Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze zielone zacisze

Recommended Posts

Gratulacje :wave: po

1) rychłej przeprowadzki :wiggle:

2) wygranej z firmą kurierską 8)

3) pięknego prezentu na Dzień Matki :hug:

4) i tej pierwszej warstwy kleju na elewacji;)

Ach jak to super ogląda się wykończeniówkę :D

Dzięki ,tak z boku fajnie wygląda,ale wykończeniówka daje po kieszeni;) Ale odwrotu nie ma i trzeba najbardziej pilne rzeczy zrobić,mniej ważne z czasem się załata:)

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Elewacja się robi w ekspresowym tempie,już jest zagruntowana w kolorze zbliżonym do właściwego:yes:Jutro chyba dzień przerwy,w poniedziałek myślę,że będzie wszystko skończone łącznie z cokołem:yes: Następny temat to kostka i oczywiście malowanie.Dzisiaj będzie położony pierwszy kolor w kuchni-srebrzysty granit magnata.Farba ceramiczna,myślę,że będzie można czasem zmyć jakąś plamę.Wybrałam w ciemno z katalogu,myślę,że będzie pasować do moich białych mebli;) Zaczynam od kuchni bo w przyszłym tygodniu montaż.Nie mam jeszcze żadnego AGD i myślę dzisiaj coś kupić za rozsądne dla mnie pieniądze;)

Aniu, przeczytałam wszystko co się u Ciebie ostatnio dzieje, i powiem tak........ no powalające tempo macie!!!!!!! wiem że czas was goni .... ale w sumie to Wy się juz możecie przeprowadzać!!!!

Ana widziałam że wybrałaś w końcu masto do kuchni a nie affrony... dlaczego???skąd zmiana decyzji.... ja jestem właśnie przed decyzjami płytkowymi, bo M kończy układać podłogówkę.... robimy wylewki i ..... ja lecę na zakupy ::) aha no i gdzie kupowałaś masto...w necie?? jak tak to gdzie (może być na prive)

no a tak wogóle to podziwiam Was oboje!!! a Ciebie za prowadzenie logistyczne budowy w szczególności.

No.. Joasiu trochę Cie nie było:( ale ciesze się ,że jesteś:hug: Jeśli chodzi o nasze tempo,to powinno być jeszcze szybsze,ale wylewki wszystko opóźniły:bash:Teraz mąż maluje sam i nie wiem czy zdąży,bo nie ma urlopu:rolleyes:

Tak wybrałam ostatecznie masto grys,kupiłam po 74 zł w nexterio,tam przesyłki już nie ma.Trochę zadecydowała cena,a troszkę to,że masto jest trochę jasniejsze.Opinie co do czyszczenia i tu i tu były różne:rolleyes:Wiem tylko że nie należy uważać na brud budowlany,a później problemu nie powinny sprawiać,zobaczymy;) Są bardzo ładne podobnie jak affrony,mam je w kuchni i wiatrołapie.mam oczywiście półpoler rektyfikowany 60x60:)

Mówiłam Ci ,że mój umysł ścisły, więc planowanie,logistyka i finanse należą do mnie,ale nie narzekam ,czuję się jak ryba w wodzie:wiggle:

Szkoda jedynie ,że ze względu na finanse nie jest wszytko tak jak zaplanowałam,ale to chyba tak jest u większości ;)

No niestety finanse ograniczają bardzo a w szczególności na finiszu kiedy to wiadomo juz dokładnie na co wystarczy a z czego niestety trzeba zrezygnować, ale to wszędzie tak jest, tak że jest to raczej problem nas wszystkich budujących :)

Z tego co pamiętam to przeprowadzkę macie zaplanowana na koniec czerwca??? na pewno dacie radę ! byle był kibelek i jakaś kuchenka a reszta ... będzie robiona w trakcie :)

No niestety finanse ograniczają bardzo a w szczególności na finiszu kiedy to wiadomo juz dokładnie na co wystarczy a z czego niestety trzeba zrezygnować, ale to wszędzie tak jest, tak że jest to raczej problem nas wszystkich budujących :)

Z tego co pamiętam to przeprowadzkę macie zaplanowana na koniec czerwca??? na pewno dacie radę ! byle był kibelek i jakaś kuchenka a reszta ... będzie robiona w trakcie :)

Wszystko byłoby fajnie,ale nie mamy jeszcze prądu:eek:

Obiecane zdjęcia elewacji,oczywiście jedynie zagruntowanej,tynk dopiero w piątek;)

IMG_20140607_101217.jpg

IMG_20140607_115552.jpg

IMG_20140607_101251.jpg

IMG_20140607_115631.jpg

Proszę nie patrzeć na bałagan budowlany wokół.

Od wtorku panowie zaczynają prace brukarskie,więc myślę,że będzie coraz ładniej:wiggle:

Zdecydowałam się na kostkę arco lux,kolorek chyba piaskowy:rolleyes:

Edytowane przez Ana.

Witaj Ana. Chyba pierwszy raz jestem u Ciebie, wiec nie przychodze z pusta reka

wybierz jakie, bo ja nie potrafie sie zdecydowac :lol2:

http://www.pfg.pl/firmy/dziak/drzewka.jpg

czy Ty wiesz Ania, ze nasze domki od frontu wygladaja podobnie? ;)

Mam pytanie w sprawie gresu. Wyczytalam ze to polpoler...masz jakies zdjecia z roznego ujecia?

bo ja dostalam zdjecia moich i swieca sie jak psu.... :sick: w dodatku kolory przeklamane, zamiast szary to jakies zielone/niebieskie....

Witaj Ana. Chyba pierwszy raz jestem u Ciebie, wiec nie przychodze z pusta reka

wybierz jakie, bo ja nie potrafie sie zdecydowac :lol2:

http://www.pfg.pl/firmy/dziak/drzewka.jpg

czy Ty wiesz Ania, ze nasze domki od frontu wygladaja podobnie? ;)

Mam pytanie w sprawie gresu. Wyczytalam ze to polpoler...masz jakies zdjecia z roznego ujecia?

bo ja dostalam zdjecia moich i swieca sie jak psu.... :sick: w dodatku kolory przeklamane, zamiast szary to jakies zielone/niebieskie....

Witaj Mmelisa u mnie i zapraszam częściej:yes:Za każdy prezent z góry dziękuję:D

Masz rację ,że nasze domki ą bardzo podobne ,zwłaszcza z zewnątrz:lol2: Ja po prostu zabawiłam się w architekta,i Dom przy Niezapominajek przerobiłam na Wdzięcznego:yes:Sam architekt nie bardzo rozumiał o co mi chodzi ,ale w końcu załapał:cool:Bardzo lubię symetrię i taki domek bardzo mi leżał:yes: Jeśli chodzi o płytki to jest pół poler i mają lekki połysk,ale strasznie to się nie świecą:no: Są moim zdaniem bardzo ładne:yes:Jeżeli chodzi o zdjęcia moich płytek,to raczej nie odzwierciedlały by w tym momencie właściwego koloru i połysku ,bo są jeszcze nie wyczyszczone:bash:

Te same płytki ma forumowa ivy 17 i wiem, że ma sporo zdjęć podłogi:yes:Ja może coś zrobię w piątek, lub sobotę bo będzie montaż kuchni:lol2:

Pozdrawiam cieplutko:hug: