Ana. 11.05.2014 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 (edytowane) Przedstawiam mój projekt kuchni,panel zmywarki będzie zakryty, uchwyty frezowane. proszę o radę w sprawie parapetu biały czy szary taki sam jak blat:rolleyes: Prawie ocieplony dom i nowa skrzynka elektryczna, prądu nadal brak:( Edytowane 11 Maja 2014 przez Ana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 12.05.2014 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Witam,Gratuluje postępu prac. Dawno nie zaglądałem a tu juz takie postępy.Jeśli mogę doradzić to u nas są parapety stalowe z blachy zdaje się 0,7 albo 1 mm. Bardzo solidne. Malowane na kolor okien.Aluminiowe mają po bokach takie plastikowe zaślepki i wydały nam się wizualnie mniej atrakcyjne.Tak z ciekawości zapytam czemu ten parapet w kuchni masz 4 cm powyżej blatu? POwinno byc tak, że w tym oknie nie masz parapetu a blat wchodzi ci pod samo okno.Wtedy wszystko ładnie sie licuje.Do białych okien tylko bialy blat. Inne bardzo by się odróżniały. Tak u nas żona zdecydowała i tak zrobiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 12.05.2014 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Co się smucisz:hug:Skoro masz juz skrzynke to niedługo będzie i prąd:)Domek pieknie sie prezentuje...jaki kolor elewacji wybierasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 12.05.2014 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Witam, Gratuluje postępu prac. Dawno nie zaglądałem a tu juz takie postępy. Jeśli mogę doradzić to u nas są parapety stalowe z blachy zdaje się 0,7 albo 1 mm. Bardzo solidne. Malowane na kolor okien. Aluminiowe mają po bokach takie plastikowe zaślepki i wydały nam się wizualnie mniej atrakcyjne. Tak z ciekawości zapytam czemu ten parapet w kuchni masz 4 cm powyżej blatu? POwinno byc tak, że w tym oknie nie masz parapetu a blat wchodzi ci pod samo okno. Wtedy wszystko ładnie sie licuje. Do białych okien tylko bialy blat. Inne bardzo by się odróżniały. Tak u nas żona zdecydowała i tak zrobiliśmy.D Dzięki za odwiedziny:) Mówisz ,że stalowy lepszy ,tęż bardziej jestem przekonana,więc będą stalowe pod kolor okien orzechowe.Jeśli chodzi o blat to ja właściwie tak chciałam,blat i parapet osobno,tylko jak to zgrać kolorystycznie:rolleyes:Ale chyba parapet będzie biały pod kolor okien,a kolor blatu raczej szary czarny nakrapiany takimi drobinkami lub drewnopodobny.Biały na pewno nie bo białe meble lakierowane ,byłoby za biało.I jeszcze jaki kolor płytek nad szafkami.Mam niby masto bianco,ale coś mi się nie widzi tzn.płytki są piękne ,ale białe meble na ich tle jakoś mi nie pasują .Na podłodze masto grys,Pomóżcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 12.05.2014 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Co się smucisz:hug: Skoro masz juz skrzynke to niedługo będzie i prąd:) Domek pieknie sie prezentuje...jaki kolor elewacji wybierasz?? No wiesz w PGE powiedzieli czekać do 2-ch miesięcy, więc szczęśliwa nie jestem,zobaczymy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa222 12.05.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Znawczynią żadną nie jestem ale chyba wizualnie lepiej by ta kuchnia wyglądała gdyby po prawej stronie były same szuflady a przy zlewie dać szafkę ewentualnie jeden front a w środu trzy szuflady będzie bardziej uporządkowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 12.05.2014 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Znawczynią żadną nie jestem ale chyba wizualnie lepiej by ta kuchnia wyglądała gdyby po prawej stronie były same szuflady a przy zlewie dać szafkę ewentualnie jeden front a w środu trzy szuflady będzie bardziej uporządkowana. Przy zlewie jest jeden front z koszem na śmieci, nad frontem jest zaślepka,nie ma tam szuflady, zmywarka jest bez panelu,więc jest jeden front,a po prawej stronie też raczej proporcje są zachowane.Szafka narożna z systemem półek obrotowych -widoczny front, 2 szafki z szufladami i słupek wysoki:rolleyes: Można było jeszcze lepiej ustawić,ale zlew byłby pod oknem ,a tego nie chciałam:no:Tak chyba jest optymalnie,mam dużo blatu i miejsca w szafkach też wystarczy,obok jest spiżarka Między zlewem a indukcją jest 60cm,przydałoby się jeszcze z 20cm,ale to szczegół Trójkąt ergonomiczny jest zachowany:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa222 12.05.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 No tak gdyby były szuflady po prawej stronie to nie było by dostępu do szafki narożnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 13.05.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Białe meble:lol2: cimny blat już podoba mi się. Tak wyobrażam sobie moją kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 13.05.2014 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Białe meble:lol2: cimny blat już podoba mi się. Tak wyobrażam sobie moją kuchnię Dzięki a ja właśnie zastanawiam się ,czy drewnopodobny nie byłby lepszy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 13.05.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Ana meble w kuchni zrób sobie na prowadnicach Blum-ahttp://www.blum.com/pl/pl/01/Pierwsa klasa. Swoje kosztuja ale warte tej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 14.05.2014 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Ana meble w kuchni zrób sobie na prowadnicach Blum-a http://www.blum.com/pl/pl/01/ Pierwsa klasa. Swoje kosztuja ale warte tej ceny. Takie właśnie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 14.05.2014 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 W sobotę obiecuję wrzucić zdjęcie mojego kominka,skromny ale mój.Pierwszy ogień był w poniedziałek w obecności męża,ale gapa nie zrobił zdjęcia,do piątku zabudowa ma być skończona:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 14.05.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Błagam Cie wrzuć fotki tego kominka...plisss:yes:]Jestem ciekawa efektu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 14.05.2014 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Błagam Cie wrzuć fotki tego kominka...plisss:yes:] Jestem ciekawa efektu:) Obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 15.05.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Hej Ana. Czy już macie obrany blat do mebli? A firma, która wykonuje Wam meble może Wam zrobić wizualizacje z ciemnym i drewnopodobnym może jakoś by to pomogło i tak jak Mari prosimy o fotorelację pozdrófki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 15.05.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Ana. super kuchnia będzie Ja może dodam fotki z blatem drewnianym jutro lub w sobotę to porównasz:)Też mam mebelki białe z drewnopod. blatem. Widziałaś chyba zreszta? No i kominek też chcę zobaczyć. Ja też mam z Bluma np metaboxy w szufladach próbowałam i super się domykają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 15.05.2014 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Ana. super kuchnia będzie Ja może dodam fotki z blatem drewnianym jutro lub w sobotę to porównasz:)Też mam mebelki białe z drewnopod. blatem. Widziałaś chyba zreszta? No i kominek też chcę zobaczyć. Ja też mam z Bluma np metaboxy w szufladach próbowałam i super się domykają W takim razie czekam na fotki kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 15.05.2014 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Hej Ana. Czy już macie obrany blat do mebli? A firma, która wykonuje Wam meble może Wam zrobić wizualizacje z ciemnym i drewnopodobnym może jakoś by to pomogło i tak jak Mari prosimy o fotorelację pozdrófki Jeszcze decyzja nie podjęta coraz gorzej u mnie z tymi decyzjami:cool:Fotorelacja będzie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 15.05.2014 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Dzisiaj muszę zamówić parapety wewnętrzne,chyba będą z marmuru białe:) Po montażu parapetów można gruntować i malować Płytki ułożone tam gdzie miały być ułożone,więc można malować Meble w kuchni planowane dopiero na 15 czerwca:( Powiedzcie ,czy drzwi wewnętrzne można zamontować przed panelami,czy dopiero po:) Panele to w ostatnich dniach czerwca ,ze względu na wylewki,które dosychają sobie:cool: Reasumując do 28 czerwca zdążymy prawie ze wszystkim:lol2: Chciałabym jeszcze skończyć elewację i położyć kostkę,coby przy przeprowadzce piachu za dużo nie wnosić Zobaczymy Odchodząc od spraw czysto budowlanych ,powiem Wam,że w niedziele nasze Zielone zacisze odwiedziła moja ciocia pod naszą nieobecność.Następnego dnia zadzwoniła do mnie,że nie może wyjść z podziwu jak jest tam u nas ładnie.Aniu,przecież to raj na ziemi:lol2: Musiałam jej obiecać,że żadnego drzewka nie wytnę:yes:Tym miłym akcentem kończę te moje przemyślenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts