szczepX 03.12.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 WitamMieszkam w domu z lat 70 a więc bez styropianu na ścianach a nawet bez wełny mineralnej. Ściana składa się z dwóch pustaków a izolację stanowi tzw. luk powietrzny między nimi. Kiedyś wpadłem na pomysł żeby wstrzyknąć w to piankę poliuretanową ale ten pomysł szybko odrzuciłem - wilgoć by wyszła na pewno. Ale mam drugi pomysł - wtłoczyć w ten luk powietrzny wysuszone trociny lub takie kuleczki styropianowe. Trociny chyba mogą chłonąć wilgoć i pleśnieć ale styropian niekoniecznie. Ale to są pomysły laika i proszę fachowców o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzik_ 03.12.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Jest specjalna technologia do ocieplania scian konstrukcji takiej, jak Twoja- przyjezdza ekipa i specjalnymi urzadzeniami wstrzykuje/wdmuchuje w szczeline granulat. trzeba zrobic dziury w warstwie oslonowej. Czloweik sam bez specjalistycznych narzedzi wytwarzajacych odpowiednie cisnienie do tego typu prac zrobi conajwyzej platy ocieplenia - gdzies go da mnie, gdzies wiecej, gdzies za malo (za rzadko), a cieplo- jak woda- zawsze znajdzie dziure i wyleci, moze wolniej, ale zawsze. Technologia tania nie jest, ale za to otrzymujemy bardzo dobre parametry sciany 3W.Jesli koniecznie chce sie to zrobic samemu to sciane oslonowa trzeba podziurawic jak ser szwajcarski i bardzo, ale to bardzo dbac o jakosc prac. Pozniej dziury zalatac.Czym to robic- nazw ani firm granulatow nie pomne, trzeba popytac, trociny odpadaja w przedbiegach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepX 10.12.2013 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Jest specjalna technologia do ocieplania scian konstrukcji takiej, jak Twoja- przyjezdza ekipa i specjalnymi urzadzeniami wstrzykuje/wdmuchuje w szczeline granulat. trzeba zrobic dziury w warstwie oslonowej. Jak się nazywa taka usługa bo trzeba rozeznanie cenowe zrobić a nie wiem za bardzo jak szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 16.12.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Ten "granulat" to KERAMZYT (spiek porowaty ala chrupki kukurydziane średnicy ok. 2 cm) dostępny w http://marketpsb.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts