gawel913 02.12.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Witam forumowiczów struktura ścian zewnętrznych mojego domku, wyliczając od zewnątrz wygląda tak: styropian 10cm ->cegła sylikatowa 12cm-> przerwa około 10cm->dyl około 14cm chcę wykonać teraz ściany wewnątrz z płyt karton gips....i pytanie brzmi następująco: czy dawał pomiędzy płyty wełnę mineralną czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 03.12.2013 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Tak i nie zapomnij o paroizolacji im lepiej ją wykonasz, im bardziej będzie dokładna/szczelna tym lepiej dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abdel85 03.12.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Przepraszam że zadam głupie pytanie 10cm styropian > 14 sylikat > 10 przerwy > 14 dyl ( co to ta twoja dyl?) . Dobrze rozumie że przerwa 10cm i dalej znowu przerwa 14 cm? Chyba jednak się myle. Pytanie bardzo ciekawe bo mam bardzo podobna sytuacje tylko styropian 10cm > cegła 10cm > pustak 12cm > i dalej chce dać wełne 5 lub 10cm > folie i płyty GK. I nie chce żeby kiedyś powstał grzyb nieproszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna S 10.12.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Sugeruję wykonać najpierw obliczenia cieplno-wilgotnościowe. Łączenie termoizolacji o tak różnych parametrach fizyko-chemicznych jest problematyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gombro 10.12.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 zgadzam się z panią Katarzyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 10.12.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Sugeruję wykonać najpierw obliczenia cieplno-wilgotnościowe. Łączenie termoizolacji o tak różnych parametrach fizyko-chemicznych jest problematyczne. Oczywiście, ale nie jest niemożliwe. Ktoś dobrze napisał o paroizolacji, tylko tego przekroju - tej ściany nie widzę jakaś ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Partyzant83 10.12.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 A moja ściana jest ok?pustak Porotherm P+W 25cm+styropian 12cm.Bo jedni mówią że to nie zdaje egzaminu a jeszcze inni że tak jest prawidłowo.Mały domek jednorodzinny 72,5m2 pow.użytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts