Ana. 24.04.2014 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Tak ,nikt nie mówił ,że będzie lekko:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.04.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Powołaj sie na rozmowę z kurierem. No dajcie spokój , żeby tak ludzi w ciula zrobić. Jeśli będą problemy to ja poszłabym do Rzecznika Praw Konsumenta ! ! moja ciocia była w beznadziejnej sytuacji a okazało się ,że to nie jej wina lecz sklepu. Masakra . Najgorzej jest z zakupem na raty. Na pewno nie można tego tak zostawić. W d.. niech sobie wsadzą rabat . A tak swoją drogą to przecież słychać rozbite szkło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 24.04.2014 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Zakup nie był na raty ,zapłaciłam wcześniej przelewem,nie wiem jak się sprawa zakończy,w każdym razie zanosi się na droga kabinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.04.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Współczuję po prostu, bo to spory wydatek a tu takie rzeczy:( trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 29.04.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Współczuję sytuacji. Ja miałam niejako odwrotną sytuację: wrócił do nas laptop z naprawy i kurier z UPS kategorycznie odmówił obecności podczas odpakowywania, bo oni teraz mają taką politykę, że jeśli coś będzie nie tak, to oni zawsze uwzględniają szkody. Jako że byłam z tego bardzo niezadowolona facet w końcu ugiął się i odczekał chwilę aż sprawdzę, czy jest wszystko ok z laptopem. Potem weszłam na ich stronę i faktycznie kurier z UPS nie ma obowiązku być przy sprawdzaniu przesyłki. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie problemu. A w razie czego iść do wspomnianego Rzecznika Praw Konsumenta, oni naprawdę bardzo tam pomagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 30.04.2014 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Współczuję sytuacji. Ja miałam niejako odwrotną sytuację: wrócił do nas laptop z naprawy i kurier z UPS kategorycznie odmówił obecności podczas odpakowywania, bo oni teraz mają taką politykę, że jeśli coś będzie nie tak, to oni zawsze uwzględniają szkody. Jako że byłam z tego bardzo niezadowolona facet w końcu ugiął się i odczekał chwilę aż sprawdzę, czy jest wszystko ok z laptopem. Potem weszłam na ich stronę i faktycznie kurier z UPS nie ma obowiązku być przy sprawdzaniu przesyłki. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie problemu. A w razie czego iść do wspomnianego Rzecznika Praw Konsumenta, oni naprawdę bardzo tam pomagają. Dzięki za wsparcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 01.05.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Ana coś fotek nie dodajesz , a ja ciekawa jestem postępów..,ale czytam , czytam . Przykro mi z powodu kabiny, chyba bym się załamała...Moja jeszcze nie odpakowana, ale nic nie słychać... Będzie dobrze , zobaczysz. Trzymam kciuki za rozwiązanie sprawy, oczywiście pozytywnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 02.05.2014 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Ana coś fotek nie dodajesz , a ja ciekawa jestem postępów..,ale czytam , czytam . Przykro mi z powodu kabiny, chyba bym się załamała...Moja jeszcze nie odpakowana, ale nic nie słychać... Będzie dobrze , zobaczysz. Trzymam kciuki za rozwiązanie sprawy, oczywiście pozytywnie. Pozdrawiam Dzięki za kciuki,mogę czekać nawet do 30 dni na odpowiedz DHL-u:mad:Fotek nie ma ,bo mąż częściej na budowie i zawsze ma tyle pracy ,że o zdjęciach nie myśli:no: W sobotę postaram się coś wrzucić.wylewki sobie schną ,glazurnik przygotował sobie ściany i od poniedziałku będzie kafelkował nasze małe łazienki,ale myślę ,że będą ładne i przytulne:wiggle:Wczoraj miałam spotkanie z panem od kominka.Bardzo miły człowiek,przedstawił swoją ofertę i chyba się zdecyduję:rolleyes:Zastanawiam się tylko czym zrobić tą zabudowę,czy płytami krzemianowo wapniowymi ,czy szamotem?I jeszcze zaproponował rozprowadzenie ciepłego powietrza do pokoi,dodatkowy koszt to 1000zł.Nie wiem kominek miał spełniać rolę rekreacyjną ,ale z drugiej strony mam ogrzewanie podłogowe elektryczne, więc może by się dodatkowo coś takiego przydało Może ktoś doradzi,czy warto:rolleyes: Montaż ma się zacząć 12 maja,wkład Maja 12 kw lewostronny ze szprosem.Całkiem ładny wkład za rozsądne dla mnie pieniądze:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 03.05.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Ano możesz zdradzić ile cię będzie kosztować montaż kominka-robocizna z materiałem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 04.05.2014 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Ano możesz zdradzić ile cię będzie kosztować montaż kominka-robocizna z materiałem?? Całkowity koszt 5800:rolleyes:Myślę ,że to rozsądne pieniądze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 04.05.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Tak. Dość rozsądne powiedziałabym a masz jakiś projekt pochwal się kominkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 05.05.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Jak dla mnie to dużooo....ale tez zależy jaki chcesz zrobić. Ja zwykły prosty kominek zamierzam mieć z płyt obłożony kamieniem. Wkład za 1000-1500zł kupie plus dodatki i kamień około 500zł a robocizna podejrzewam że nawet 1tys nie wyniesie...ale to tak na marginesie:)Powiedz jaki ty chcesz mieć...albo pokaż zdjęcie?? To wtedy będę mogła porównac...dobrze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 05.05.2014 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Kominek tak jak wspominałam z płyt krzemianowo-wapniowych,10sztuk 480zł,pewnie razy 2 trzeba,sam wkład Maja z dolotem powietrza,stojakiem 2230,kawałek granitu lub marmuru 600-700zł ,pozostaje robocizna i reszta niezbędnych części.Także wydaje mi się ,że nie powinnam przepłacić Dzisiaj jak będę mieć jakieś zdjęcie, to wrzucę ogólny zarys projektu.Za tydzień montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 05.05.2014 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 A zapomniałam dodać ,że będę miała przygotowane wyprowadzenie do rozprowadzenia powietrza do sypialni,wystarczy turbina i mam dodatkowe źródło ciepła Chociaż wolałabym ,aby takiej konieczności nie było,ale kto wie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.05.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 No i jak z reklamacją??????? to jak nic wina kuriera.. ...........do przeprowadzki już tylko miesiąc.. będę kciuki trzymała...No i glazurnika masz taniutkiego jak barszcz.. i ten za 25zł.. to już nawet nie wspomnę .. powiem cichutko, że ja prawie dwa razy tyle płaciłam, a i u mnie nie Warszawa, i zarobki tym bardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 06.05.2014 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 No i jak z reklamacją??????? to jak nic wina kuriera.. ...........do przeprowadzki już tylko miesiąc.. będę kciuki trzymała... No i glazurnika masz taniutkiego jak barszcz.. i ten za 25zł.. to już nawet nie wspomnę .. powiem cichutko, że ja prawie dwa razy tyle płaciłam, a i u mnie nie Warszawa, i zarobki tym bardziej... To mnie pocieszyłaś,że nie drogo,tylko nie wiem czy będzie tak perfekcyjnie jak u Ciebie:o Jeśli chodzi o reklamacje to czekam,kabiny nie mam:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 07.05.2014 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Wczoraj wreszcie dotarł styropian na budowę Od dzisiaj mąż na urlopie i będzie go przyklejał,chyba sam:confused: Dalsze prace przy elewacji powierzam fachowcom :wiggle:Zastanawiam się jedynie,czy najpierw położyć tynk mineralny a po 3-ch tygodniach farba silikonowa czy od razu tynk silikonowy. Wiem ,że pierwszy wariant rzadziej stosowany przez inwestorów jest lepszy i dla mnie tańszy,ale wydłużony w czasie:rolleyes: Jeszcze trochę czasu mam na podjęcie decyzji,jak zwykle mojej decyzji:) Płytek na ścianach przybywa ,glazurnik wydaje się być kompetentną osobą, co mnie cieszy:wiggle: Z mniej miłych spraw prąd będzie w ciągu 2-óch miesięcy,a to znaczy do 10 lipca:bash: Ja potrzebuję od 1 lipca i co robić,10 dni bez prądu? Może i w tym temacie los będzie dla nas łaskawy:rolleyes: Jutro chyba ostatnie rozmowy na temat zabudowy kuchni i szafy w wiatrołapie,cena jeszcze nie ostateczna:cool: Dumam nad kolorami.chyba będzie biały mdf lakierowany w połysku lub macie,który wybrać nie wiem;) Kolejna rzecz to kolor blatu ,płytki na podłodze masto grys z paradyża na ścianie masto grys bianco .Biorę pod uwagę szary lub drewnopodobny,może ktoś podpowie:rolleyes: Kominek ,chyba już mówiłam montaż w poniedziałek:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 10.05.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Ano powiedz mi za ile kupiłaś wkład do kominka i gdzie(market czy sklep u producenta)?? Jaka jest jego moc?? Jak nie chcesz tutaj pisać napisz mi wiadomość na poczte...prosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 11.05.2014 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Ano powiedz mi za ile kupiłaś wkład do kominka i gdzie(market czy sklep u producenta)?? Jaka jest jego moc?? Jak nie chcesz tutaj pisać napisz mi wiadomość na poczte...prosze... Wkład kominkowy Maja 12 kw lewostronny ze szprosem.Ja kupuję u faceta ,który będzie mi go montował.Ale z ceną musiał się dostosować do sklepu ,w którym cena była najniższa 2230 z dolotem powietrza i stojakiem.Jest to chyba sklepkominkowy.pl z Bielska Białej.Pan bardzo miły dostawa gratis,polecam,taniej nie znajdziesz,oczywiście tego wkładu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 11.05.2014 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Jutro mąż skończy klejenie styropianu,a jeśli coś zostanie to skończą panowie od elewacji.Łazienki się robią,jutro zabudowa wanny i zostanie fugowanie ,sprzątanie i biały montaż.Wszystko kupione ,nie wszystko jeszcze dotarło do domku,myślę ,że już nic potłuczonego nie będzie:bash:Ostatecznie kuchnia zamówiona biała z lakierowanego mdf-u,1 szafa do wiatrołapu z lacobelu i 2 z płyty do sypialni i jeszcze 2 szafki do łazienek .będą lakierowane, podwieszane ,jedna z nich metrowa będzie miała 4 szuflady z umywalką nablatowa,druga 60-ka z dwiema szufladami z umywalką meblową.Za wszystko płacę 14tys.Nie wiem czy dużo ,wiem ,że te wybory mam za sobą,a łatwo nie było:rolleyes:Kolejny temat to parapety,na zewnątrz aluminiowe lub stalowe w kolorze orzech a w środku chyba z konglomeratu.Jaki kolor do białych okien ,nie wiem:rolleyes: A najbardziej dręczy mnie parapet w kuchni ,który wyszedł mi 4 cm powyżej blatu i nie wiem w jakim kolorze go zrobić? Opcje są dwie albo biały w kolorze okna albo taki sam jak blat roboczy,może jakieś sugestie od Was:) Blat szary pod kolor płytek podłogowych masto grys;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts