Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 7,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam niezły pomysł, który spełni Wasze życzenia, jak mi się wydaje.

ZASPONSORUJCIE sąsiadowi ten gaz czy pompę...

Głupi by był jakby nie wziął...

Wtedy - wszyscy szczęśliwi i PM małe.

Adam M.

Jak myślisz, kto mnie zasponsorował? A komu Ty sponsorujesz raka?

W Warszawie największe zanieczyszczenie nie jest w centrum, tylko na obrzeżach - tam, gdzie ludzie palą w piecu oponami.

A propos sponsorów...

W Krakowie radni mogą zacząć pajacować w innym temacie. Sąd wybił im zakazy z głowy. Jakoś nie przyszło Panom włodarzom miasta Kraków do głowy debatować nad zakazem spalania benzyny i diesla. To znacznie poważniejsze zagrożenie dla Krakowa, bo nie tylko zimą mają z nim problem. Cóż, sponsor całej akcji nie będzie sobie w kolano strzelał:D...

"Jak myślisz, kto mnie zasponsorował? A komu Ty sponsorujesz raka?"

Wybory były....

Może nie zauważyłaś, ale...

NAWET JAK NIE BYŁAŚ, to i tak WYBRAŁAŚ - więc i sobie zasponsorowałaś.

Ja u siebie wybrałem najlepiej jak umiałem.

BYŁEM na wyborach

Adam M.!

W mojej okolicy działka 1000mkw kosztuje 1mln. Roczny podatek gruntowy to 2k. Naprawdę - nie ma obowiązku mieszkania w domu, jak kogoś nie stać na opał. Ale chętnych do "zafunduj mi" jest cała kolejka. Sąsiad o którym piszę (i jego górze śmieci do spalenia) ma na flaszkę (widzę go codzinnie rano jak zasuwa z lub do monopolu) i robienie kolejnych dzieci. To jest nasz kraj. To są ludzie, którzy tu mieszkają.

No i co z tego, że i ja i Ty byliśmy na wyborach, jeśli mój sąsiad nie był, bo leżał pijany pod płotem, a jego żona wrzucała do pieca kolejne śmieci.

Nie wiem co truje ludzi w Krakowie, ale wiem co w Warszawie :

http://dobraulica.pl/2014/01/trujace-powietrze-nad-warszawa/

Edytowane przez Nefer

No i co z tego, że i ja i Ty byliśmy na wyborach, jeśli mój sąsiad nie był, bo leżał pijany pod płotem, a jego żona wrzucała do pieca kolejne śmieci.

/

Według mnie dla idiotów najlepiej działają kary finansowe ...

Zgłaszać do odpowiednich służb bo to co robi sąsiad jest nielegalne i podlega karze finansowej ...

Nie mieć sentymentów ...

Paląc śmieci truje się domowników i sąsiadów ...

Może Adam nawiązał do smrodu jakim jest polityka?:rolleyes: Ostatnio bardzo go ten smrodek pociąga...Zakłada pewnie, że zamiana jednego cymbała na innego zmieni nasz kraj...

Przykład Krakowa powinien być pilotażowy. Branża kominkowa bardzo się zaangażowała w temat, co jak widać opłaciło się. Udało się utrzeć trochę nosa Gazpromowi, który łapkami Vissmana majstruje przy polskim rynku paliw i energii. Ale to walka karła z Goliatem.

Nam chodziło o bezsensowne wrzucanie drewna i węgla do jednego worka. Węgiel i tak decyzją polityczną będzie spalany, czepienie się zaś biomasy to próba wmówienia ludziom fałszywego pojęcia "ekologia". Wszystko zmierza do przejęcia sporego kawałka tortu z rynku, który zainteresował gazowników. Nawet się nie kryją ze swoim lobbingiem w Europie. 2-3 lata wcześniej prawie doszło do czytania ustawy zakazującej w Bundestagu. Tam wyszło szydło z worka, więc teraz próbują w Polsce, słusznie zakładając mniejsze kompetencje naszych polityków (starałem się to ładnie nazwać ;)).

Oczywiście przepychanki przy korycie zwanym rynkiem to jedno, fakt świadomości palaczy i jakości urządzeń do tego spalania - to drugie. Kiedyś odwiedziłem forumowego Hesa. Jego piec do spalania węgla zrobił na mnie spore wrażenie.