ma się co dziwić że próbują chronić swój kuper, jakby wszyscy zaczęli poprawnie palić to by nie mieli pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.11.2018 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 No przecież od dawna wiadomo, ze jak kto głupi to mu nie wyjaśnisz! Najlepiej jest zakazać! Kary to kasa a kasa zawsze się przyda. A jak się zakaże - problem znika! Łatwe, nie? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 13.11.2018 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Januszowi powiedzieć, że źle pali w piecu to tak jakby powiedzieć, że jest kiepskim kierowcą. Każdy się uważa za najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 13.11.2018 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Słuchajcie, moja cała gmina ma 13500 ludzi. Domy rosną jak grzyby po deszczu, male, duże, średnie. Przez to forum już mam takie zboczenie że patrzę ludziom na kominy. Nie widziałem jeszcze domu bez systemowej rury ze średnica 200mm. Każdy dom jest pod paliwo stałe. Mówiąc ludziom i ogrzewaniu domu prądem czy gazem, jestem uważany za oszołoma, zazwyczaj ludzie kwituja to pukaniem się w głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.11.2018 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Bo ludzie to bezmózgi co poradzisz. Mądrzy rządzą głupimi a głupich produkuje szkoła i wszystko się zgadza. Coś piłeś? Mądrzy rządzą? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.11.2018 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) Słuchajcie, moja cała gmina ma 13500 ludzi. Domy rosną jak grzyby po deszczu, male, duże, średnie. Przez to forum już mam takie zboczenie że patrzę ludziom na kominy. Nie widziałem jeszcze domu bez systemowej rury ze średnica 200mm. Każdy dom jest pod paliwo stałe. Mówiąc ludziom i ogrzewaniu domu prądem czy gazem, jestem uważany za oszołoma, zazwyczaj ludzie kwituja to pukaniem się w głowę. A skarżyli Ci się na jakowegoś SMOGA? No, bo wiesz... Jak skarżyli - to się zjednoczcie i pokonajcie bestię. Ale jak tylko Ty jeden go widzisz - nie jest dobrze... Omamy? Albo jaka psychoza... Wtedy drzyj stamtąd byle dalej! W jakie lasy zielone... Adam M. Edytowane 13 Listopada 2018 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 13.11.2018 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 A skarżyli Ci się na jakowegoś SMOGA? Adam M. Albo jesteś mało inteligentny( w co nie wierzę) albo masz klapki na oczach a raczej na nosie jak np. zwolennicy dobrej zmiany... Rydzyka czy Kaszpirowskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 13.11.2018 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 O co chodzi z tym rydzykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts