Gość mtdeusz 24.02.2021 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/35785-dom-84-m2-czym-grza%C4%87-przebudowa-kot%C5%82owni/ Hit internetu gościu chce grzać ocieplone 84m2 5kw przy -20 kopciuchem na paliwo stałe.:bash: Widać mafia węglowych i nie tylko kopciuchów preżnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 24.02.2021 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/35785-dom-84-m2-czym-grza%C4%87-przebudowa-kot%C5%82owni/ Hit internetu gościu chce grzać ocieplone 84m2 5kw przy -20 kopciuchem na paliwo stałe.:bash: Widać mafia węglowych i nie tylko kopciuchów preżnie działa. Mafia węglowa i nie tylko węglowa ale i pelletowa, prężnie działała z 10 lat temu i krzywdziła tego typu inwestorów: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?368521-Wymiana-kot%C5%82a-w%C4%99glowego-na-pomp%C4%99-powietrze-woda Dzisiaj są to już niedobitki i moja "misja Mesjasza" już nie jest potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 24.02.2021 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 PS, Ktoś wie czy kopciucha muszę dostarczyć na złom w całości żeby mi dali papier czy mogę w kawałkach ... a co telefonu do skupu złomu nie masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 24.02.2021 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Śmieciuchy 5 klasy także walą syfem.Mniejszym, ale jednak.Najbardziej to czuć latem.Gdzie nie zajdziesz, to wali dymem.A takie są eko.To już lepiej palić w takich okresach od góry.Krócej dymku i można wyjść do grodu bez trucia z własnego komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 24.02.2021 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Dokładnie ostatnio oglądałem te kopciuchy, śmieciuchy 5 klasy na ekogroszek i co syf kiła i mogiła ,sadzy , że aż się sypie po otwarciu drzwiczek, co ,,lepsze,, to kopcą, że aż widać z komina, śmierdzi węglem na dworze. A o zasypowcach 5 klasy to nawet nie ma co gadać syf i kopciuch totalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 24.02.2021 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Dokładnie ostatnio oglądałem te kopciuchy, śmieciuchy 5 klasy na ekogroszek i co syf kiła i mogiła ,sadzy , że aż się sypie po otwarciu drzwiczek, co ,,lepsze,, to kopcą, że aż widać z komina, śmierdzi węglem na dworze. A o zasypowcach 5 klasy to nawet nie ma co gadać syf i kopciuch totalny. Powiem krótko , gówno widziałeś a za dwulicowość powinno cię zbanować ,palisz oponami a drugim zatruwasz życie tymi durnotami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 24.02.2021 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 A On używa węgla do palenia?#6729 ... wchodzi tyle ile się zmieści czyli mało bo komora zasypowa jest mikroskopijna 4 grube drewna i 2x 10 litrów wiadro zrębki , jak się dowiesz jaki jest producent tego złomu to będziesz wiedział jaką ma powierzchnię wymiany ciepła, ja nwm bo niby skąd, tabliczki ten cud techniki kotlarzy nie posiada :lol2#6795 24 h co 2 h = 12 X załad na dobę. 64 kg / 24 h = 2,66 kg/h na godzinę x 2 = 5,32 kg na załad. 3,60 kW/h X 2,66 kg/h = 9,58 X 30 % = 2,87 kW/h 8,33 kW/h X 2,66 kg/h = 22,16 X 30% = 6,65 kW/h Styknie !!! By nie było, że to ja kłamię, się czepiam i oskarżam OPONIARZA bezpodstawnie oraz robie tu masy za ciula, głąbów i dewiantów. Łykajcie ten kit który wam ciśnie jak pelikany – cmokajcie i bijcie mu brawa w końcu jest to wodą na nie których syjonistyczne tzw. młyńskie koło - ku jego uciesze – dawajcie mu z tyłu i bierzcie od niego z przodu. PROSMOGI Z ANTYSMOGAMI ŁĄCZE SIĘ Z OPONIARZAMI W BRATERSKIM UŚCISKU I RUSZAJCIE PRZEZ POLSKĘ RAZEM NA PODBÓJ ŚWIATA. (...)Jeśli się z tym nie zgadzasz – wyraź o tym swoje zdanie lub jeśli się mylę to mnie popraw a lepiej podaj swoje obliczenia w tej sprawie, że na podstawie tego co OPONIARZ podał i wiadomo, to w tym ulepie turbokopciuchu niczym innym jak zrembkodrewnem nie jara – udowadniając tym samym, że OPONIARZ pisze prawdę np.: taką, że siedzi nocami w kotłowni i dokłada i przegarnia i pilnuje by się nie wypaliło, by płomienia nie zerwało, by się nie zawiesiło, by się dziura nie wypaliła itd. itp. https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk00kveom1SupoOo1zPK357JV2YBJwA:1614190855890&source=univ&tbm=isch&q=plakaty+z+1939+r.&sa=X&ved=2ahUKEwisk8LEkYPvAhUQjRQKHc8tCKwQjJkEegQIARAB&biw=1024&bih=730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 24.02.2021 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Powiem krótko , gówno widziałeś a za dwulicowość powinno cię zbanować ,palisz oponami a drugim zatruwasz życie tymi durnotami . Widzę, że posiadacz trującego kopciucha śmieciucha podajnikowego na ekogroszek się zagotował na szczęście niedługo mu zakażą :lol2: Byłem u posiadaczy takich kopciuchów i oglądałem je na żywo. I ta cała 5 klasa to ściema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 24.02.2021 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 A znasz kogoś ? Podaj parę nicków....Byś mnie źle nie zrozumiał albo brał co z tego powyższego do siebie – na forach i tu na FM-ie można o wielu rzeczach przeczytać – a jakich – np. takich jak to OPONIARZ przy współudziale wszędzie i tu piepszy – ale do rzeczy – sorki, że zmieniam zasadę ale to Ty mi podaj choć jednego który mieszka w 100 m2 totalnie nie ocieplonej chałupy - w której jest stara grawitacyjna instalacja z ulepem turbokopciuchem który służy do utylizacji zrembkodrewna oponami, bo operatora stać na węgiel tylko w tęgie mrozy i on, bo przeczytał na FM-ie, że taniej ogrzewanie dzięki temu mieć będzie – właśnie się bierze za PC. Jak sądzisz czy w takich warunkach ogrzewanie go mniej wyniesie czy więcej. A żeby go mniej wyniosło, to czy nie musi najpierw ocieplić ścian – wymienić okien – ocieplić stropy i dach – wywalić starą instalację CO i zrobić nową – wywalić grzejniki i zrobić ogrzewanie podłogowe itd. itp. - a jeszcz przy okazji wymienić instalację elektryczną – zmienić przydział mocy – a co jeśli nie ma u niego takiej sieci i trzeba nową sieć energetyczną wybudować, bo inni też na zwiększenie przydziałów mocy czekają. Przy okazji, bo jak zauważam ćwoków masa nie wie nawet o tym, że teraz już domów nie buduje się jak kiedyś, że domy teraz muszą mieć ocieplone ściany i ciepłe szczelne okna itd. itp. - na co jest prawo budowlane i w tym określone wymogi oraz warunki - a w tej sytuacji nie ma przeciwwskazań by właściciel tego domu mógł mieć PC. Nie dla każdego jest mięso i kiełbasa – co nie znaczy, że jeśli kogoś nie stać na wcześniejsze, to i nie stać go na słoninę a skoro tak to powinien (zamarznąć) zdechnąć z głodu. Z różnych środowisk pochodzimy ale spalacze paliw stałych raczej się ostrzegają o tym, że np. jeśli ktoś chce kocioł zmienić, to i np. wkład do komina będzie musiał włożyć oraz przestrzegają, że jeśli zasypowca chce posiadać, to bufor ciepła będzie musiał mieć do niego - a tu w tym temacie co widzę pośród rzeszy twoich, to chyba tu : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?369225-Ku-przestrodze słów swoich nie kierowałem do socjopatów ale właśnie do pompiarzy. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 24.02.2021 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 (edytowane) Nie palę w nocy komu by się chciało dokładać Okna nowe. Strop do ocieplenia jest.Po jego ociepleniu zapotrzebowanie na moc spadnie do 5.7kw przy -20. Prąd 3 fazowy to ja mam. Ostrzegają , że trzeba posiadać bufor ciepła Lobby węglowych naganiczy każdemu wciska zasypowca bez bufora. Edytowane 24 Lutego 2021 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 25.02.2021 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 #6729 #6795 24 h co 2 h = 12 X załad na dobę. 64 kg / 24 h = 2,66 kg/h na godzinę x 2 = 5,32 kg na załad. 3,60 kW/h X 2,66 kg/h = 9,58 X 30 % = 2,87 kW/h 8,33 kW/h X 2,66 kg/h = 22,16 X 30% = 6,65 kW/h Styknie !!! By nie było, że to ja kłamię, się czepiam i oskarżam OPONIARZA bezpodstawnie oraz robie tu masy za ciula, głąbów i dewiantów. Łykajcie ten kit który wam ciśnie jak pelikany – cmokajcie i bijcie mu brawa w końcu jest to wodą na nie których syjonistyczne tzw. młyńskie koło - ku jego uciesze – dawajcie mu z tyłu i bierzcie od niego z przodu. PROSMOGI Z ANTYSMOGAMI ŁĄCZE SIĘ Z OPONIARZAMI W BRATERSKIM UŚCISKU I RUSZAJCIE PRZEZ POLSKĘ RAZEM NA PODBÓJ ŚWIATA. Jeśli się z tym nie zgadzasz – wyraź o tym swoje zdanie lub jeśli się mylę to mnie popraw a lepiej podaj swoje obliczenia w tej sprawie, że na podstawie tego co OPONIARZ podał i wiadomo, to w tym ulepie turbokopciuchu niczym innym jak zrembkodrewnem nie jara – udowadniając tym samym, że OPONIARZ pisze prawdę np.: taką, że siedzi nocami w kotłowni i dokłada i przegarnia i pilnuje by się nie wypaliło, by płomienia nie zerwało, by się nie zawiesiło, by się dziura nie wypaliła itd. itp. https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk00kveom1SupoOo1zPK357JV2YBJwA:1614190855890&source=univ&tbm=isch&q=plakaty+z+1939+r.&sa=X&ved=2ahUKEwisk8LEkYPvAhUQjRQKHc8tCKwQjJkEegQIARAB&biw=1024&bih=730 Nic dodać nic ująć , to tak jak poseł Biedroń uczy cię moralności :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 25.02.2021 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 (edytowane) Tylko jest jeden problem ja nie mam żadnego węgla :P:P:P Wiadomo prosmogowce z podajnikami na ekogroszke będą trzeć japę w niebogłosy do nieba ale węgiel i tak zostanie zakazany. :P Z górnymi kopciuchami krzyczeli , z zakazem w Krakowie krzyczeli, ogólnie to oni zawsze krzycą, ale i tak to im nic nie da. Edytowane 25 Lutego 2021 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 25.02.2021 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 ale węgiel i tak zostanie zakazany. Człowieku o czym ty mówisz. Do niedawna Japonia zapowiadała zmniejszenie udziału węgla w produkcji energii do poziomu poniżej 10%, natomiast ostatnie plany mówią o utrzymaniu go na poziomie 26% i budowie w najbliższej dekadzie 36 nowych elektrowni węglowych. I ta cała 5 klasa to ściema. Ten twój "posiadacz" umie palić w piecu jeszcze gorzej od ciebie. Czyste spalanie jest możliwe w przedziale temp. 60-85'C ze stałym dostępem do tlenu. Wszystko co poniżej (a tak jest w większości) zawsze będzie produkować jakieś zanieczyszczenia lecz i tak jest to o wiele razy czystsze niż w zwykłym śmieciuchu. Problem z kotłami na ekogroszek jest również spowodowany utrzymywaniem niskiej temp. na kotle (poniżej 60'C) oraz częstym przechodzeniu kotła w stan podtrzymania (przewymiarowanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 25.02.2021 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Mówię o węglu do ogrzewania się znaczy zadymiania okolicy bo w elektrowniach to zostanie trochę dłużej. On tam nic nie pali tylko sypie ekogroszek do zasobnika, wyjmuje popioł, klika włącz na sterowniku i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 25.02.2021 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Mówię... Ty mas jakieś problemu natury psychicznej ze sobą ? Potrzebna Ci pomoc ? Nie masz myśli samobójczych ? Nie nadużywasz alkoholu do stłumienia swojej agresji ? Nie wyładowujesz agresji na najbliższych ? Jeżeli na którekolwiek pytanie odpowiesz twierdząco zgłoś się do poradni zdrowia psychicznego, po co masz cierpieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 25.02.2021 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Właśnie o tym mówię wunglowcy i tak będą piać w niebo głosy ale i tak zakaz przejdzie. :yes::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 25.02.2021 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 bo w elektrowniach to zostanie trochę dłużej Właśnie o tym mówię wunglowcy i tak będą piać w niebo głosy ale i tak zakaz przejdzie W domach też zostanie bardzo długo. Starsze pokolenie coś tam wymyśli żeby obejść niedouczonego ustawodawcę, pazernego na pieniąchy, wpływy i stołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 25.02.2021 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 (edytowane) To się im dowali odpowiednie mandaciki i nic nie będzie wymyślać Edytowane 25 Lutego 2021 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 25.02.2021 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 To się im dowali odpowiednie mandaciki i nic nie będzie wymyślać Przysłowie aż samo ciśnie się na usta: „Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie". Lub inaczej: Kto z czarnym kamienieniem wojuje od białego kamienia ginie". PS. Pilnuj się bo możesz pierwszy zapełnić bloczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 25.02.2021 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Człowieku o czym ty mówisz. Do niedawna Japonia... Jakie to ma znaczenie? Myślisz, że Japończycy palą węglem w domach? Czyste spalanie jest możliwe w przedziale temp. 60-85'C ale dołożyłeś do kotła, ekspercie od paliw stałych. akurat czystość spalania zależy od temperatury w komorze spalania, a nie wody w obiegu (dlatego w spalarniach śmieci jest norma spaliny przez odpowiedni czas muszą przebywać w odpowiednio wysokiej temperaturze, zwykle ponad 850 stopni). jeśli nie ma odbioru ciepła, to temperatura wody może być 80, a w komorze spalania coraz niższa. tak się dzieje w przypadku izolowanych budynków czy przejścia w kocioł w stan podtrzymania. wszelkie certyfikacje odbywają się z pewnym obciążeniem kotła (najniższe chyba 30%), w warunkach domowych często to obciążenie jest niższe i emisje lecą w kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts