Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze zielone zacisze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powołaj sie na rozmowę z kurierem. No dajcie spokój , żeby tak ludzi w ciula zrobić.

Jeśli będą problemy to ja poszłabym do Rzecznika Praw Konsumenta ! ! moja ciocia była w beznadziejnej sytuacji a okazało się ,że to nie jej wina lecz sklepu. Masakra . Najgorzej jest z zakupem na raty. Na pewno nie można tego tak zostawić. W d.. niech sobie wsadzą rabat . A tak swoją drogą to przecież słychać rozbite szkło ?

Współczuję sytuacji. Ja miałam niejako odwrotną sytuację: wrócił do nas laptop z naprawy i kurier z UPS kategorycznie odmówił obecności podczas odpakowywania, bo oni teraz mają taką politykę, że jeśli coś będzie nie tak, to oni zawsze uwzględniają szkody. Jako że byłam z tego bardzo niezadowolona facet w końcu ugiął się i odczekał chwilę aż sprawdzę, czy jest wszystko ok z laptopem. Potem weszłam na ich stronę i faktycznie kurier z UPS nie ma obowiązku być przy sprawdzaniu przesyłki.

Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie problemu. A w razie czego iść do wspomnianego Rzecznika Praw Konsumenta, oni naprawdę bardzo tam pomagają.

Współczuję sytuacji. Ja miałam niejako odwrotną sytuację: wrócił do nas laptop z naprawy i kurier z UPS kategorycznie odmówił obecności podczas odpakowywania, bo oni teraz mają taką politykę, że jeśli coś będzie nie tak, to oni zawsze uwzględniają szkody. Jako że byłam z tego bardzo niezadowolona facet w końcu ugiął się i odczekał chwilę aż sprawdzę, czy jest wszystko ok z laptopem. Potem weszłam na ich stronę i faktycznie kurier z UPS nie ma obowiązku być przy sprawdzaniu przesyłki.

Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie problemu. A w razie czego iść do wspomnianego Rzecznika Praw Konsumenta, oni naprawdę bardzo tam pomagają.

Dzięki za wsparcie:)

Ana coś fotek nie dodajesz , a ja ciekawa jestem postępów..,ale czytam , czytam . ;)

Przykro mi z powodu kabiny, chyba bym się załamała...Moja jeszcze nie odpakowana, ale nic nie słychać...

Będzie dobrze , zobaczysz.

;)

Trzymam kciuki za rozwiązanie sprawy, oczywiście pozytywnie.

Pozdrawiam

Ana coś fotek nie dodajesz , a ja ciekawa jestem postępów..,ale czytam , czytam . ;)

Przykro mi z powodu kabiny, chyba bym się załamała...Moja jeszcze nie odpakowana, ale nic nie słychać...

Będzie dobrze , zobaczysz.

;)

Trzymam kciuki za rozwiązanie sprawy, oczywiście pozytywnie.

Pozdrawiam

Dzięki za kciuki,mogę czekać nawet do 30 dni na odpowiedz DHL-u:mad:Fotek nie ma ,bo mąż częściej na budowie i zawsze ma tyle pracy ,że o zdjęciach nie myśli:no: W sobotę postaram się coś wrzucić.wylewki sobie schną ,glazurnik przygotował sobie ściany i od poniedziałku będzie kafelkował nasze małe łazienki,ale myślę ,że będą ładne i przytulne:wiggle:Wczoraj miałam spotkanie z panem od kominka.Bardzo miły człowiek,przedstawił swoją ofertę i chyba się zdecyduję:rolleyes:Zastanawiam się tylko czym zrobić tą zabudowę,czy płytami krzemianowo wapniowymi ,czy szamotem?I jeszcze zaproponował rozprowadzenie ciepłego powietrza do pokoi,dodatkowy koszt to 1000zł.Nie wiem kominek miał spełniać rolę rekreacyjną ,ale z drugiej strony mam ogrzewanie podłogowe elektryczne, więc może by się dodatkowo coś takiego przydało :sick: Może ktoś doradzi,czy warto:rolleyes:

Montaż ma się zacząć 12 maja,wkład Maja 12 kw lewostronny ze szprosem.Całkiem ładny wkład za rozsądne dla mnie pieniądze:p

Jak dla mnie to dużooo....ale tez zależy jaki chcesz zrobić. Ja zwykły prosty kominek zamierzam mieć z płyt obłożony kamieniem. Wkład za 1000-1500zł kupie plus dodatki i kamień około 500zł a robocizna podejrzewam że nawet 1tys nie wyniesie...ale to tak na marginesie:)

Powiedz jaki ty chcesz mieć...albo pokaż zdjęcie?? To wtedy będę mogła porównac...dobrze:yes:

Kominek tak jak wspominałam z płyt krzemianowo-wapniowych,10sztuk 480zł,pewnie razy 2 trzeba,sam wkład Maja z dolotem powietrza,stojakiem 2230,kawałek granitu lub marmuru 600-700zł ,pozostaje robocizna i reszta niezbędnych części.Także wydaje mi się ,że nie powinnam przepłacić:no: Dzisiaj jak będę mieć jakieś zdjęcie, to wrzucę ogólny zarys projektu.Za tydzień montaż:lol2:

No i jak z reklamacją??????? to jak nic wina kuriera..

...........do przeprowadzki już tylko miesiąc.. będę kciuki trzymała...

No i glazurnika masz taniutkiego jak barszcz.. i ten za 25zł.. to już nawet nie wspomnę .. powiem cichutko, że ja prawie dwa razy tyle płaciłam, a i u mnie nie Warszawa, i zarobki tym bardziej...

No i jak z reklamacją??????? to jak nic wina kuriera..

...........do przeprowadzki już tylko miesiąc.. będę kciuki trzymała...

No i glazurnika masz taniutkiego jak barszcz.. i ten za 25zł.. to już nawet nie wspomnę .. powiem cichutko, że ja prawie dwa razy tyle płaciłam, a i u mnie nie Warszawa, i zarobki tym bardziej...

To mnie pocieszyłaś,że nie drogo,tylko nie wiem czy będzie tak perfekcyjnie jak u Ciebie:o Jeśli chodzi o reklamacje to czekam,kabiny nie mam:mad:

Wczoraj wreszcie dotarł styropian na budowę:) Od dzisiaj mąż na urlopie i będzie go przyklejał,chyba sam:confused: Dalsze prace przy elewacji powierzam fachowcom :wiggle:Zastanawiam się jedynie,czy najpierw położyć tynk mineralny a po 3-ch tygodniach farba silikonowa czy od razu tynk silikonowy. Wiem ,że pierwszy wariant rzadziej stosowany przez inwestorów jest lepszy i dla mnie tańszy,ale wydłużony w czasie:rolleyes: Jeszcze trochę czasu mam na podjęcie decyzji,jak zwykle mojej decyzji:)

Płytek na ścianach przybywa ,glazurnik wydaje się być kompetentną osobą, co mnie cieszy:wiggle:

Z mniej miłych spraw prąd będzie w ciągu 2-óch miesięcy,a to znaczy do 10 lipca:bash: Ja potrzebuję od 1 lipca i co robić,10 dni bez prądu? :sick:

Może i w tym temacie los będzie dla nas łaskawy:rolleyes:

Jutro chyba ostatnie rozmowy na temat zabudowy kuchni i szafy w wiatrołapie,cena jeszcze nie ostateczna:cool:

Dumam nad kolorami.chyba będzie biały mdf lakierowany w połysku lub macie,który wybrać nie wiem;)

Kolejna rzecz to kolor blatu ,płytki na podłodze masto grys z paradyża na ścianie masto grys bianco .Biorę pod uwagę szary lub drewnopodobny,może ktoś podpowie:rolleyes: Kominek ,chyba już mówiłam montaż w poniedziałek:bye:

Ano powiedz mi za ile kupiłaś wkład do kominka i gdzie(market czy sklep u producenta)?? Jaka jest jego moc??

Jak nie chcesz tutaj pisać napisz mi wiadomość na poczte...prosze...

Wkład kominkowy Maja 12 kw lewostronny ze szprosem.Ja kupuję u faceta ,który będzie mi go montował.Ale z ceną musiał się dostosować do sklepu ,w którym cena była najniższa 2230 z dolotem powietrza i stojakiem.Jest to chyba sklepkominkowy.pl z Bielska Białej.Pan bardzo miły dostawa gratis,polecam,taniej nie znajdziesz,oczywiście tego wkładu;)

Jutro mąż skończy klejenie styropianu,a jeśli coś zostanie to skończą panowie od elewacji.Łazienki się robią,jutro zabudowa wanny i zostanie fugowanie ,sprzątanie i biały montaż.Wszystko kupione ,nie wszystko jeszcze dotarło do domku,myślę ,że już nic potłuczonego nie będzie:bash:

Ostatecznie kuchnia zamówiona biała z lakierowanego mdf-u,1 szafa do wiatrołapu z lacobelu i 2 z płyty do sypialni i jeszcze 2 szafki do łazienek .będą lakierowane, podwieszane ,jedna z nich metrowa będzie miała 4 szuflady z umywalką nablatowa,druga 60-ka z dwiema szufladami z umywalką meblową.Za wszystko płacę 14tys.Nie wiem czy dużo ,wiem ,że te wybory mam za sobą,a łatwo nie było:rolleyes:

Kolejny temat to parapety,na zewnątrz aluminiowe lub stalowe w kolorze orzech a w środku chyba z konglomeratu.Jaki kolor do białych okien ,nie wiem:rolleyes: A najbardziej dręczy mnie parapet w kuchni ,który wyszedł mi 4 cm powyżej blatu i nie wiem w jakim kolorze go zrobić? Opcje są dwie albo biały w kolorze okna albo taki sam jak blat roboczy,może jakieś sugestie od Was:) Blat szary pod kolor płytek podłogowych masto grys;)