przemek9242 01.12.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Witam wszystkich to mój pierwszy post na forum . Remontuję 2 piętro swojego domu a w tym temacie interesuje mnie jego strop a dokładniej wykonanie dobrej posadzki na nim. Jest on wykonany w technologi Kleina . Opiszę jak wygląda to w praktyce żebyście mogli mi lepiej doradzić czy mój pomysł jest dobry . Pomieszczenia 4,3x4,5m w każdym po 3 dwuteownice w o rozstawie co 1m o szerokości 10cm wystające powyżej wylewki ok 2 cm pomiędzy nimi jest beton z jakimiś kawałkami węgla a nie tak jak zwykle bywa w przypadku Kleina cegły, grubość warstwy betonu to 8-10cm w zależności od miejsca . Dwuteownice nie są w poziomie odchyłki między nimi to ok 1-2cm Mój plan na posadzkę jest taki : 1. Wylanie lekkiej wylewki z keramzytu do wysokości najbardziej wystającej dwuteownicy . (Czy trzeba zabezpieczyć dwuteownice antykorozyjnie ?). 2. Na warstwę keramzytu położenie styropianu o grubości 5cm (Czy pomiędzy styropianem a warstwą keramzytu musi być jakiś podklad folia itp ?). 3. Na styropian wylanie wylewki cementowej o grubości 5cm oczywiście z dylatacją pomiędzy wylewką a ścianą (Planuje dylatacje z styropianu 0.5cm dobry pomysł ?). 4.Folia izolacyjna (Czy coś jeszcze ?). 5.Panele podłogowe Interesuje mnie najbardziej czy strop nie będzie przez te zabiegi zbytnio obciążony ??? . I czy taka technika będzie dobra i wytrzymała ???. dziękuję za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts