Ana. 05.06.2014 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Gratulacje po 1) rychłej przeprowadzki 2) wygranej z firmą kurierską 3) pięknego prezentu na Dzień Matki 4) i tej pierwszej warstwy kleju na elewacji;) Ach jak to super ogląda się wykończeniówkę Dzięki ,tak z boku fajnie wygląda,ale wykończeniówka daje po kieszeni;) Ale odwrotu nie ma i trzeba najbardziej pilne rzeczy zrobić,mniej ważne z czasem się załata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 05.06.2014 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Dzisiaj druga warstwa kleju będzie położona:yes:Na budowę dotarły płytki klinkierowe na schody,mąż twierdzi,że są bardzo ładne i kolorek bardzo fajnie się zgrywa z kolorem dachu. A teraz jaki kolor kostki wybrać? Elewacja jest jaśniutka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 06.06.2014 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Elewacja się robi w ekspresowym tempie,już jest zagruntowana w kolorze zbliżonym do właściwego:yes:Jutro chyba dzień przerwy,w poniedziałek myślę,że będzie wszystko skończone łącznie z cokołem:yes: Następny temat to kostka i oczywiście malowanie.Dzisiaj będzie położony pierwszy kolor w kuchni-srebrzysty granit magnata.Farba ceramiczna,myślę,że będzie można czasem zmyć jakąś plamę.Wybrałam w ciemno z katalogu,myślę,że będzie pasować do moich białych mebli;) Zaczynam od kuchni bo w przyszłym tygodniu montaż.Nie mam jeszcze żadnego AGD i myślę dzisiaj coś kupić za rozsądne dla mnie pieniądze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 06.06.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Aniu, przeczytałam wszystko co się u Ciebie ostatnio dzieje, i powiem tak........ no powalające tempo macie!!!!!!! wiem że czas was goni .... ale w sumie to Wy się juz możecie przeprowadzać!!!! Ana widziałam że wybrałaś w końcu masto do kuchni a nie affrony... dlaczego???skąd zmiana decyzji.... ja jestem właśnie przed decyzjami płytkowymi, bo M kończy układać podłogówkę.... robimy wylewki i ..... ja lecę na zakupy : aha no i gdzie kupowałaś masto...w necie?? jak tak to gdzie (może być na prive) no a tak wogóle to podziwiam Was oboje!!! a Ciebie za prowadzenie logistyczne budowy w szczególności. No.. Joasiu trochę Cie nie było:( ale ciesze się ,że jesteś Jeśli chodzi o nasze tempo,to powinno być jeszcze szybsze,ale wylewki wszystko opóźniły:bash:Teraz mąż maluje sam i nie wiem czy zdąży,bo nie ma urlopu:rolleyes: Tak wybrałam ostatecznie masto grys,kupiłam po 74 zł w nexterio,tam przesyłki już nie ma.Trochę zadecydowała cena,a troszkę to,że masto jest trochę jasniejsze.Opinie co do czyszczenia i tu i tu były różne:rolleyes:Wiem tylko że nie należy uważać na brud budowlany,a później problemu nie powinny sprawiać,zobaczymy;) Są bardzo ładne podobnie jak affrony,mam je w kuchni i wiatrołapie.mam oczywiście półpoler rektyfikowany 60x60:) Mówiłam Ci ,że mój umysł ścisły, więc planowanie,logistyka i finanse należą do mnie,ale nie narzekam ,czuję się jak ryba w wodzie:wiggle: Szkoda jedynie ,że ze względu na finanse nie jest wszytko tak jak zaplanowałam,ale to chyba tak jest u większości No niestety finanse ograniczają bardzo a w szczególności na finiszu kiedy to wiadomo juz dokładnie na co wystarczy a z czego niestety trzeba zrezygnować, ale to wszędzie tak jest, tak że jest to raczej problem nas wszystkich budujących Z tego co pamiętam to przeprowadzkę macie zaplanowana na koniec czerwca??? na pewno dacie radę ! byle był kibelek i jakaś kuchenka a reszta ... będzie robiona w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 06.06.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Aniu co do kostki to bedę ni obiektywna, bo ja uwielbiam szarości i grafity, ale do Twojego domku to raczej jakiś piaskowy kolor by pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 06.06.2014 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Aniu co do kostki to bedę ni obiektywna, bo ja uwielbiam szarości i grafity, ale do Twojego domku to raczej jakiś piaskowy kolor by pasował. Tak właśnie w tym kierunku myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 06.06.2014 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 No niestety finanse ograniczają bardzo a w szczególności na finiszu kiedy to wiadomo juz dokładnie na co wystarczy a z czego niestety trzeba zrezygnować, ale to wszędzie tak jest, tak że jest to raczej problem nas wszystkich budujących Z tego co pamiętam to przeprowadzkę macie zaplanowana na koniec czerwca??? na pewno dacie radę ! byle był kibelek i jakaś kuchenka a reszta ... będzie robiona w trakcie Wszystko byłoby fajnie,ale nie mamy jeszcze prądu:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 08.06.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 WitajMiały być w weekend fotki...iiii:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 08.06.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ale się u Ciebie dzieje Też czekam na fotki , i ciekawa jestem tej farby ceramicznej - no może bardziej koloru. Ciekawe kto te nazwy wymyśla 28 czerwca tuż tuż, Dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 08.06.2014 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Obiecane zdjęcia elewacji,oczywiście jedynie zagruntowanej,tynk dopiero w piątek;) Proszę nie patrzeć na bałagan budowlany wokół. Od wtorku panowie zaczynają prace brukarskie,więc myślę,że będzie coraz ładniej:wiggle: Zdecydowałam się na kostkę arco lux,kolorek chyba piaskowy:rolleyes: Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Ana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 08.06.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Z prądem to i u nas problem jest niby mamy termin na umowie 10.06.2014 ale jakoś nie chce mi się wierzyć że w poniedziałek panów z elektrowni zobaczą ... no ale może jakieś cuda .... jak nie to we wtorek rano dzwonie i się pytam co z moim prądem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 08.06.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Kurcze nawet tylko takie zagruntowane super wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 08.06.2014 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Kurcze nawet tylko takie zagruntowane super wygląda! Tak, zupełnie nie ten sam dom:) O prąd naprawdę się coraz bardziej obawiam:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 08.06.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 No pięknie się domek prezentuje...Nie tylko ja drżę o prąd....u mnie ma być 18 czerwca(do tej daty firma ma zrealizować zawartą umowę)...chyba jutro będę dzwonić...ehh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 08.06.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ale domek nabrał wyrazu.... Super wygląda nawet z samym klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.06.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Witaj Ana. Chyba pierwszy raz jestem u Ciebie, wiec nie przychodze z pusta reka wybierz jakie, bo ja nie potrafie sie zdecydowac http://www.pfg.pl/firmy/dziak/drzewka.jpg czy Ty wiesz Ania, ze nasze domki od frontu wygladaja podobnie? Mam pytanie w sprawie gresu. Wyczytalam ze to polpoler...masz jakies zdjecia z roznego ujecia? bo ja dostalam zdjecia moich i swieca sie jak psu.... w dodatku kolory przeklamane, zamiast szary to jakies zielone/niebieskie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 09.06.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Wtrącam się....ja mam(też szary) gres polerowany i rzeczywiście swieci się niesamowicie. Jak promienie słoneczne wpadają do domku to chce oczy wypalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.06.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Mari ja mam polpoler. Wiec nie powinien blyszczec po calosci...tutaj zalezy gdzie sie stanie...dlatego pytam Anie o zdjecia z roznych stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 09.06.2014 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Ale domek nabrał wyrazu.... Super wygląda nawet z samym klejem. Cieszę się,że już się taki podoba,w piątek będzie naprawdę ładny :lol2:Jutro rozpoczynają się prace przy kostce,dzięki za pomoc w podjęciu decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 09.06.2014 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Witaj Ana. Chyba pierwszy raz jestem u Ciebie, wiec nie przychodze z pusta reka wybierz jakie, bo ja nie potrafie sie zdecydowac http://www.pfg.pl/firmy/dziak/drzewka.jpg czy Ty wiesz Ania, ze nasze domki od frontu wygladaja podobnie? Mam pytanie w sprawie gresu. Wyczytalam ze to polpoler...masz jakies zdjecia z roznego ujecia? bo ja dostalam zdjecia moich i swieca sie jak psu.... w dodatku kolory przeklamane, zamiast szary to jakies zielone/niebieskie.... Witaj Mmelisa u mnie i zapraszam częściej:yes:Za każdy prezent z góry dziękuję Masz rację ,że nasze domki ą bardzo podobne ,zwłaszcza z zewnątrz:lol2: Ja po prostu zabawiłam się w architekta,i Dom przy Niezapominajek przerobiłam na Wdzięcznego:yes:Sam architekt nie bardzo rozumiał o co mi chodzi ,ale w końcu załapał:cool:Bardzo lubię symetrię i taki domek bardzo mi leżał Jeśli chodzi o płytki to jest pół poler i mają lekki połysk,ale strasznie to się nie świecą Są moim zdaniem bardzo ładne:yes:Jeżeli chodzi o zdjęcia moich płytek,to raczej nie odzwierciedlały by w tym momencie właściwego koloru i połysku ,bo są jeszcze nie wyczyszczone:bash: Te same płytki ma forumowa ivy 17 i wiem, że ma sporo zdjęć podłogi:yes:Ja może coś zrobię w piątek, lub sobotę bo będzie montaż kuchni:lol2: Pozdrawiam cieplutko:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts