kpuchala 01.12.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Witam Mam chyba nietypowe pytanie, bo odpowiedzi nie znalazłem. Czy mogę mechanicznie pompować powietrze z łazienki na strych zamiast na zewnątrz domu? Wentylator załączał się będzie razem ze światłem.W łazience jest ciepło i szkoda mi wypuszczać je ot tak na zewnątrz. Chętnie zatem przepompował bym je na strych (duuuży, wentylowany). To podniosło by nieco temperaturę na strychu i dało dodatkową izolację od chłodu na zewnątrz. Pytanie co z wilgocią, po powietrze z łazienki będzie bardzo wilgotne. Liczę na to, że powietrze na dużym strychu wchłonie tę wilgoć, a następnie swoimi kanałami wentylacyjnymi odprowadzi na zewnątrz. Czy to ma sens? PS. dom parterowy, strych (poddasze nieużytkowe) nad całym parterem, około 170m2, 3,7m wysokości w najwyższym punkcie strychu. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 02.12.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Chyba że polubisz, jak skropliny ci się będą lać na głowę i cały strych będzie ociekał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 02.12.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Takie rzeczy to tylko w Erze do takich ekstrawagancji to trzeba sobie odpowiednio dom zbudować, jak @nydar chociażby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts