MaNiEk91 03.12.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Witam planuję postawić blaszak duży najlepiej na dwa stanowiska z jednym kanałem,a z racji tego że działkę mam na bardzo podmokłym terenie chciałbym kupić gotowy kanał taki jak ten : http://allegro.pl/kanal-samochodowy-prefabrykowany-najazd-nowosc-i3759451000.html jedno pytanie co sądzicie o tym kanale sprawdzi się ? a drugie pytanko garaż chcę postawić na granicy działki najlepiej (aktualnie nie ma tam płotu, sąsiad uprawia role po swojej części) i chciałbym zapytać jak to wygląda muszę taki fundament gdzieś zgłosić ? Potrzebuję zgodę od sąsiada ? ps nie będzie okien od strony sąsiada bardzo proszę o pomoc jestem zielony w tym temacie nie wiem od czego zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.12.2013 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 nie wiem od czego zacząć Zacznij od warunków zabudowy, potem na tej podstawie projekt i pozwolenie na budowę. Potem normalnie godeta, wykopy i dojdziesz do kanału. Nie licz na to że wsawisz to sąsiadowi w granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaNiEk91 04.12.2013 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Jeszcze raz... chcę zrobić jakiś niski fundament z30cm jak się da i zalać betonem a na środku kanał który jest w poprzednim poście. Garaż ma być BLASZANY na dwa stanowiska. I też muszę to wszystko zgłaszać pozwolenia na budowę bo geodeta to ok żebym na sąsiada działce nie zrobił ale cała reszta ? Przecież do blaszaka nawet nie ma projektu budowy ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.12.2013 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Nie wążne czy blaszany czy plastikowy ważna powierzchnia jak wiecej niż 25m2 (coś kolo tego) to pozwolenie na budowę. Dwa stanowsika w 25 sie nie zmieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 05.12.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Jeszcze raz... chcę zrobić jakiś niski fundament z30cm jak się da i zalać betonem a na środku kanał który jest w poprzednim poście. Garaż ma być BLASZANY na dwa stanowiska. I też muszę to wszystko zgłaszać pozwolenia na budowę bo geodeta to ok żebym na sąsiada działce nie zrobił ale cała reszta ? Przecież do blaszaka nawet nie ma projektu budowy ?! Hej, Postaw sobie dwa mniejsze obok siebie - najlepiej na bloczkach fundamentowych i pod jednym z nich zrób sobie kanał. Mój brat tak zrobił u siebie i nigdzie nie zgłaszał, a sąsiadów ma takich, że już dawno "uprzejmie" by donieśli gdzie trzeba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts