Yaa 02.12.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 ma ktos takie ? albo inne jasne z wysokim polyskiem jestem ciekawa jak sie sprawdzaja w praktyce jesli chodzi o sprzatanie, widocznosc brudu itp czy przypadkiem nie trzeba caly dzien biegac ze scierką albo czy po tej scierce nie zostają jakies rażace smugi.... bede wdzieczna za wszystkie praktyczne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 03.12.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 ma ktos takie ? albo inne jasne z wysokim polyskiem jestem ciekawa jak sie sprawdzaja w praktyce jesli chodzi o sprzatanie, widocznosc brudu itp czy przypadkiem nie trzeba caly dzien biegac ze scierką albo czy po tej scierce nie zostają jakies rażace smugi.... bede wdzieczna za wszystkie praktyczne uwagi Tu sa wątki na temat gresu polerowanego: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?5912-gres-polerowany http://forum.muratordom.pl/showthread.php?113846-czym-czy%C5%9Bci%C4%87-gres-polerowany-aby-nie-by%C5%82o-SMUG http://forum.muratordom.pl/showthread.php?80281-GRES-POLEROWANY http://forum.muratordom.pl/showthread.php?57921-Chi%C5%84ski-gres-polerowany/page12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 04.12.2013 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 a bardzo dziekuje, nie przyszlo mi do glowy zeby szukac gresu polerowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 04.12.2013 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 przeczytalam i coz... jedni sa zachwyceni inni "nigdy w zyciu" jednym sie bardzo brudza innym wcale dla jedych sliskie dla innych ok dalej wiem tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 05.12.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 przeczytalam i coz... jedni sa zachwyceni inni "nigdy w zyciu" jednym sie bardzo brudza innym wcale dla jedych sliskie dla innych ok dalej wiem tyle samo Pewnie wiele zalezy od samych płytek oraz od indywidualnej wrażliwości na brud, maziaje widoczne pod światło, itp. Najlepiej wybrać konkretne płytki, pożyczyć ze sklepu jedną i zrobić w domu testy. Inaczej decyzji nie podejmiesz. Zresztą ja każde płytki w domu tak wybierałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 05.12.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 powiem jak ja uważam... do nich powinnaś mieć białą fugę, a na podłodze w salonie to wg mnie porażka - pobrudzi się bardzo szybko i będzie fuj.... no chyba że ktoś bardzo często sprząta i szoruje fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lemonca 05.12.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Witam się serdecznie Ja także mam zamiar mieć płytki w salonie takie z połyskiem W/g mojej wiedzy są śliskie jak każdy gres polerowany Jasne kolory - są łatwe to utrzymania w czystości Co do fugi - to "ludzie";) polecają fugę epoksydową ponoć faktycznie duuużo mniej sie brudzi Kwestia czy się rysują .... z tego co wiem to tak wiec jeśli ktoś ma psa luz zwyczaj chodzenia po domu w butach - to raczej nie polecam Pozdrawiam Lemonca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 05.12.2013 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Oj nie ulatwiacie mi podjęcia decyzji Juz prawie byłam zdecydowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 05.12.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Oj nie ulatwiacie mi podjęcia decyzji Juz prawie byłam zdecydowana... Yaa, mówię Ci, kup sobie jedną płytkę lub wypożycz ze sklepu i próbuj. Tak w ciemno to trudno wybrać. Gres polerowany gresowi polerowanemu nierówny. Jedne płytki mogą się łatwo rysować, inne będą wytrzymałe na zarysowania. Podobnie z czyszczeniem. Ja zanim zamówiłam gres robiłam takie crash testy: chodziłam po płytce w butach dodatkowo rozcierając pod podeszwami piasek, wylewałam sok malinowy, wino, (czy nie zostają plamy i jak się je usuwa), robiłam błotko, traktowałam sokiem z cytryny, sprawdzałam, czy zabrudzenia wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką, czy trzeba jeszcze polerować na sucho, zeby nie było smug. Sprawdzałam też wygląd płytki czystej i lekko brudnej w różnym świetle, np. tam gdzie miały leżeć, niedaleko okien, zeby póżniej nie okazało się, ze pod światło widać każdy brudek. I w sumie bardzo dobrze wybrałam, zarówno płytki na parter, gres polerowany na scianę w kuchni, jak i płytki do obu łazienek. Nie mam najmniejszych problemów ze sprzątaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 05.12.2013 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Jedna szt to Juz mamAle to chyba mało. Trzeba rozłożyć ze 4Poza tym chyba nie ma sensu się nad nią znecac przed impregnacjaa nie zakupilam żadnych srodkowCzym ty impregnujesz i czyscisz ? Jaki masz kolor ?Zastanawiałem się czy mop parowy by się dobrze sprawdzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 05.12.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Ja nie mam gresu polerowanego Tylko na ścianie w kuchni, między szafkami mam biały polerowany, 60x60, jakiś chiński z leroya. No i ten właśnie został zaimpregnowany. I powiem, ze super się sprawdza, nawet nad płytą, gdzie się chlapie, paruje. No ale to ściana jednak, więc nie wiem, jak by się zachowywał na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 05.12.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 no tak...to zdecydowanie co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts