Rafgart 30.11.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 (edytowane) Witam!Na wstępie chciałem powiedzieć że przeczytałem już kilkanaście tematów i postów na forach internetowych, stronach i zasięgałem porad u różnych ludzi, każdy nic nie mógł nic poradzić z moim problemem.Mam nadzieję, że komuś z was się uda. Na początku napisze coś o swoim piecu:Jest to piec ze sterownikiem ZGODA, iskra plus ST-37moc cieplna to 17kWCzas podawania węgla na dzień dzisiejszy to 48 sekundprzerwa podawania to 103 s praca w podtrzymaniu to 60 sekundprzerwa w podtrzymaniu to 20 minuttem. zał, pomp to 42 stopnieHistereza CO i CWU to 1 stopieńMam zawór trójdrożny z wajchą od 1 do 6Nie mam na piecu żadnej wajchy, zasuwy którą mógłbym regulować dopływ powietrza, przynajmniej o takim nie wiem, Mój problem to:Przy obecnych ustawieniach węgiel nie spala się prawie, cały czas chodzi piec ( Podajnik i nadmuch ), nigdy nie przechodzi w stan podtrzymania na trybie pracy ogrzewanie domu, lub pompy równoległe, Czasem zdarzy się że przejdzie gdy tryb ustawiony jest na tryb letni lub ogrzewanie wody. Temperatura zadana to tylko 45 stopni a wszyscy piszą że powinna być większa, lecz ja nie jestem w stanie jej zwiększyć do 60 stopni, ponieważ piec nie uzyskuje temperatury powyżej 55 stopni nawet gry ustawię 90 stopni. Popiół , raczej nie popiół a ledwie przypieczony eko - groszek, który powinien być taki jak popiół z papierosa - niemożliwe. Próbowałem też z innymi rodzajami eko groszku nie pomaga, eko groszek jest suchy. Dziś rano wyciągałem popiół z popielnika, jest wieczór a popielnik pełny, Inne ustawienia ? próbowałem wielu ale piec i tak nie przechodził w stan podtrzymania. Już nie wiem co mam robić, proszę o podpowiedzi pytania cokolwiek, Mogę nawet dodać zdjęcia, żebyście na własne oczy widzieli jak to wygląda, może dzięki temu będziecie wstanie mi pomóc Pozdrawiam Wojciech Romański Edytowane 30 Listopada 2013 przez Rafgart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts