eliks 14.11.2018 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 A skarżyli Ci się na jakowegoś SMOGA? No, bo wiesz... Jak skarżyli - to się zjednoczcie i pokonajcie bestię. Ale jak tylko Ty jeden go widzisz - nie jest dobrze... Omamy? Albo jaka psychoza... Wtedy drzyj stamtąd byle dalej! W jakie lasy zielone... Adam M. Wiesz, mój przykład pokazuje skalę nieświadomości nie tylko u mnie, ale w całej Polsce. Przed nami jeszcze baaaaardzo długa droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.11.2018 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 To droga nie do przejścia.Zamiast śmieciuchów, bo zakazano, sprzedaje się podgrzewacze CWU "na wszystko" , bo wolno.To jak z betoniarką.Na betoniarkę VAT był 23% a na mieszalnik do pasz 8%Betoniarki znikły ze sklepów.Mieszalnik do pasz stał wszędzie. Każdy chciałby za marne grosze pokręcić gałeczką na ścianie i ustawić sobie takie ciepełko, jakie lubi mieć w domu.Nie ma wyjątków!Dopóki ceny energii w relacji do zarobków będą bardzo wysokie jest to kompletnie nierealne!A zarobki raczej kilkukrotnie nie wzrosną w krótkim czasie.Inaczej...Ta relacja w krótkim czasie się nie zmieni, bo zarobki wzrosną raczej szybko.Znowu będziemy milionerami!Tylko co to zmieni? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 14.11.2018 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 A ludzie te podgrzewacze do CWU kupują, też miałem o to spiecie z uzytkownikiem na innym forum. No ale kupił to kilka tysięcy taniej twierdząc że tylko nalepka się różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.11.2018 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Nie miał racji!Malowanie też jest inne.I w instrukcji napisali CWU tam, gdzie było CO.Reszta bez zmian. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 14.11.2018 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 nie zdawałem sobie z tego sprawy, sprawdziłem i masz rację Adam :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 14.11.2018 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Nie miał racji! Malowanie też jest inne. I w instrukcji napisali CWU tam, gdzie było CO. Reszta bez zmian. Adam M. Innym obejściem rozporządzenia jest jest piec zasypowy na biomasę niedrzewną. Jedyna różnica jaką zauważyłem to brak rusztów awaryjnych w kotłach na ekogroszek i chyba nie da się tego obejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.11.2018 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Przestali dodawać te ruszta...To trzeba kupić estetyczną "kratkę ozdobną, no taka jak te ruszta co były, panie producent..." Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 14.11.2018 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Przestali dodawać te ruszta...j To trzeba kupić estetyczną "kratkę ozdobną, no taka jak te ruszta co były, panie producent..." Adam M. Przynajmniej wynalazek zwany rusztem wodnym odszedł w zapomnienie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 23.11.2018 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 (edytowane) "Rozdajemy tabliczki mieszkańcom Podhala, Orawy, Spisza, Tatr i Pienin. Rusza wielka akcja Tygodnika Podhalańskiego "Nie palimy byle czym. Posłuchaj i obejrzyj co mówi Jasiu Karpiel Bułecka i Krzysiek Trebunia Tutka. Haj !" Brawo! Pozytywizm i wiara w Górala! Oraz Góralki. Smog niech spada z Podhala. Edytowane 23 Listopada 2018 przez Alessandro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.11.2018 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Jak by każdy tak spalał węgiel nie było by smogu. https://youtu.be/FK3JRu_wAhE Co w tym niezwykłego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 23.11.2018 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 To że tu się pali byle co.XD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 26.11.2018 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Najnowsze wiadomości z ostatniej chwili. Można kupić korpus wodny kotła bez kotła :lol2::lol2::lol2: Takie rzeczy tylko w Polsce.:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 12.01.2019 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 jak tam z ekologią,,posłuchajcie starego doktora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkoczyk 12.01.2019 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Nie palę węglem ale mam problem z azbestem - nie wiem do którego roku należy go ściągnąć. Tz. wiem jak jest wg. ustawy, ale gmina nałożyła wcześniejszy termin. Czy może tak zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 17.01.2019 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 jak tam z ekologią,,posłuchajcie starego doktora On chyba stracił uprawnienia. Nie dziwię się: 'Ocieplali najgłupszym sposobem - przez styropian. Styropian to jest coś co się utlenia. To jest komora gazowa.' LOL. Co za brednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 18.01.2019 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 On chyba stracił uprawnienia. Nie dziwię się: 'Ocieplali najgłupszym sposobem - przez styropian. Styropian to jest coś co się utlenia. To jest komora gazowa.' LOL. Co za brednie. Trzydzieści lat temu na szkoleniu o ocieplaniu budynków (w Szwecji) twierdzono: Steropian to dla zwierząt dla ludzi jest wełna. ? "LOL co za brednie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 18.01.2019 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Trzydzieści lat temu na szkoleniu o ocieplaniu budynków (w Szwecji) twierdzono: Steropian to dla zwierząt dla ludzi jest wełna. ? "LOL co za brednie" ? Ale masz kompleksy. W końcu to SZWEDZI powiedzieli. Bzdura i tyle. Skąd wiesz czy nie podszyta marketingiem? Daj dowody, że styropian na elewacji robi komorę gazową i szkodzi ludziom. BTW azbest to NATURALNA włóknina mineralna więc musi być zdrowa - LOL, nie to co styro dla zwierząt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 19.01.2019 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Nie do końca zrozumiałeś, granulki styropianowe zawierają porofor /eter naftowy/ Porofor to substancja gazotwórcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 19.01.2019 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 (edytowane) Nie do końca zrozumiałeś, granulki styropianowe zawierają porofor /eter naftowy/ Porofor to substancja gazotwórcza. Komory gazowe są zabójcze, rozumiem, że styropian na elewacji też działa tak zabójczo - stąd to porównanie? Ze słów pana lekarza wynika, że tylko głupki ocieplają, a w spisku biorą też udział politechniki (pewnie fałszują badania) żeby wyrwać naiwniakom srebrniki. Całe forum muratora zostało zmanipulowane i oszukane - LOL - dobrze, że niesie kaganek oświaty. BTW kiedyś słyszałem jak mówił, że smog jest nieszkodliwy i ty wymysł mediów. A jak wiadomo składa się też z węglowodorów. Jak widać w smogu nie szkodzą, a w styropianie szkodzą - dobrze, że stracił uprawnienia. Edytowane 19 Stycznia 2019 przez muchenz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 24.02.2019 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 https://energetyka.wnp.pl/jest-nowelizacja-rozporzadzenia-dotyczaca-kotlow-na-paliwa-stale,340439_1_0_0.html?fbclid=IwAR32T0L82pQg8U0Hb3Qr_9pKPYYKHAQTLgQb0nxh7KXP4DP3AO0CzO3wXusWreszcie jakieś pozytywne zmiany mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts