Ana. 22.05.2014 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Hej, właśnie trafiłam na twój dziennik. Będę podglądać. My też chcielibyśmy się w wakacje wprowadzić, ale niestety termin 1 lipca nieosiągalny - dopiero połozyliśmy pierwszą warstwę wełny na poddaszu. Została nam druga warstwa, podwieszenie płyt KG na poddaszu, a na parterze sufity z KG. No i dopiero potem płytki... (choć optymistycznie mam zaplanowaną kuchnię na koniec czerwca a schody zaraz po, czyli początek lipca. Jeśli chodzi o drzwi to my kupiliśmy już jakiś czas temu drzwi firmy Windoor, są ramiakowe, nie na plastrze miodu, wzór Virgo kolor akacja, wyszło nam za jedno skrzydło z ościeżnicą około 670zł. Miło mi,że zajrzałaś do mnie:yes:Na pewno zdążycie ze wszystkim.Uważam,że przeprowadzka latem to strzał w dziesiątkę,na początku czujemy się jak na wakacjach,a do zimy człowiek się zaaklimatyzuje,przyzwyczai i będzie myślał,że mieszka tu od zawsze:yes:Tak właśnie sobie myślę Montaż kuchni też mam dopiero wyznaczony na 15 czerwca:mad: Cena za drzwi bardzo dobra,my wczoraj wybraliśmy ostatecznie polskone arco:yes:Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 22.05.2014 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Tak jak napisałam wyżej ,drzwi wybrane,będą polskone arco.Jedynie kolor jeszcze ostatecznie nie wybrany:( Ma być dąb skandynawski lub klon,może ktoś ma w takim kolorze i cos podpowie? I jeszcze sprawa drzwi w spiżarce.Wejście do niej jest bezpośrednio z kuchni,meble w kuchni w białym lakierze na podłodze szare płytki masto,Jaki kolor drzwi ,czy takie jak wszędzie,czy może białe pod kolor mebli,proszę o podpowiedzi:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 23.05.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Wg mnie takie jak wszędzie Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 23.05.2014 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Wg mnie takie jak wszędzie Dzień dobry Dzień dobry,za późno Aniu,decyzja podjęta była wczoraj:yes: Drzwi w kolorze dąb skandynawski wszędzie oprócz spiżarki.Jednak zdecydowałam się na białe,myślę,że będzie się ładnie komponować z bielą szafek:cool: Te drzwi od spiżarki, widać jedynie właśnie w kuchni:yes: Czy była to słuszna decyzja czas pokaże.Parapet zrobiłam biały w kolorze okna ,jak wszędzie zresztą Także najważniejsze wybory poza mną.Dzisiaj zakupiłam lampę do wiatrołapu i kinkieciki do łazienek:D Stwierdziłam,że na wejściu musi być ładnie,a pozostałe pomieszczenia chyba sobie poczekają na oświetlenie:( Do wiatrołapu mam naprawdę już wszystko ,nawet siedzisko z półkami j kupiłam,tapetę mam ,szafa zamówiona:lol2: Bardzo ciekawa jestem efektu końcowego,na t jeszcze trzeba poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 23.05.2014 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 (edytowane) Oto moje dzisiejsze zakupy:wiggle: http://kinkiecik.pl/user/images/Stella-satyna2.jpg.jpg http://kinkiecik.pl/user/images/Stella-chrom1.jpg.jpg http://kinkiecik.pl/user/images/1392655130_4020l.jpg http://mirat.eu/img/products/19/81/3/1_max.jpg http://image.ceneo.pl/data/products/13616523/i-inspire-45394-bn-tapety-scienne-tapety-winylowe.jpg Edytowane 23 Maja 2014 przez Ana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 23.05.2014 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Dodam jeszcze,że szafa będzie lacobel ecru front ,a jeden widoczny korpus szary ,płytki szare,widoczna kawałki ścian szare chyba,nad siedziskiem jakiś wieszak.Co o tym sądzicie,oczywiście o wiatrołapie mowa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.05.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Wiatrołap będzie cudny :) A co to za lampa? fajna kurde ja nie mam jeszcze żadnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 25.05.2014 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Wiatrołap będzie prześliczny - potwierdzam. Kolory znowu moje . Czy dużo daje światła lampa do łazienki? Bardzo mi się taka podoba a mój mąż twierdzi że mało światła daje. Czy żarówki ledowe można w nich stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 25.05.2014 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Wiatrołap będzie cudny :) A co to za lampa? fajna kurde ja nie mam jeszcze żadnej Cieszę się,że moje propozycje wiatrołapowe podobają się Lampa to bolzano:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 25.05.2014 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Wiatrołap będzie prześliczny - potwierdzam. Kolory znowu moje . Czy dużo daje światła lampa do łazienki? Bardzo mi się taka podoba a mój mąż twierdzi że mało światła daje. Czy żarówki ledowe można w nich stosować? Nie wiem dlaczego,ale zaplanowałam,że wiatrołap będzie wykończony na 30 czerwca,od początku wiedziałam co ma się w nim mieścić Sama jestem ciekawa efektu:wiggle:Oświetlenie kupowałam w necie ,więc nie wiem lampa będzie dawała wystarczająco dużo światła:rolleyes:Żarówki ledowe można zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 25.05.2014 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Wczoraj mój dzielny mąż ,skończył wreszcie schody wejściowe i zamontował schody na stryszek:wiggle:Zeszło mu cały dzień Czas najwyższy brać się za malowanie,zostały 4 weekendy,urlopu brak:o Ale usługi malarza nie były liczone,więc trza samemu Ja muszę wybrać kolorki już mnie głowa boli:rolleyes: Do 15 czerwca musi być wszystko pomalowane,później biały montaż.Kuchnia i szafa w wiatrołapie około 15 czerwca.Panele zostawiam na 24 -25 czerwca .montaż drzwi 26-27.Przeprowadzka 28 czerwca:wiggle: Czy my damy radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.05.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 O matko! Ale wyliczone terminy dokładnie trzymam kciuki żeby się udało.domek wygląda coraz fajniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 25.05.2014 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 O matko! Ale wyliczone terminy dokładnie trzymam kciuki żeby się udało.domek wygląda coraz fajniej Terminów musimy się trzymać,wszystko byłoby wcześniej gdyby nie wylewki,ale cóż może zdążymy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 25.05.2014 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 W tym moim terminarzu zapomniałam jeszcze o elewacji,,na razie jest przyklejone 20 cm styropianu grafitowego-to praca własna męża.Reszta należy do fachowców czyli siatka,klej,grunt i tynk silikonowy caparola:wiggle:Kolor elewacji jeszcze nie wybrany:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 25.05.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Właśnie miałem sie zapytać o tynki, bo powoli zaczynam sie interesować tym tematem. Ile ekipa sobie liczy za m2 tynku i dlaczego silikonowy? Sporo jest tego wszystkiego na rynku do wyboru i trudno się na coś konkretnie zdecydować. Prace już mocno zaawansowane, pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 26.05.2014 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Właśnie miałem sie zapytać o tynki, bo powoli zaczynam sie interesować tym tematem. Ile ekipa sobie liczy za m2 tynku i dlaczego silikonowy? Sporo jest tego wszystkiego na rynku do wyboru i trudno się na coś konkretnie zdecydować. Prace już mocno zaawansowane, pięknie Dzięki,że wpadłeś Moja ekipa liczy sobie 10zł z metra za każdy element-etap.Np zaciągniecie klejem i siatką 10zł,położenie tynku 10zł,przyklejenie styropianu-to mam za darmo:cool: Nie wiem czy tak bierze od wszystkich ,bo to dalsza rodzina ,ale pewnie tak:) Dlaczego silikonowy ,bo sugeruję się opiniami na forum przede wszystkim:yes:Wiem że silikonowy jest tynkiem chyba najlepszym,a caparol tez górna półka .Są może lepsze,ale ta jakość w tej cenie nie ma sobie równych:yes:Czytałam dużo i myślę,że decyzja jest trafiona,pytałam też ludzi,którzy 4 lata mają elewację z takiego tynku i jest bez zarzutu:lol2:Na pewno nie przyjmuje brudu i nie straszne jej żadne warunki pogodowe:yes: Rozważałam też drugi wariant tzn.najpierw położenie tynku białego mineralnego i po 3 tygodniach dwukrotne malowanie farba silikonową caparola.Wg fachowców jest to najlepszy wybór,ale trochę rozciągnięty w czasie,a ja chcę ten etap mieć już za sobą,ale polecam,pomalować można samemu Myślę,że troszkę pomogłam,pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 26.05.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Mmmm .... silikon My robimy wszystko Greinplastem Właśnie kończymy powoli ocieplenie i zabieramy się za 2 warstwę kleju i przygotowywanie pod malowanie.(tynku nie dajemy na razie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 26.05.2014 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Mmmm .... silikon My robimy wszystko Greinplastem Właśnie kończymy powoli ocieplenie i zabieramy się za 2 warstwę kleju i przygotowywanie pod malowanie.(tynku nie dajemy na razie) Ja właśnie chce zrobić całą elewację i mieć temat z głowy i kieszeni;) Greiplast niezły ale caparol lepszy, przynajmniej takie są opinie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 26.05.2014 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Mój kominek w pełnej krasie brakuje mu jedynie koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 26.05.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Myślę,że troszkę pomogłam,pozdrawiam:bye: Ładne mi troszkę . Dzięki za pomoc. Już powoli zaczynam zabierać się za wybór rodzaju tynku, z kolorkiem poczekam do urlopu. Muszę mieć wzornik na budowie i coś wybrać, Nie będzie lekko. Kominek super, prosty i bez udziwnień, podoba mi się . U mnie wyczystka jest w łazience. Przed stawianiem komina wpadłem na "genialny" pomysł, żeby nie ogladać nierdzewnych drzwiczek w salonie za kominkiem. Kazałem odwrócić otwór wyczystki o 180'. Genialne do momentu otwierania drzwiczek. Otwierają się po wyciągnięciu szafki ze zlewem i wcześniejszym rozłaczeniu rur od wody i odpływu. Powinienam za to dostać Nobla:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts