garopan 12.01.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 czy mozemy prosic o kontakt - jestesmy zainteresowani projektem - 602877409 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garopan 12.01.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 ewentualnie na poczte [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina78 15.02.2014 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Kollejnym etapem po wszystkich wcześniej wymienionych pracach było wylanie "chudziaka". Ale tą część prac opóźniły opady deszczu przez ok 1,5 tygodnia (był to pierwszy deszcz od dnia rozpoczęcia budowy - nie licząc drobnego kropienia może przez godzinę kilka dni wcześniej). Deszcz był mi na rękę, bo mokry piach lepiej się ubija i zasypuje najmniejsze dziury. Grucha z betonem przyjechała po dwóch dniach, jak wszystko trochę obeschło zalała "baseny" do pełna. Na ubitym piachu poukładane były arkusze siatki po zgrzewanych drutów (chyba 6mm) by wzmocnić podstawę pod podłogą. Część nadmierna betonu została wylana przed bramę tymczasową (auta ciężarowe zaczęły wyjeżdżać tam koleiny) wcześniej nie była utwardzona. Zdjęcia posiadam dopiero z zimy gdzie fundament jest przykryty warstwą śniegu, nadmienię, iż nie był niczym zabezpieczany na zimę. sliczna ta dzialeczka, a sniezek dodaje uroku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina78 15.02.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Tak dla lepszego wyjaśnienia tak wygląda oryginalny fragment więźby w projekcie Anulka http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=30890&d=1290066641 (zdjęcie jest zapożyczone z innego forum dotyczącego "Anulki") a u mnie przekrój więźby wygląda tak może nie widać tego najwyraźniej ale spróbuję to opisać. Przekrój wygląda tak jakby w trójkąt wpisać literę "W" - dzięki temu po środku dachu (w najwyższym punkcie - kalenicy) jest wolne miejsce, tworzy korytarz, jest wzmocnione by można było zrobić tam stryszek. O wytrzymałości drewna prefabrykowanego nie wspomnę, drewno jest mechanicznie suszone i nie pracuje, nic nie trzeszczy - podobno same zalety. jak widać już niedługo będzie układana dachówka Ekipa od więźby, rewelacja - bardzo szybko i profesjonalnie uwinęli się z pracami - na działce zostawili porządek odpowiadali na wszystkie pytania techniczne i same zalety - tylko takich ekip do końca budowy. Wykonawcy od więźby chwalili dokładność prac murarskich nie wiedząc kto je wykonał. Z opowiadań wiem że każda ekipa zgania na poprzednią, że coś jest spaprane - u mnie tego nie było. cudne to wyjscie na taras;) ogromne, a przeciez dolozyliscie jesli sie nie myle jedno skrzydlo wiecej;) my tez takie zrobimy,cudnie to wyglada;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina78 15.02.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Drodzy forumowicze zwracam się z prośbą o pomoc w "umeblowaniu" kuchni. Staram się rozkładać wszelkie sprzęty w kuchni i nic nie wychodzi. To co chciałem zachować to zlew pod nieotwieranym oknem (na dole planu). Dla osób które nie znają "Anulki" podpowiem, że na górze planu znajduje się salon - kuchnia jest otwarta (nie ma tej ściany pomiędzy kuchnią a salonem). Dodam jeszcze, że okna są na wysokości 100cm, a ich wymiar to 130x180, z czego jedno jest niotwierane. Z góry dziękuję za sugestie. hej;) i jak idzie projektowanie kuchni? wogole co slychac, narazie pewnie nic sie nie dzieje,choc pogody niby ładne:) w kuchni toniby jest zasada,ze najpierw lodowka,póxniej zlew czyli pod oknem tk jak w projekcie i na koncu piecyk;)czyli jak staniesz na wprost kuchni w wejsciu to z twojej lewej lodowka;)pozdrawiam cieplo;)napisz co slychac;)na wiosne bedziemy chcieli podejrzec wasza anulkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula81 21.02.2014 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Po paru godzinach pracy w programie "IKEA" mam już podstawowy pomysł na kuchnię Trzeba było dojść do wielu kompromisów ale nie było łatwo. Teraz trzeba tylko dopieścić co myślicie o tym? Dziura w szafce to na piekarnik, pod okapem płyta grzewcza, pod oknem zlew i zmywarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina78 21.02.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Po paru godzinach pracy w programie "IKEA" mam już podstawowy pomysł na kuchnię Trzeba było dojść do wielu kompromisów ale nie było łatwo. Teraz trzeba tylko dopieścić co myślicie o tym? Dziura w szafce to na piekarnik, pod okapem płyta grzewcza, pod oknem zlew i zmywarka hej i pieknie wyszlo,super wyglada i jaka ogromna zabudowa sie zmiescila;) my chtba zlikwidujemy okno boczne, bo bedzie od poludnia to na wprost i marzy nam sie wyspa,powinna sie zmiescic, bo kuchnia spora prawda? napracoaliscie sie z projektem kuchni,ale bylo warto;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina78 21.02.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 uklad jest dobry bo lodowka od lewej, pozniej zlew na srodku i na koncu piecyk, tak wlasnie proponuja aranzowac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina78 21.02.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 ale mnostwo szuflad bedziecie mieli, ale to super,ja tez je lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina78 21.02.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 nie wim czy akurat taki kolor bedziecie mieli mebli, ale to bedzie wlasnie mój kolor kuchni kremowy z blatami drewnianymi;)a dokladnie kuchnia stat ikea;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina78 21.02.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 a tu z przodu to taki barek bedzie?czy troche ala odseparowanie od pokoju?bo tak wyglada,na lekkie zakrycie kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula81 21.02.2014 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 To tylko taka obecna wersja, prawdopodobnie docelowo będzie tylko blat bez szafek.Będzie pełnił funkcję "jadalni" na co dzień tak by można było usiąść od strony kuchni i salonu, ale zobaczymy jak to wyjdzie w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula81 21.02.2014 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 A wracając do wyspy to nie bym był taki pewien czy się zmieści, kuchnia nie jest mała ale wydaje mi się że dla wyspy może troszkę braknąć.Zacznij planować rozkład przed budową - nie ma problemu by dołożyć 1 metr i powiększyć chatę, czy pomniejszyć pomieszczenie gospodarcze.Daj znać jak będziesz miała wstępny projekt Waszej kuchni, nawet taki bardzo podstawowy, jestem ciekaw jak Ty to widzisz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina78 23.02.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 jesli mozna spytac, ile kosztował was dach?i stan obecny czyli widze sso. podaje e-mai [email protected] w razie gdybys nie chcial pisac na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina78 16.06.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 cos tu cicho ostatnio:)))czekam z niecierpliwością na fotki;))mój mąż kontaktował się z Wami w sprawie obejrzenia Anulki, ale juz Was nie było,kiedy będziecie w PL?pozdrawiam cieplo. na jakim etapie jestescie sa juz okna i drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts