Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Garaż blaszak z kanałem

MaNiEk91

Recommended Posts

Witam planuję postawić blaszak duży najlepiej na dwa stanowiska z jednym kanałem,a z racji tego że działkę mam na bardzo podmokłym terenie chciałbym kupić gotowy kanał taki jak ten : http://allegro.pl/kanal-samochodowy-prefabrykowany-najazd-nowosc-i3759451000.html jedno pytanie co sądzicie o tym kanale sprawdzi się ? a drugie pytanko garaż chcę postawić na granicy działki najlepiej (aktualnie nie ma tam płotu, sąsiad uprawia role po swojej części) i chciałbym zapytać jak to wygląda muszę taki fundament gdzieś zgłosić ? Potrzebuję zgodę od sąsiada ? ps nie będzie okien od strony sąsiada bardzo proszę o pomoc jestem zielony w tym temacie nie wiem od czego zacząć

Jeszcze raz... chcę zrobić jakiś niski fundament z30cm jak się da i zalać betonem a na środku kanał który jest w poprzednim poście. Garaż ma być BLASZANY na dwa stanowiska. I też muszę to wszystko zgłaszać pozwolenia na budowę bo geodeta to ok żebym na sąsiada działce nie zrobił ale cała reszta ? Przecież do blaszaka nawet nie ma projektu budowy ?!

Jeszcze raz... chcę zrobić jakiś niski fundament z30cm jak się da i zalać betonem a na środku kanał który jest w poprzednim poście. Garaż ma być BLASZANY na dwa stanowiska. I też muszę to wszystko zgłaszać pozwolenia na budowę bo geodeta to ok żebym na sąsiada działce nie zrobił ale cała reszta ? Przecież do blaszaka nawet nie ma projektu budowy ?!

Hej,

Postaw sobie dwa mniejsze obok siebie - najlepiej na bloczkach fundamentowych i pod jednym z nich zrób sobie kanał. Mój brat tak zrobił u siebie i nigdzie nie zgłaszał, a sąsiadów ma takich, że już dawno "uprzejmie" by donieśli gdzie trzeba;)