mik99 13.05.2004 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Mam pozwoenie wydane w zeszłym roku, ale nie wiem jak długo projekt i sam dokument jest ważny? W prawie budowlanym na rozpoczęcie budowy budynku jest dwa lata, a jak z gazem? Budowa surowego stanu budynku zakończy się w lecie, ale gaz to bym chciał jesienią podłączyć najwcześniej. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 13.05.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 też dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 13.05.2004 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Moim zdaniem też dwa lata, bo w prawie budowlanym (art 37) jest mowa ogólnie o pozwoleniu na budowę, nie ma zróżnicowania w zależności od rodzaju robót czy obiektu. Poza tym wydaje mi się, że na samo przyłącze nie trzeba teraz pozwolenia, a tylko na instalację gazową wewnątrz domu, jeśli nie była objęta pozwoleniem na budowę całego domu. Może upewnij się w powiecie, bo prawo zmienia się szybciej niż człowiek zdąży mrugnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 13.05.2004 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 2 lata......na mur beton! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 13.05.2004 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Pozwolenie to może i dwa lata ale ja np. mam warunki techniczne wykonania przyłączenia do sieci gazowej, które ważne są tylko 12 miesięcy!No ale fakt, pozwolenie na budowe takiego przyłącza to już duży krok do przodu, więc warunki chyba już nie są tak istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 17.05.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Ponieważ pozwolenie na budowę jest decyzją administracyjną, powinno być na nim napisane kiedy traci ważność. Teraz, jeżeli nie budujesz sieci gazowej, tylko robisz przyłącz do istniejącej, wykonuje się to na podstawie zgłoszenia, dokonywanego w starostwie. Ryby - jeżeli masz już wydaną decyzję (na podstawie decyzji o tych warunkach) nie jest istotne, kiedy traci moc decyzja o warunkach tylko kiedy decyzja o budowie przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts