Italia_1986 03.12.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Witam wszystkich z Polski, Jestem włoski i chciałem się dowiedzieć od was ekspertów czy mogę mogliorare mój kominek. Wkład Dovre 2175 http://www.dovre.be/nl-be/products/2175cbscpb Problemem jest to, że gorące powietrze ogrzewa się nieznacznie. W ramach wkładu jest turbina 400 m2 / h, ale nie działa dobrze. z instalacji DGP mogą nagrzewać się lepiej? Proszę o pomoc, mała włoska kultura w kominach Edytowane 3 Grudnia 2013 przez Italia_1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 04.12.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Za mało informacji, daj więcej fotek (dół obudowy, turbina). A może ten dolot powietrza- bo po to chyba ktoś prowadził rurę spiro pod wkład, jest otwarty?Poza tym to jest wkład, który trudno "rozbujać", więc i to może być przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Italia_1986 04.12.2013 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Za mało informacji, daj więcej fotek (dół obudowy, turbina). A może ten dolot powietrza- bo po to chyba ktoś prowadził rurę spiro pod wkład, jest otwarty? Poza tym to jest wkład, który trudno "rozbujać", więc i to może być przyczyną. http://img844.imageshack.us/img844/2715/k5dj.png Mogę włączyć system DGP? dzięki Edytowane 4 Grudnia 2013 przez Italia_1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 04.12.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Nic nie rozumiem z Twojej wypowiedzi, za co mi dziękujesz? Pogadali my se jak Francesco Rovanelli z Polakami w "NIe lubię poniedziałku"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Italia_1986 05.12.2013 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Za mało informacji, daj więcej fotek (dół obudowy, turbina). A może ten dolot powietrza- bo po to chyba ktoś prowadził rurę spiro pod wkład, jest otwarty? Poza tym to jest wkład, który trudno "rozbujać", więc i to może być przyczyną. Nie rozumiem. Pytam o radę do zainstalowania DGP, możesz mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 05.12.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Być może, ale odpowiedz na pytania:-"silnik" pod wkładem to turbina?-w tej chwili turbina jest wyłączona?-obudowa kominka jest zamknięta, czyli bez kratek!?- ile kratek 10x20 jest pod wkładem?-ile pomieszczeń chcesz ogrzać-ile kratek wywiewnych?-jaka jest średnica rury dymnej i komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Italia_1986 06.12.2013 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Być może, ale odpowiedz na pytania: -"silnik" pod wkładem to turbina? -w tej chwili turbina jest wyłączona? -obudowa kominka jest zamknięta, czyli bez kratek!? - ile kratek 10x20 jest pod wkładem? -ile pomieszczeń chcesz ogrzać-ile kratek wywiewnych? -jaka jest średnica rury dymnej i komina? -"silnik" pod wkładem to turbina? http://www.emcsa.com/pdf/ac_cf009.pdfhttp:// -w tej chwili turbina jest wyłączona? Część turbiny w temperaturze 40 ° C -obudowa kominka jest zamknięta, czyli bez kratek!? 2 (10x30) na górze-1 20x15 poniżej -ile kratek 10x20 jest pod wkładem? nie rozumiem -ile pomieszczeń chcesz ogrzać-ile kratek wywiewnych? 90m2 -jaka jest średnica rury dymnej i komina? ⌀ 150 Help me Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 07.12.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Raczej nie dam rady, kominek masz schrzaniony, po włosku nie gadam, a Ty po polsku też nie, czego dowodzą pozbawione sensu posty tłumaczone chyba przez Google translate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Italia_1986 12.12.2013 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Raczej nie dam rady, kominek masz schrzaniony, po włosku nie gadam, a Ty po polsku też nie, czego dowodzą pozbawione sensu posty tłumaczone chyba przez Google translate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 12.12.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 może zapomniał wyjąć zaślepek na dole od fabrycznego dystrybutora:lol2:Tak na poważnie to zacząć trzeba od dołu, dostarczyć powietrze w odpowiedniej porcji do dystrybutora i będzie działać. O całej reszcie nie piszę bo nie ma sensu.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Italia_1986 13.12.2013 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 może zapomniał wyjąć zaślepek na dole od fabrycznego dystrybutora:lol2: Tak na poważnie to zacząć trzeba od dołu, dostarczyć powietrze w odpowiedniej porcji do dystrybutora i będzie działać. O całej reszcie nie piszę bo nie ma sensu. pzdr dzięki DanielSIS, mała pomoc, aby lepiej zrozumieć, co robić. Zasysania powietrza z płytą rozdzielacza, a także z kapturem (obudowa) jest dobry? http://img198.imageshack.us/img198/9830/gsfw.jpg Przepraszam, nie mówię po polski wykorzystanie Google Translator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts