Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze zielone zacisze

Recommended Posts

Przedstawiam mój projekt kuchni,panel zmywarki będzie zakryty, uchwyty frezowane. proszę o radę w sprawie parapetu biały czy szary taki sam jak blat:rolleyes:

2014-05-11 16.07.12.jpg

Prawie ocieplony dom i nowa skrzynka elektryczna, prądu nadal brak:(

2014-05-10 19.46.22.jpg

Edytowane przez Ana.

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Gratuluje postępu prac. Dawno nie zaglądałem a tu juz takie postępy.

Jeśli mogę doradzić to u nas są parapety stalowe z blachy zdaje się 0,7 albo 1 mm. Bardzo solidne. Malowane na kolor okien.

Aluminiowe mają po bokach takie plastikowe zaślepki i wydały nam się wizualnie mniej atrakcyjne.

Tak z ciekawości zapytam czemu ten parapet w kuchni masz 4 cm powyżej blatu? POwinno byc tak, że w tym oknie nie masz parapetu a blat wchodzi ci pod samo okno.

Wtedy wszystko ładnie sie licuje.

Do białych okien tylko bialy blat. Inne bardzo by się odróżniały. Tak u nas żona zdecydowała i tak zrobiliśmy.

Witam,

Gratuluje postępu prac. Dawno nie zaglądałem a tu juz takie postępy.

Jeśli mogę doradzić to u nas są parapety stalowe z blachy zdaje się 0,7 albo 1 mm. Bardzo solidne. Malowane na kolor okien.

Aluminiowe mają po bokach takie plastikowe zaślepki i wydały nam się wizualnie mniej atrakcyjne.

Tak z ciekawości zapytam czemu ten parapet w kuchni masz 4 cm powyżej blatu? POwinno byc tak, że w tym oknie nie masz parapetu a blat wchodzi ci pod samo okno.

Wtedy wszystko ładnie sie licuje.

Do białych okien tylko bialy blat. Inne bardzo by się odróżniały. Tak u nas żona zdecydowała i tak zrobiliśmy.

D

Dzięki za odwiedziny:) Mówisz ,że stalowy lepszy ,tęż bardziej jestem przekonana,więc będą stalowe pod kolor okien orzechowe.Jeśli chodzi o blat to ja właściwie tak chciałam,blat i parapet osobno,tylko jak to zgrać kolorystycznie:rolleyes:Ale chyba parapet będzie biały pod kolor okien,a kolor blatu raczej szary czarny nakrapiany takimi drobinkami lub drewnopodobny.Biały na pewno nie bo białe meble lakierowane ,byłoby za biało.I jeszcze jaki kolor płytek nad szafkami.Mam niby masto bianco,ale coś mi się nie widzi tzn.płytki są piękne ,ale białe meble na ich tle jakoś mi nie pasują .Na podłodze masto grys,Pomóżcie:)

Znawczynią żadną nie jestem ale chyba wizualnie lepiej by ta kuchnia wyglądała gdyby po prawej stronie były same szuflady a przy zlewie dać szafkę ewentualnie jeden front a w środu trzy szuflady będzie bardziej uporządkowana.

Przy zlewie jest jeden front z koszem na śmieci, nad frontem jest zaślepka,nie ma tam szuflady, zmywarka jest bez panelu,więc jest jeden front,a po prawej stronie też raczej proporcje są zachowane.Szafka narożna z systemem półek obrotowych -widoczny front, 2 szafki z szufladami i słupek wysoki:rolleyes:

Można było jeszcze lepiej ustawić,ale zlew byłby pod oknem ,a tego nie chciałam:no:Tak chyba jest optymalnie,mam dużo blatu i miejsca w szafkach też wystarczy,obok jest spiżarka ;) Między zlewem a indukcją jest 60cm,przydałoby się jeszcze z 20cm,ale to szczegół:) Trójkąt ergonomiczny jest zachowany:cool:

Ana. super kuchnia będzie :) Ja może dodam fotki z blatem drewnianym jutro lub w sobotę to porównasz:)Też mam mebelki białe z drewnopod. blatem. Widziałaś chyba zreszta? No i kominek też chcę zobaczyć. :)

Ja też mam z Bluma np metaboxy w szufladach próbowałam i super się domykają :)

W takim razie czekam na fotki kuchni :)

Hej Ana.

Czy już macie obrany blat do mebli? A firma, która wykonuje Wam meble może Wam zrobić wizualizacje z ciemnym i drewnopodobnym może jakoś by to pomogło ;) i tak jak Mari prosimy o fotorelację :) pozdrófki :hug:

Jeszcze decyzja nie podjęta coraz gorzej u mnie z tymi decyzjami:cool:Fotorelacja będzie:yes:

Dzisiaj muszę zamówić parapety wewnętrzne,chyba będą z marmuru białe:) Po montażu parapetów można gruntować i malować:lol2:

Płytki ułożone tam gdzie miały być ułożone,więc można malować:yes: Meble w kuchni planowane dopiero na 15 czerwca:(

Powiedzcie ,czy drzwi wewnętrzne można zamontować przed panelami,czy dopiero po:) Panele to w ostatnich dniach czerwca ,ze względu na wylewki,które dosychają sobie:cool: Reasumując do 28 czerwca zdążymy prawie ze wszystkim:lol2:

Chciałabym jeszcze skończyć elewację i położyć kostkę,coby przy przeprowadzce piachu za dużo nie wnosić:(

Zobaczymy :rolleyes: Odchodząc od spraw czysto budowlanych ,powiem Wam,że w niedziele nasze Zielone zacisze odwiedziła moja ciocia pod naszą nieobecność.Następnego dnia zadzwoniła do mnie,że nie może wyjść z podziwu jak jest tam u nas ładnie.Aniu,przecież to raj na ziemi:lol2:

Musiałam jej obiecać,że żadnego drzewka nie wytnę:yes:Tym miłym akcentem kończę te moje przemyślenia:)