brylekpl 03.12.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Witam,poniewaz przymierzam sie do robienia glifow szukam opini na temat listew dylatacyjnych. nie jestem przekonanay do ich uzycia. w zamain chcialbym wykonczyc laczenie glifu z oknem akrylem. Listwy maja wg mnie te wade, ze zawsze je bedzie widac na laczeniu. Akryl nie ma tej wady a jednoczesnie jest na tyle elastyczny ze przeniesie ewentualne ruchy okna. Jakie sa wasze opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 03.12.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Biała ściana - biała listwa - białe okno - nic nie widać!Zwłaszcza, jak okna są zasłonięte firankami lub zasłonami. Co do akrylu? Wymyślasz sobie masę niepotrzebnej roboty. PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 03.12.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 no i nie zapomnij, że listwę masz już na "zawsze" a akryl z czasem będzie się kruszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 03.12.2013 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Biała ściana - biała listwa - białe okno - nic nie widać! Zwłaszcza, jak okna są zasłonięte firankami lub zasłonami. Co do akrylu? Wymyślasz sobie masę niepotrzebnej roboty. Pozdrawiam GREGOR Nie mam ani bialej listwy ani bialych okien. na pewno nie dobiore koloru listwy ani do okna ani do sciany - zawsze bedzie sie wyrozniac. Jezlic hodzi o estetyke to wiadomo ze wygrywa akryl, ale co z "technicznym punktem widzenia?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.12.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Witam Nie mam ani bialej listwy ani bialych okien. na pewno nie dobiore koloru listwy ani do okna ani do sciany - zawsze bedzie sie wyrozniac. Jezlic hodzi o estetyke to wiadomo ze wygrywa akryl, ale co z "technicznym punktem widzenia?" chyba już dokonałeś wyboru ? co do "technicznego punktu widzenia" - to do czego odnieść ten punkt ? obróbka ta ma "coś" jeszcze dać poza estetyką ? jeżeli chodzi o estetyką to listwa zdecydowanie lepiej się sprawdzi w czasie ale ... o gustach się nie dyskutuje prawda ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.12.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Swoje okna zaakrylowałem po kilku latach od ich montażu, bo ściana wokół była popękana. Teraz, po jakiś 4 latach fugi w całości nadają się do wymiany, bo wygląda to nie lepiej niż pęknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts