Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

listwy dylatacyjne przyokienne

Recommended Posts

Witam,

poniewaz przymierzam sie do robienia glifow szukam opini na temat listew dylatacyjnych. nie jestem przekonanay do ich uzycia. w zamain chcialbym wykonczyc laczenie glifu z oknem akrylem. Listwy maja wg mnie te wade, ze zawsze je bedzie widac na laczeniu. Akryl nie ma tej wady a jednoczesnie jest na tyle elastyczny ze przeniesie ewentualne ruchy okna.

Jakie sa wasze opinie?

Biała ściana - biała listwa - białe okno - nic nie widać!

Zwłaszcza, jak okna są zasłonięte firankami lub zasłonami.

Co do akrylu? Wymyślasz sobie masę niepotrzebnej roboty.

Pozdrawiam

GREGOR

Nie mam ani bialej listwy ani bialych okien. na pewno nie dobiore koloru listwy ani do okna ani do sciany - zawsze bedzie sie wyrozniac. Jezlic hodzi o estetyke to wiadomo ze wygrywa akryl, ale co z "technicznym punktem widzenia?"

Witam

Nie mam ani bialej listwy ani bialych okien. na pewno nie dobiore koloru listwy ani do okna ani do sciany - zawsze bedzie sie wyrozniac. Jezlic hodzi o estetyke to wiadomo ze wygrywa akryl, ale co z "technicznym punktem widzenia?"

chyba już dokonałeś wyboru ?

co do "technicznego punktu widzenia" - to do czego odnieść ten punkt ? obróbka ta ma "coś" jeszcze dać poza estetyką ?

jeżeli chodzi o estetyką to listwa zdecydowanie lepiej się sprawdzi w czasie ale ... o gustach się nie dyskutuje prawda ?

Pozdrawiam

Swoje okna zaakrylowałem po kilku latach od ich montażu, bo ściana wokół była popękana. Teraz, po jakiś 4 latach fugi w całości nadają się do wymiany, bo wygląda to nie lepiej niż pęknięcia.