tomekatomek 01.12.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Garaż w bryle budynku - ogrzewany 1 grzejnikiem. W projekcie mam na podłogę 8cm styroduru. Czy ma sens wydawać tyle kasy za styrodur ? Co proponujecie zamiennie ? Jak macie zrobione u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 01.12.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Ja kombinuję, jak wcale go nie dawać! Nie widzę sensu kładzenia styropianu w nieogrzewanym garażu. "Kombinuję", bo brakuje mi 5cm aby wyrównać poziom posadzki z takim odpływemhttp://www.karoto.pl/odwodnienia_liniowe.htmlhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?136223-Odwodnienie-w-gara%C5%BCu-jakie-rozwi%C4%85zanie Ścianę oraz strop między garażem a mieszkaniem ociepliłam 10 cm grafitu+klej+tynk cem-wap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 02.12.2013 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Garaż w bryle budynku - ogrzewany 1 grzejnikiem. W projekcie mam na podłogę 8cm styroduru. Czy ma sens wydawać tyle kasy za styrodur ? Co proponujecie zamiennie ? Jak macie zrobione u siebie ? pytanie podstawowe co masz w tym garazu co moze zamarznąc - ujęcie wody - hydrofor - zestaw filtrów - zmiękczacz jesli nic z tych rzeczy nie dawaj nic na podłogę tylko folię budowlaną przed wylewką garazu nijak nie ogrzejesz a poniesiesz koszty ogrzewania. sąsiad ma podłogowkę w garazu po co nie wiem. w garazu mam te wszystkie rzeczy ktore wymieniłem na gorze a i tak zimą jest tam na plusie. grzejnik wlączam jak siedzę tam i działam i nic nie daje. szkoda kasiury na instalacje , grzejnik i styropnian czy styrodur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 29.12.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Ja kombinuję, jak wcale go nie dawać! Nie widzę sensu kładzenia styropianu w nieogrzewanym garażu. "Kombinuję", bo brakuje mi 5cm aby wyrównać poziom posadzki z takim odpływem http://www.karoto.pl/odwodnienia_liniowe.html http://forum.muratordom.pl/showthread.php?136223-Odwodnienie-w-gara%C5%BCu-jakie-rozwi%C4%85zanie Ścianę oraz strop między garażem a mieszkaniem ociepliłam 10 cm grafitu+klej+tynk cem-wap. może pytanie laika, ale zadam ponieważ jestem w podobnej sytuacji. Nie możesz po prostu wylać 5 cm więcej posadzki? Czy chodzi o koszta? Też pierwotnie chciałem dać styro, teraz zrezygnowałem i mam 19 cm posadzki do wylania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 29.12.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Wystarczy piasku nawieść i zagęścić a zrobić ciut grubszą wylewkę w garażu. Też tak będę musiał zrobić bo się sfrajerowałem na etapie chudziaka i teraz powinienem dać 20 cm styro+ 10 wylewki ale po zapoznaniu się z kilkoma tematami na forum rezygnuję ze styro i w to miejsce nawiozę piasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 29.12.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Wystarczy piasku nawieść i zagęścić a zrobić ciut grubszą wylewkę w garażu. Też tak będę musiał zrobić bo się sfrajerowałem na etapie chudziaka i teraz powinienem dać 20 cm styro+ 10 wylewki ale po zapoznaniu się z kilkoma tematami na forum rezygnuję ze styro i w to miejsce nawiozę piasku. piasek na chudziak. nie pomyślałem o tym. orientowałeś się czy jest to rozwiązanie stosowane/dopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 29.12.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Nie, nigdzie sie nie dowiadywałem bo wydaje mi sie to tak oczywiste, że chyba nie trzeba konsultacji bo niby co tam się może wydarzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 29.12.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 wlaściwie to raczej nic się wydarzyć nie może. trzeba zadbać żeby piach był suchy. na wszelki wypadek skonsultuję to moim posadzkarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 29.12.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 No bo to nie naleśnik, że jak się zgryzie za mocno to marmolada wypłynie, prawda li to Ci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 04.01.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 No bo to nie naleśnik, że jak się zgryzie za mocno to marmolada wypłynie, prawda li to Ci? posadzkarz mi powiedział, że jak wysypie piasek na chudziak, czyli pod wylewkę to będzie to pracować i pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 05.01.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Wystarczy piasku nawieść i zagęścić a zrobić ciut grubszą wylewkę w garażu. Też tak będę musiał zrobić bo się sfrajerowałem na etapie chudziaka i teraz powinienem dać 20 cm styro+ 10 wylewki ale po zapoznaniu się z kilkoma tematami na forum rezygnuję ze styro i w to miejsce nawiozę piasku. wiele słyszałem i widziałem ale wysypywać piasek na chudy beton tylko po to by grubość posadzki była mniejsza to idiotyzm masz 19 cz czy ty 30 cm to daj styropian i gruba wylewke albo na chudy beton wylej chudy beton izolacje i posadzke nie syp piasku wylej raz jeszcze chudy beton albo styropian i wylej 10 cm nawet 15cm betonu ale piasku nie syp nie rozumiem dlaczego styropianu nie mozecie dac masz 30 cm to daj 15 styropianu i 15 cm betonu i bez problemu tak gruby brton dociśnie styropian przy wylewaniu nic nie bedzie się działo tylko kup EPS100 styropian do garażu minimum przecież to nie hangar nie wiadomo jakich kosztów nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 05.01.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 posadzkarz mi powiedział, że jak wysypie piasek na chudziak, czyli pod wylewkę to będzie to pracować i pękać juz na ktorys post Ci odpisuje,zebys podziekowal juz posadzkarzowi i ten watek znow to potwierdza......poszukaj kogos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 05.01.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 juz na ktorys post Ci odpisuje,zebys podziekowal juz posadzkarzowi i ten watek znow to potwierdza......poszukaj kogos innego on mi tego nie doradzał, a wręcz przeciwnie. to był pomysł jednego z forumowiczów, a ja go skonfrontowałem z opinią posadzkarza. ja nie zamierzam tak robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 06.01.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 on mi tego nie doradzał, a wręcz przeciwnie. to był pomysł jednego z forumowiczów, a ja go skonfrontowałem z opinią posadzkarza. ja nie zamierzam tak robić czyli jak na styropianie tez pracuje to tez musi pekac?nijak to sie ma ze na piasku bedzie pekac.kazdy chudziak ktory jest lany na piasku musialby pekac.nie jestem przekonany do Twojego posadzkarza.poloz styropian i wylej grubiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 06.01.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 czyli jak na styropianie tez pracuje to tez musi pekac?nijak to sie ma ze na piasku bedzie pekac.kazdy chudziak ktory jest lany na piasku musialby pekac.nie jestem przekonany do Twojego posadzkarza.poloz styropian i wylej grubiej styropianu nie chcę w posadzce dlatego poleję grubiej tzn 15 cm przy bramie i 19 cm na końcu szóstego metra długości garażu (cały garaż ma 6, 80m, a na szóstym metrze są drzwi do piwnicy i żeby nie mieć tam dodatkowego progu to muszę mieć w tym miejscu 19cm). wylewka będzie gruba ale może to dobrze - może w przyszłości trzeba będzie wjechać czymś cięższym.... dla mnie to już nie jest problem te 19 cm. dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 07.01.2014 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Ja w dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego nie dawać piasku? Z ekonomicznego pkt widzenia piach jest znacznie tańszy od styropianu a poza tym nie chcę mieć izolacji termicznej pod posadzką w garażu. Jeżeli ten piasek porządnie zagęścić i nawet trochę zazbroić to dlaczego miałby pękać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 09.01.2014 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Rozwiązanie z piaskiem dość rzadkie nie mniej jednak jak chcesz tak zrobić to zrób. Ja też nie rozumiem dlaczego beton miałby pękać? Oczywiście jeśli piasek będzie odpowiednio zagęszczony. Ani nie wyleci bokiem ani nie siądzie a tym samym beton nie popęka. Ja osobiście dałbym styro i zbrojony beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 02.01.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Witam mam 30 cm do zagospodarowania w garażu ogrzewanym podłogówką. Garaż to pomieszczenie 56 m2 na trzy stanowiska ,a nad nim znajdują się pokoje. Ma to wyglądać tak: 2 cm płytki ceramiczne10 cm wylewka cementowa 18 cm Styropian EPS 100-03800 cm Papa termozgrzewalna chudziak jaki styropian zastosować czy EPS100 wytrzyma obciążenie i czy robić jakiś spadek np 1cm na długości 6.6 m do odpływu liniowego ? DZIĘKUJĘ BARDZO ZA POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 22.02.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Wystarczy piasku nawieść i zagęścić a zrobić ciut grubszą wylewkę w garażu. Też tak będę musiał zrobić bo się sfrajerowałem na etapie chudziaka i teraz powinienem dać 20 cm styro+ 10 wylewki ale po zapoznaniu się z kilkoma tematami na forum rezygnuję ze styro i w to miejsce nawiozę piasku. W przypadku dawania styropianu lub nie...Czy wylewkę w garażu trzeba zbroić drutami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 22.02.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W przypadku dawania styropianu lub nie...Czy wylewkę w garażu trzeba zbroić drutami? Ja zbroiłem siatką taką jak na reszcie wylewek, drut fi 3 a oczka 10x10 cm. Siatka tania więc nie warto na niej oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts