mari180790 13.03.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 U nas było też około 15 m i robocizna nas kosztowała 1 tys zł za materiał ceny nie podam bo mieliśmy razem z kanalizacją robione i zapłaciłam za materiał Pokaż nam jakieś fotki...plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 13.03.2014 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 U nas było też około 15 m i robocizna nas kosztowała 1 tys zł za materiał ceny nie podam bo mieliśmy razem z kanalizacją robione i zapłaciłam za materiał Pokaż nam jakieś fotki...plisss fotek nie ma ,bo nas nie ma na budowie dopiero w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 13.03.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Dzięki za namiary na hydraulika Pisałam już że idziecie jak burza? Muszę to odwołać, burza przy Was to pikuś Aż miło się czyta jak komuś tak sprawnie idzie budowa. Pogoda raczej nie przeszkodzi Wam przy tynkowaniu. Myślisz, że wróci zima? Trzymam kciuki za udane tynkowanie i czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 14.03.2014 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Dzięki za namiary na hydraulika Pisałam już że idziecie jak burza? Muszę to odwołać, burza przy Was to pikuś Aż miło się czyta jak komuś tak sprawnie idzie budowa. Pogoda raczej nie przeszkodzi Wam przy tynkowaniu. Myślisz, że wróci zima? Trzymam kciuki za udane tynkowanie i czekam na fotki Oby nie przeszkodziła:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 22.03.2014 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Musze coś skrobnąć w dzienniku,bo sobie pomyślicie, że temat budowy zszedł na drugi plan:p Mamy tygodniowy poślizg z tynkami,od poniedziałku na 100% zaczynają Trochę szkoda tego tygodnia,ale nie chciałam już zmieniać ekipy ,oby okazali się dobrzy:rolleyes:W tym tygodniu ogarnęłam temat oczyszczalni ścieków.Będzie POŚ Ekosystem z osadnikiem 3000l z 8 tunelami,drenażowa oczywiście.W poniedziałek zgłoszę do starostwa i tylko 30dni należy czekać,jeśli nie będzie odpowiedzi odmownej z ich strony to po świętach montaż:yes:Koszt samej oczyszczalni 3500 zł z montażem 5000zł,jeszcze nie wiem którą opcję wybierzemy:sick: Zakupiłam też kable elektra ,które mam nadzieje dobrze ogrzeją nasz domek koszt 3460 ,-na powierzchnię grzewczą 105metrów. Teraz tylko styropian na podłogę zakupić,kładziemy 20cm w 2-ch warstwach,nie wiem jaki zamówić dobry niedrogi ,może ktoś podpowie:rolleyes:Byłoby cudnie 7 kwietnia robić wylewki ,zobaczymy tydzień opóźnienia też tragedii nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 22.03.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 No nareszcie jakies wiadomości Aniu:) U nas też bedzie oczyszczalnia z tym wyjątkiem że będzie dofinansowana przez gminę. Do końca września maja nam zrobić Na pewno ty będziesz miec ją pierwsza:)Gratulację!! U ciebie będzie zakopana w ziemii czy będzie zrobiona kopuła? Jakie wkońcu tynki wybraliście? cementowo-wapienne czy gipsowe? Co do styropianu to szlyszałam że dobry jest austrotherm. Ja osobiście kładłam zwykły styropian "dach i podłoga"cos około180zł/m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 22.03.2014 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 No nareszcie jakies wiadomości Aniu:) U nas też bedzie oczyszczalnia z tym wyjątkiem że będzie dofinansowana przez gminę. Do końca września maja nam zrobić Na pewno ty będziesz miec ją pierwsza:)Gratulację!! U ciebie będzie zakopana w ziemii czy będzie zrobiona kopuła? Jakie wkońcu tynki wybraliście? cementowo-wapienne czy gipsowe? Co do styropianu to szlyszałam że dobry jest austrotherm. Ja osobiście kładłam zwykły styropian "dach i podłoga"cos około180zł/m3. Super masz z tą oczyszczalnią POŚ -osadnik będzie w ziemi i dalej od niego 2 nitki po 4 tunele tez w ziemi .Jedynie będzie widać 2 zielone ufoludki:p Tynki będą gipsowe diamant,mąż widział tynki robione przez ekipę która będzie u nas działać i bardzo mu się podobały:wiggle: Styropianu nadal szukam:mad:A ,dzisiaj zapomniałabym, ale będą zabetonowane pierwsze słupki pod bramę i furtkę,oczywiście przez moją drugą połówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.03.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Ana, w kwestii styropianu Ci nie pomogę, bo nie jestem już na bieżąco z materiałami budowlanymi.Ale podglądam Twoje budowanie i trzymam kciuki za postępujące prace.Cieszy każdy nowy drobiazg, prawda? Pozdrawiam Cię cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 23.03.2014 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Ana, w kwestii styropianu Ci nie pomogę, bo nie jestem już na bieżąco z materiałami budowlanymi. Ale podglądam Twoje budowanie i trzymam kciuki za postępujące prace. Cieszy każdy nowy drobiazg, prawda? Pozdrawiam Cię cieplutko. Oj ,cieszy bardzo sama wiesz najlepiej:) Zaglądaj częściej ,trzymaj kciuki ,podpowiadaj a nawet krytykuj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 24.03.2014 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Dziewczyny czy robicie tynki w łazienkach w miejscach pod płytki? Proszę jak to jest u Was:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 24.03.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 my robiliśmy tynk cem-wap gąbkowany, w łazienkach pod płytkami jest niegąbkowany żeby była lepsza przyczepność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 26.03.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 My jesteśmy przed tynkami, ale robimy tradycyjne, czyli dwu/trzywarstwowe, więc pod płytkami będzie o jedną warstwę mniej lub bez docierania.Wasze będą jednowarstwowe? W dziennikach widywałam gołe pustaki pod płytki, to tez zależy czy będą płytki pod sufit czy część ścian będziesz malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 27.03.2014 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 My jesteśmy przed tynkami, ale robimy tradycyjne, czyli dwu/trzywarstwowe, więc pod płytkami będzie o jedną warstwę mniej lub bez docierania. Wasze będą jednowarstwowe? W dziennikach widywałam gołe pustaki pod płytki, to tez zależy czy będą płytki pod sufit czy część ścian będziesz malować. U nas będą tynki gipsowe ,płytki do wysokości drzwi:)Tynków nie będzie i w związku z tym będą z licowane z tynkiem powyżej płytek:rolleyes:Miejmy nadzieję,że nie odpadną,mąż zagruntuje,troszkę nierówności zaszpachluje i będzie chyba ok;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 29.03.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Witaj Ano...co tak cichutko u Ciebie? Co słychac na budowie?Kiedy będą jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 29.03.2014 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Może dzisiaj uda się coś wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 29.03.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Siedzę i czekam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 30.03.2014 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 (edytowane) Obiecane zdjęcia tynków http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=251909&d=1396180505 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=251907&d=1396179862 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=251908&d=1396179899 Edytowane 30 Marca 2014 przez Ana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 30.03.2014 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 (edytowane) Jeszcze chciałam pokazać bramę oraz furtkę, która zamontowano nam wczoraj http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=251916&d=1396181222 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=251917&d=1396181256 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=251918&d=1396181286 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=251919&d=1396181336 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=251922&d=1396181613 Edytowane 30 Marca 2014 przez Ana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 30.03.2014 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Tynki gładziutkie do malowania,został jeszcze salon wiatrołap i gabinet:)Do środy mają skończyć,w piątek najprawdopodobniej montaż POŚ,mamy pozwolenie po 5-ciu dniach od złożenia wniosku:wiggle:Jak skończą tynki to maż rozkłada na chudziaku 20cm styropianu i kable elektryczne:rolleyes:Po następnej niedzieli wylewki,pan umówiony 10zł za metr plus mój materiał.Czy 8 tygodni wystarczy na ich schnięcie ,aby móc położyć panele więcej czasu nie na:mad:Po świętach glazurnik będzie upiększał nasze łazienki:p W międzyczasie elewacja i ogrodzenie najbardziej potrzebne dla mojej suni:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 30.03.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 tynki i ogrodzenie śliczne. Pędzicie teraz ogromnie..... Myślę że 8 tygodni na schnięcie wystarczy spokojnie, przy wiosennej pogodzie, włączycie jeszcze ogrzewanie podłogowe.... Jaką grubość wylewek robicie? My mamy na górze 3cm, na dole 10cm. Te na górze są praktycznie suche jeszcze nie na układanie paneli ale widać różnicę w porównaniu z tymi na dole... A robione były 2 tygodnie temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts