Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze zielone zacisze

Recommended Posts

Oby tak dalej,pozostało 89 dni:rolleyes:
Do przeprowadzki? Super! Robota wre aż miło. Dwa miesiące to sporo czasu, mam wrażenie, że sama grubsza wykończeniówka przebiega lawinowo. Najgorsze są małe pierdółki do skończenia rozsiane po całym domu. Tutaj godzinka, tam dzionek i leci tydzień za tygodniem :D. Podoba mi się ogrodzenie w wersji "economy", będzie działać? będzie, jak zarośnie zieleninką to zapomnisz, że jest tam jakaś siatka. Swoje też kiedyś wymienię, za jakieś 30 lat, chyba, że wcześniej się rozsypie lub ktoś je zwinie i sprzeda na złom :p.

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Do przeprowadzki? Super! Robota wre aż miło. Dwa miesiące to sporo czasu, mam wrażenie, że sama grubsza wykończeniówka przebiega lawinowo. Najgorsze są małe pierdółki do skończenia rozsiane po całym domu. Tutaj godzinka, tam dzionek i leci tydzień za tygodniem :D. Podoba mi się ogrodzenie w wersji "economy", będzie działać? będzie, jak zarośnie zieleninką to zapomnisz, że jest tam jakaś siatka. Swoje też kiedyś wymienię, za jakieś 30 lat, chyba, że wcześniej się rozsypie lub ktoś je zwinie i sprzeda na złom :p.

Tak właśnie wtedy musimy opuścić nasze mieszkanie:o Wprowadzić się wprowadzimy,a ile będzie niedoróbek to czas pokaże:p Na finiszu budowy ekonomiczne myślenie to podstawa,choć z tym nigdy problemu nie miałam,a nawet jakieś wykształcenie w tym kierunku mam:rolleyes:No ale z drugiej strony z pustego Salomon nie naleje,wiec czas pokaże ile to prowizorek u nas będzie.a miało ich nie być:sick:

Ależ macie postępy pracy :)

Okna i drzwi ładne, tynki fajnie wyszły..

Wylewki to 4 tygodnie takiego naturalnego schnięcia i 3-4 tyg grzania w podłogę.. najpierw słabym ciepełkiem, potem coraz cieplejszym i stopniowo schodzimy z temperatury.

My 8 marca robiliśmy wylewki w -18*C w nocy był , -13*C w dzień, więc musieliśmy grzać w domu... a przeprowadzaliśmy się 28 czerwca... fakt.. nie wszystko dało nam się zrobić, bo np nie był skończony salon, ale on się kończył, jedna łazienka została zostawiona na 3,5 roku do skończenia.. nie mieliśmy kuchni i nie było na czym spać.. szafy też nie mieliśmy przez 5 miesięcy... i dało się.. wszystko stopniowaliśmy aby dać radę finansowo...

Dacie radę.... macie super tempo i doskonałą organizację... :)

Ależ macie postępy pracy :)

Okna i drzwi ładne, tynki fajnie wyszły..

Wylewki to 4 tygodnie takiego naturalnego schnięcia i 3-4 tyg grzania w podłogę.. najpierw słabym ciepełkiem, potem coraz cieplejszym i stopniowo schodzimy z temperatury.

My 8 marca robiliśmy wylewki w -18*C w nocy był , -13*C w dzień, więc musieliśmy grzać w domu... a przeprowadzaliśmy się 28 czerwca... fakt.. nie wszystko dało nam się zrobić, bo np nie był skończony salon, ale on się kończył, jedna łazienka została zostawiona na 3,5 roku do skończenia.. nie mieliśmy kuchni i nie było na czym spać.. szafy też nie mieliśmy przez 5 miesięcy... i dało się.. wszystko stopniowaliśmy aby dać radę finansowo...

Dacie radę.... macie super tempo i doskonałą organizację... :)

Dzięki Arnika za słowa otuchy,damy radę stopniowo,bez paniki:yes:Cieszę się że przeprowadzka jest latem,do zimy będziemy się aklimatyzować i uzupełniać braki:yes:Mąż dzwonił przed chwilką z budowy,że właśnie zawitał do nas bocian:rotfl:Martwiliśmy się że w tym roku nie dotrze do nas,ale jak co roku jest,gniazdo sobie poprawia i czeka na towarzystwo:lol2: W sobotę wrzucę zdjęcia boćka lub boćków:)

Mnie to ogrodzenie się podoba :) 89 dni do przeprowadzki to wbrew pozorom sporo czasu :) Mam nadzieje, że tych prowizorek będzie jak najmniej. Masz jakieś zdjęcia pieska? Podeślesz na priv? Mysłimy o piesku, gdy się już przeprowadzimy i bardzo chciałabym, aby to własnie był dalmateńczyk. Uważasz, że to byłby dobry towarzysz zabaw dla dzieci?

Bociek na domku to wspaniały znak :) Na dachu mojego rodzinnego domu siedziały kiedyś dwa bociany, a miesiąc później byłam w ciąży z naszymi urwisami :)

Mnie to ogrodzenie się podoba :) 89 dni do przeprowadzki to wbrew pozorom sporo czasu :) Mam nadzieje, że tych prowizorek będzie jak najmniej. Masz jakieś zdjęcia pieska? Podeślesz na priv? Mysłimy o piesku, gdy się już przeprowadzimy i bardzo chciałabym, aby to własnie był dalmateńczyk. Uważasz, że to byłby dobry towarzysz zabaw dla dzieci?

Bociek na domku to wspaniały znak :) Na dachu mojego rodzinnego domu siedziały kiedyś dwa bociany, a miesiąc później byłam w ciąży z naszymi urwisami :)

Ogrodzenie, nie wiem czy komuś będzie się podobać,ma po prostu być,bo jest potrzebne:yes:Moja Daisunia jest cudowna,ma już 12 lat:(Przeszła już jedną poważną operację,kłopoty z uszami nie są jej obce.A tak poza tym większych kłopotów zdrowotnych nie ma:)Jeżeli będzie Ci przeszkadzać sierść,to rasa nie dla Ciebie:cool:Nie wyobrażam sobie,że miałoby jej nie być:no::no:Mąż mówi ,że dom buduje dla niej i dla mnie:lol2:Wybieg, owszem przyda jej się ,ale to typowy kanapowiec,jak my w domu ,to ona również::D Zdjęcia jakieś podeśle i pieska i bocianów:yes:Ciąża to już nie dla mnie,ale wnuki czemu nie ,byłyby wskazane:yes:

Aniu Ty już dni odliczasz do przeprowadzki!!!! ja jeszcze liczę w miesiącach :)

Ale postę prac widać więc na pewno się uda,

masz racje ogrodzenie musi być, a kiedyś tam jak ci się znudzi wymienisz.....

a jak obsadzisz roślinami to nawet go nie będziesz widziała :)

Tak właśnie kombinuje ,budżet ograniczony i ogrodzenie ekonomiczne:p Może kiedyś przód się wymieni:rolleyes:Wprowadzić się wprowadzimy,a co zdążymy zrobić to tego pewna nie jestem:mad:Uważam,że kuchnia musi być i łazienka i mieszkać można:wiggle: