mic81 20.03.2014 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Oj tam, oj tam. To sala bilardowa będzie. Masz już PnB ? Pytam bo nagle wyskakuje Ci archeolog. Ja musiałem mieć jego uzgodnienie do wniosku na PnB i przez jego zaniedbanie mam spóźnienie o miesiąc. Widzę że masz już zero zrobione. Też już przebieram nogami, bo pogoda jest super. Mam PnB już nawet nie pamiętam od kiedy. Archeolog tez już opękany - szukał szukał ale nic nie znalazł Wczoraj pojechałem podnieść wóż drabiniasty żeby koła szlak nie trafił i nagle patrze a tu takie coś co odrazu mi się skojarzyło tak: http://images65.fotosik.pl/782/155e37d67a107aecmed.jpg http://images65.fotosik.pl/782/eea51d760d6a8e14med.jpg byłem równie zaskoczony jak te zwierze na pierwszym obrazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 23.03.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 nagle patrze a tu takie coś Przyjechałem dziś 120 kilometrów poodychać świeżym leśnym powietrzem na działce i taka sama niespodzianka stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 08.04.2014 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Składamy klocki Ekipa do składania klocków się stawiła no i się zaczęło http://images64.fotosik.pl/860/0f7d12695d8f3c39med.jpg trochę podpadało ale jak Panowie się już zabrali do składania to wyjrzało słonko http://images64.fotosik.pl/860/26def09554cf4184med.jpg http://images64.fotosik.pl/860/3dd8ddbbd456e3fdmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 10.04.2014 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) a tak było wczoraj http://images61.fotosik.pl/863/e5f47117d844f24bmed.jpg dużo zabawy jest z pierwszą i drugą warstwą ustawianie poziomowanie ( a pogoda nie pomaga - wiatr i na zmianę ulewy) No i to czego się spodziewałem - zdziwienie i uśmiechy politowania z tłumnie przybywających zobaczyć dziwota sąsiadów - bezcenne. ... ale jak ze styropianu - 99 % zapytań. przypomniał mi się dzienniki _artur_ (a) - Tak się domów nie buduję - powiedział pan dostarczający silikaty Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez mic81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 13.04.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 a tak było wczoraj http://images61.fotosik.pl/863/e5f47117d844f24bmed.jpg dużo zabawy jest z pierwszą i drugą warstwą ustawianie poziomowanie ( a pogoda nie pomaga - wiatr i na zmianę ulewy) No i to czego się spodziewałem - zdziwienie i uśmiechy politowania z tłumnie przybywających zobaczyć dziwota sąsiadów - bezcenne. ... ale jak ze styropianu - 99 % zapytań. przypomniał mi się dzienniki _artur_ (a) - Tak się domów nie buduję - powiedział pan dostarczający silikaty Przsypomina mi się jak sam stawiałem pierwsze klocki izodomu Hmmmm jeszcze nie jest za późno żeby zrobić niewielką korektę.... Pod pierwszą warstwą klocków trzeba było ściąć do zera zamki. Byłoby lepiej bo zapobiegasz wlewaniu się betonu pomiędzy zamki w warstwę ocieplenia. 3mam kciuki za postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 13.04.2014 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Przsypomina mi się jak sam stawiałem pierwsze klocki izodomu Hmmmm jeszcze nie jest za późno żeby zrobić niewielką korektę.... Pod pierwszą warstwą klocków trzeba było ściąć do zera zamki. Byłoby lepiej bo zapobiegasz wlewaniu się betonu pomiędzy zamki w warstwę ocieplenia. 3mam kciuki za postępy W moim przypadku nic by to nie dało gdyż płyta nie jest aż tak równa jak można było się spodziewać i się moja ekipa sporo namordowała żeby przed zalaniem wszystko ustawić i wypoziomować. Wszelkie szpary trzeba było piankować a pierwsza warstwa betonu poszła ciut gęstsza żeby dodatkowo uniknąć ewentualnych wycieków. Nawet nieźle to wyszło mimo to że w 3 miejscach ciut kształtki się rozerwały i trzeba było je podeprzeć kilkunastoma bloczkami silki żeby się całkiem nie rozjechały. A tu parę zdjęć http://images61.fotosik.pl/876/201e16b26dada314med.jpg http://images62.fotosik.pl/878/80f4eaf7dd8dc6cemed.jpg http://images63.fotosik.pl/876/78ba828ee070ca81med.jpg http://images61.fotosik.pl/876/34f12f3b0be3106fmed.jpg a do tego wszystkiego pompa wyposażona była w kawał wielkiej ciężkiej rury o dużej średnicy co nie pomagało w zalewaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 14.04.2014 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Jak przyjechały kształtki na budowę to się tak przez chwilę zastanawiałem że to takie lekkie i wygląda na łatwe do montażu - i dobrze że trwało to tylko przez chwilę. Stanowczo odradzam komukolwiek kto nie ma zdolności manualnych do samodzielnego budowania w tym systemie niech was nie zwiedzie wygląd i dobre rady. Trzeba mieć pojęcie i chodź trochę zdolności o budowaniu oraz czas czas i jeszcze trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 14.04.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Jak przyjechały kształtki na budowę to się tak przez chwilę zastanawiałem że to takie lekkie i wygląda na łatwe do montażu - i dobrze że trwało to tylko przez chwilę. Stanowczo odradzam komukolwiek kto nie ma zdolności manualnych do samodzielnego budowania w tym systemie niech was nie zwiedzie wygląd i dobre rady. Trzeba mieć pojęcie i chodź trochę zdolności o budowaniu oraz czas czas i jeszcze trochę czasu. Pomysl, ile czasu, sil i umiejetnosci trzebaby, gdybys mial to samo zrobic np. bloczkami z silki Rece bys ponadrywal, narobil sie jak osiol i moze po tygodniu zrobilbys to samo co tu w 1 dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 14.04.2014 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Jeśli o to chodzi to na pewno ale pojęcie o budowaniu trzeba mieć i każdy kto chce się mierzyć z budową wcześniej nie mając z tym fachem doczynienia zrobi sobie nielada problem. Widziałem jak ekipa która ma doświadczenie to robiła ile razy poziomicę mieli w rękach ile razy rozbierali klocki dokładali docinali, jak trzeba zachować się przy zalewaniu - mega ważne Wygląda jak klocki lego i tyle też waży ale żeby pożądanie to zrobić trzeba mieć jakieś pojęcie. Jak bym to miał robić we własnym zakresie to by stracił resztę włosów które mi zostało i o wiele nerwów o czasie nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geedymin 14.04.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Nio to mnie Kolega trochę wystraszył... a miało być tak pięknie i chciałem je metodą gospodarczą stawiać... Masz może jakieś zdjęcia, z miłą chęcią bym pooglądał... pozdrawiam maciek [email protected] Jeśli o to chodzi to na pewno ale pojęcie o budowaniu trzeba mieć i każdy kto chce się mierzyć z budową wcześniej nie mając z tym fachem doczynienia zrobi sobie nielada problem. Widziałem jak ekipa która ma doświadczenie to robiła ile razy poziomicę mieli w rękach ile razy rozbierali klocki dokładali docinali, jak trzeba zachować się przy zalewaniu - mega ważne Wygląda jak klocki lego i tyle też waży ale żeby pożądanie to zrobić trzeba mieć jakieś pojęcie. Jak bym to miał robić we własnym zakresie to by stracił resztę włosów które mi zostało i o wiele nerwów o czasie nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.04.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 geedymin - podjedz do MAG'A on nie mając pojęcia o budownictwie sam dom z tego wybudował - na miejscu dotkniesz , porozmawiasz wytłumaczy Ci wszystko jeśli masz jakiekolwiek zdolności manualne i czas - dasz rade! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geedymin 15.04.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Witaj Konradzie, Dzieki za mile slowa. Oczywiscie u MAGa bylem juz i mi wszystko powiedzial. Wazne ze wiem do kogo pisac i dzwonic, jesli nie podolam. Pozdrawiam Maciek geedymin - podjedz do MAG'A on nie mając pojęcia o budownictwie sam dom z tego wybudował - na miejscu dotkniesz , porozmawiasz wytłumaczy Ci wszystko jeśli masz jakiekolwiek zdolności manualne i czas - dasz rade! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 15.04.2014 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 geedymin - podjedz do MAG'A on nie mając pojęcia o budownictwie sam dom z tego wybudował - na miejscu dotkniesz , porozmawiasz wytłumaczy Ci wszystko jeśli masz jakiekolwiek zdolności manualne i czas - dasz rade! Konrad a Mag to czasem nie inżynier ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 16.04.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Konrad a Mag to czasem nie inżynier ? :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 16.04.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Inżynier, inżynier ale to nie ma znaczenia. Ja się po prostu nie bałem i chciałem mieć dom postawiony na prawdę solidnie fakt, jest mi trochę łatwiej bo z technicznymi zagadnieniami różnego rodzaju budowli (mniejszych czy większych) mam doczynienia na codzień więc ma człowiek ten zmysł techniczny. Ale na początek wystarczą chęci i odrobina staranności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 16.04.2014 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Inżynier, inżynier ale to nie ma znaczenia. Ja się po prostu nie bałem i chciałem mieć dom postawiony na prawdę solidnie fakt, jest mi trochę łatwiej bo z technicznymi zagadnieniami różnego rodzaju budowli (mniejszych czy większych) mam doczynienia na codzień więc ma człowiek ten zmysł techniczny. Ale na początek wystarczą chęci i odrobina staranności. Inżynier + obycie z technicznymi zagadnieniami + zdolności manualne i wiedza - to b. dużo Panie kolego. ----------------------- Budowa stanęła - leje, pada grad i na zmianę świeci słonko - ekipa zawinęła się do domu wracają we wtorek po świętach. We wtorek była wizyta kontrolna od wykonawcy wiązarów termin dostawy ustalony na 5 maja (czyli dokładnie 9 lat od obrony mojej pracy mgr. ) Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez mic81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 16.04.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) inzynier "srodowiska" kazdy cos tak "dlubie" Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 16.04.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 inzynier "srodowiska" kazdy cos tak "dlubie" no dobra przyznam się - inżyniera mam z budownictwa ale to w bardzo okrojonym zakresie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 17.04.2014 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 geedymin - podjedz do MAG'A on nie mając pojęcia o budownictwie sam dom z tego wybudował no dobra przyznam się - inżyniera mam z budownictwa ale to w bardzo okrojonym zakresie.... ładny mi brak pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 17.04.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 oj tam, oj tam ale chałupę stawiałem pierwszy raz i jak zaczynałem to miałem w porach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts