makwo 30.11.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Witam Zacznę od tego, że nie mam pojęcia o remontowaniu. Kupiłam mieszkanie w czteropiętrowym budynku i postanowiłam sama podjąć się małego remontu, bo wszystko wyglądało "w miarę dobrze". Niestety z każdym dniem jest gorzej. Po ściągnięciu tapet okazało się, że na niektórych ścianach jest coś jakby gips i na to siatka. Jest to zrobione byle jak - strasznie krzywo, są miejsca wypukłe i wklęsłe. I tutaj moje pytanie co zrobić w takiej sytuacji? czy "ściągnąć" do ściany pod spodem (która prawdopodobnie jest popękana) czy jest jakiś sposób żeby to wyrównać? proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejo 30.11.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Witaj Makwo. Ta siatka kojarzy mi się ze starym budownictwem. Na pewno jest to stare budownictwo. Pytanie, czy pod tym gipsem jest cegła, czy są to tylko jakieś działowe ścianki? Jeśli jest cegła, można zerwać siatkę, skuć cement aż do cegły i cementować na nowo. Gruba sprawa. Ewentualnie można jeszcze na to co jest, zrobić stelaż i osadzić płyty karton gips. Wtedy otrzymasz równe, gładziutkie ściany. Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Chętnie posłucham Tak czy siak, ciężko jest walczyć z krzywymi ścianami. Dlatego też stosuje się tapety strukturalne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 30.11.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Można też przykleić płytę bezpośrednio do ściany - bez stelaża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 30.11.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 A ja polecam wezwać monterów suchej zabudowy albo tynkarzy . . . Bo jak sam piszesz nie masz pojęcia, to po co wyrzucać pieniądze na materiał i dalsze poprawki . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejo 09.12.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Przede wszystkim bez poziomiczki ani rusz Ja w swoim mieszkaniu w kamienicy widziałem już takie skosy, że jestem w stanie uwierzyć we wszystko. Stąd też od razu zaproponowałem stelaż, który pomoże ładnie wyprowadzić ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 16.12.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 madejo czytaj uważnie pierwszy post, ściana ma zagłębienia i wypukłości (vide opis) poziomica nie służy do wyrównywania, płytę gipsową naklejają nawet Ci z dwiema lewymi rękoma (w tym jedna sparaliżowana), szybciej i gładziej - skuwanie pomijam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkar 20.12.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 A da się coś takiego zrobić bez pomocy fachowców? Bo ja mam podobny problem, a z różnych względów na razie nie mogę sobie pozwolić na żadnych tynkarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 12.01.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 jolkar - próbowałem wyrazić że płytę G-K jest w stanie przykleić do ściany - KAŻDY kto ma potrzebę i chęci.( należy wymierzyć ścianę i nabyć (drogą kupna lub inną) odpowiednią ilość m² płyty G-K, do tego klej gipsowy/akrylowy i "zębatą" szpachelkę + nóż do tapet i liniał przy którym przycina się (prosto) płyty do wym. ściany. i dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts