krzy27 04.11.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Nie chodziło mi o agitacje w kierunku gazu a o zwrócenie uwagi na pelet. Nie do końca jest tak różowo jak w ulotkach. Wszystko idzie spartolić nawet instalacje z pompą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 09.12.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Wczoraj w Częstochowie stężenie PM10 średnie dobowe 122ug/m3,szczytowe prawie 250ug, dla porównania Canterbury, UK tylko 16ug/m3. Oddychacie syfem, a potem choroby i dziw ze kolejki i terminy do lekarza na następny rok. Cóż, przyroda obroni się sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 09.12.2014 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 przeklejam... http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3675824,alarm-smogowy-w-woj-slaskim-stezenie-pylu-zawieszonego-bije-rekordy-zobacz-tabele-smogu,id,t.html?cookie=1 tabele smogu bardzo wymownehttp://www.dziennikzachodni.pl/artykul/zdjecia/3675824,alarm-smogowy-w-woj-slaskim-stezenie-pylu-zawieszonego-bije-rekordy-zobacz-tabele-smogu,4590742,id,t,zid.html a wczorajszej nocy jeszcze wyższe przekroczenia norm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.12.2014 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Oby. Już mam dość sąsiada zasmradzającego pół dzielnicy. Gaz jest w ulicy. Ale taniej palić butelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 09.12.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 czołówka wygląda tak:http://wiadomosci.onet.pl/kraj/miasta-z-najwiekszym-stezeniem-pylu-pm10/2lf48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 09.12.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Forumowi lobby'sci wegla i spalania go bez emisji jakos pasywni... kaszpir ma w tym roku jakieś kłopoty z opałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.12.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Fajnie by było, gdyby mój sąsiad był takim lobbystą. Bo czasem nie da sie w ogrodzie wysiedzieć jak grzeje wodę na kąpiel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.12.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Latem jest koszmarnie. Zamiast grilla mamy spalarnię śmieci. P.s. mieszkam w W-wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.12.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Z eko to nie ma nic wspólnego i to jest najgorsze. Kilka domów dalej, późną jesienią sąsiad zbiera górę śmieci na swojej działce. Taką ponad 2 metry wysokości. Zima idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.12.2014 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Mam niezły pomysł, który spełni Wasze życzenia, jak mi się wydaje.ZASPONSORUJCIE sąsiadowi ten gaz czy pompę...Głupi by był jakby nie wziął...Wtedy - wszyscy szczęśliwi i PM małe. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.12.2014 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Mam niezły pomysł, który spełni Wasze życzenia, jak mi się wydaje. ZASPONSORUJCIE sąsiadowi ten gaz czy pompę... Głupi by był jakby nie wziął... Wtedy - wszyscy szczęśliwi i PM małe. Adam M. Jak myślisz, kto mnie zasponsorował? A komu Ty sponsorujesz raka? W Warszawie największe zanieczyszczenie nie jest w centrum, tylko na obrzeżach - tam, gdzie ludzie palą w piecu oponami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.12.2014 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 A propos sponsorów... W Krakowie radni mogą zacząć pajacować w innym temacie. Sąd wybił im zakazy z głowy. Jakoś nie przyszło Panom włodarzom miasta Kraków do głowy debatować nad zakazem spalania benzyny i diesla. To znacznie poważniejsze zagrożenie dla Krakowa, bo nie tylko zimą mają z nim problem. Cóż, sponsor całej akcji nie będzie sobie w kolano strzelał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.12.2014 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 "Jak myślisz, kto mnie zasponsorował? A komu Ty sponsorujesz raka?" Wybory były....Może nie zauważyłaś, ale...NAWET JAK NIE BYŁAŚ, to i tak WYBRAŁAŚ - więc i sobie zasponsorowałaś.Ja u siebie wybrałem najlepiej jak umiałem.BYŁEM na wyborach Adam M.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.12.2014 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Co to za zasrany kraj, który ZMUSZA obywateli do palenia śmieci i opon dla uzyskania odrobiny ciepła?Nasz?Przecież u nas WSZYSTKO jest idealne!Znaczy - to co obserwujesz - TEŻ! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.12.2014 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 (edytowane) W mojej okolicy działka 1000mkw kosztuje 1mln. Roczny podatek gruntowy to 2k. Naprawdę - nie ma obowiązku mieszkania w domu, jak kogoś nie stać na opał. Ale chętnych do "zafunduj mi" jest cała kolejka. Sąsiad o którym piszę (i jego górze śmieci do spalenia) ma na flaszkę (widzę go codzinnie rano jak zasuwa z lub do monopolu) i robienie kolejnych dzieci. To jest nasz kraj. To są ludzie, którzy tu mieszkają. No i co z tego, że i ja i Ty byliśmy na wyborach, jeśli mój sąsiad nie był, bo leżał pijany pod płotem, a jego żona wrzucała do pieca kolejne śmieci. Nie wiem co truje ludzi w Krakowie, ale wiem co w Warszawie : http://dobraulica.pl/2014/01/trujace-powietrze-nad-warszawa/ Edytowane 10 Grudnia 2014 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.12.2014 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 "Nie wiem co truje ludzi w Krakowie, ale wiem co w Warszawie" Ja wiem....MY.WSZYSCY.I - każdy inaczej... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.12.2014 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Fakt, że ludzi jest za dużo, trza wybić ... była nadzieja, że może ebola, ale niestety nic z tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.12.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 No i co z tego, że i ja i Ty byliśmy na wyborach, jeśli mój sąsiad nie był, bo leżał pijany pod płotem, a jego żona wrzucała do pieca kolejne śmieci. / Według mnie dla idiotów najlepiej działają kary finansowe ... Zgłaszać do odpowiednich służb bo to co robi sąsiad jest nielegalne i podlega karze finansowej ... Nie mieć sentymentów ... Paląc śmieci truje się domowników i sąsiadów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.12.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Może Adam nawiązał do smrodu jakim jest polityka? Ostatnio bardzo go ten smrodek pociąga...Zakłada pewnie, że zamiana jednego cymbała na innego zmieni nasz kraj... Przykład Krakowa powinien być pilotażowy. Branża kominkowa bardzo się zaangażowała w temat, co jak widać opłaciło się. Udało się utrzeć trochę nosa Gazpromowi, który łapkami Vissmana majstruje przy polskim rynku paliw i energii. Ale to walka karła z Goliatem. Nam chodziło o bezsensowne wrzucanie drewna i węgla do jednego worka. Węgiel i tak decyzją polityczną będzie spalany, czepienie się zaś biomasy to próba wmówienia ludziom fałszywego pojęcia "ekologia". Wszystko zmierza do przejęcia sporego kawałka tortu z rynku, który zainteresował gazowników. Nawet się nie kryją ze swoim lobbingiem w Europie. 2-3 lata wcześniej prawie doszło do czytania ustawy zakazującej w Bundestagu. Tam wyszło szydło z worka, więc teraz próbują w Polsce, słusznie zakładając mniejsze kompetencje naszych polityków (starałem się to ładnie nazwać ). Oczywiście przepychanki przy korycie zwanym rynkiem to jedno, fakt świadomości palaczy i jakości urządzeń do tego spalania - to drugie. Kiedyś odwiedziłem forumowego Hesa. Jego piec do spalania węgla zrobił na mnie spore wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.12.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 "Zakłada pewnie, że zamiana jednego cymbała na innego zmieni nasz kraj..." Wolę przy korycie takiego cymbała co gada i robi podobnie jak ja zamiast takiego co gada inaczej lub wcale i nic nie robi. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts