glorusek 02.12.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Witam, mam dylemat czym malowac sztachety na ogrodzenie, kolor rudo podobny ale nie w tym rzecz. Lakierobejca czy impregnat? wiem czym sie roznica ale roznie ludzie maja i nie wiem co lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glorusek 09.12.2013 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Ponawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 11.12.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Lakierobejca to głupota, tylko impregnat, jeżeli jakiś marketowy, to co najmniej trzykrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glorusek 11.12.2013 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Czemu impregnat? myslalem na bejca sadolina...lepszy efekt..W ogole jakie firmy poleccacie do malowania, sadolin? vidaron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 20.12.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Szanowny Panie, lakierobejce z reguły nie zawierają tzw. biocydów, które zabezpieczają drewno przed grzybami, sinizną i owadami. Dlatego, jeśli zależy Panu na kompleksowej ochronie, to optymalnym rozwiązaniem będzie zaimpregnowanie drewna za pomocą Impregnatu Ochronno-Dekoracyjną VIDARON w wersji bezbarwnej http://www.vidaron.pl/pages/935 który skutecznie je zabezpieczy. Tak przygotowane sztachety, w zależności od tego, jaki rodzaj uzyskanej powierzchni Pan preferuje, można pomalować Lakierobejcą Ochronno-Dekoracyjną VIDARON http://www.vidaron.pl/pages/122 lub Impregnatem Ochronno-Dekoracyjnym VIDARON w wybranej wersji kolorystycznej http://www.vidaron.pl/pages/97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 07.10.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Odgrzejemy trochę ten temat. Jest taka sprawa. Chciałbym odnowić płot ze sztachet olchowych, montowany i malowany 3 lata temu. Nie wiem czym był malowany Niestety prawie wszystkie sztachety "utraciły" trochę koloru na górze każdej deseczki i teraz pokrycie sztachety kolorem nie jest jednolite. Nie wiem dlaczego tak się stało - jest jak jest i coś z tym trzeba zrobić. Kombinuję teraz jak to zabezpieczyć i pomalować czymś kolorowym aby odnowić kolor i aby w ogóle pomalować te miejsca w których koloru nie ma. Zależy mi na uzyskaniu finalnie w miarę jednolitego koloru. Rozmawiałem z jednym sprzedawcą i radził mi najpierw płot pomalować impregnatem do drewna (bezbarwny) a potem dwa razy impregnatem barwiącym. Brzmi to dla mnie logicznie. Co na to szanowni forumowicze? Druga sprawa to jakiej firmy mazideł użyć? Sadolin i Drewnochron w podobnej cenie ok. 75 zł za 5l. Vidaron i Altax trochę więcej bo 90-100zł. A Bondex i 3V3 ok. 120zł. Nie chodzi o to że musi być najtaniej ale po prostu żeby było dobrze i w miarę trwale za rozsądną cenę, bo jeśli nie ma różnicy to po co przepłacać. Wdzięczny będę za każdą sugestię. Płotek obecnie wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 09.10.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Nikt nic nie wie o malowaniu drewnianych sztachet ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 09.10.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Najpierw szlifierka (jakas mimośrodowa- ja używałem typu żelazko) a potem jakiś vidaron z woskiem.Albo coś podobnego.U mnie było tak samo i po tych czynnościach 3 rok już jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts