Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze zielone zacisze

Recommended Posts

Aniu, miałam Ci napisać o karniszach, chciałam poradzić, żebyś dała na całości, ale zanim znalazłam wolną chwilę, Ty już zdecydowałaś.

Taki tu ruch u Ciebie, że nie nadążałam czytać. :)

Ale, jak widzę, same dobre rady, no i piękne inspiracje Ci tu dziewczyny podsuwają.

Mnie zachwyciło połączenie szarości z tym turkusem, ale ja w ogóle uwielbiam turkusowy kolor, więc może dlatego tak mi się podoba.

Przemyśl sobie wszystko dobrze i nie spiesz się z decyzjami, bo z własnego doświadczenia wiem, że kobiece wizje się zmieniają, a to już potem nie jest takie proste zmieniać wystrój wnętrza, przynajmniej jeśli chodzi o kasę.

Zazdroszczę Ci tego urządzania, uwielbiam ten etap i.. chciałabym móc jeszcze raz zaszaleć z pomysłami. :)

Całusy!

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu, miałam Ci napisać o karniszach, chciałam poradzić, żebyś dała na całości, ale zanim znalazłam wolną chwilę, Ty już zdecydowałaś.

Taki tu ruch u Ciebie, że nie nadążałam czytać. :)

Ale, jak widzę, same dobre rady, no i piękne inspiracje Ci tu dziewczyny podsuwają.

Mnie zachwyciło połączenie szarości z tym turkusem, ale ja w ogóle uwielbiam turkusowy kolor, więc może dlatego tak mi się podoba.

Przemyśl sobie wszystko dobrze i nie spiesz się z decyzjami, bo z własnego doświadczenia wiem, że kobiece wizje się zmieniają, a to już potem nie jest takie proste zmieniać wystrój wnętrza, przynajmniej jeśli chodzi o kasę.

Zazdroszczę Ci tego urządzania, uwielbiam ten etap i.. chciałabym móc jeszcze raz zaszaleć z pomysłami. :)

Całusy!

Iwonko fajnie ,że wpadłaaś:yes:Tak o karniszu już zdecydowałam,będzie na całej długości,ale jeszcze oczywiście nie kupiłam,bo jeszcze te zasłony,w sensie kolor jaki? Śpieszyć się nie będę,aby nie żałować.Ja należę do tych,którzy muszą najpierw pomyśleć,zanim cokolwiek zrobią,choć nie twierdzę,że zawsze dokonuję właściwego wyboru:cool:Wizje to ja jakieś mam,ale nie na wszystkie jest kasa,więc trzeba cały czas wybierac:yes:

Inspiracje są bardzo fajne,ta z turkusem od dawna mnie urzeka,ale w kuchnli limonka z żółtym...chociaż salon nie jest bezpośrednio połączony z kuchnią.A tak w ogóle ten kolor byłby w dodatkach typu poduszki, wazon,jakiś abażur,więc to można zmienić częściej:yes:

Ty też Iwonko z dodatkami możesz poszaleć na każdym etapie:yes:Zaglądaj częściej,burza mózgów trwa.Uściski przesyłam:hug:

Według mnie te kolory pasują do siebie jak ulał, zresztą drewno do wszystkiego się wpasuje :) a chyba większość osób po wybudowaniu domu posiłkuje się meblami z starego miejsca, więc się nie przejmuj. Ja jeszcze tego nie wiem dopiero zacznę się budować :p

ponieważ mam urlop, który spędzam w domu ( pierwsze poświęcenie dla domu - brak wakacji :( ) to podrzucę Ci parę inspiracji bo z nudów siedzę na kompie... albo lepiej brzmi przy...:wiggle:

i oto :

jeśli sie nie boisz kolorów :

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/700_465_salon_nowoczesny_bialy_niebieski_szary_5135551.jpg

na życzenie limonka w szarościach na szarym dywanie:)

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/szary-salon.jpg

a tu połączenie o których pisałaś, i szafeczki po TV białe:

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/salon.jpg

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/salon1.jpg

Zastanowiłabym się tylko nad tymi krzesłami o których piszesz czy to już nie będzie za "ciężko" z tym dębowym stołem

Zacznę od końca,dębowy stół to ja chciałabym mieć,taki kolor jak na ostatnim zdjęciu,prosty kanciasty.Ale na razie jest owalny i kolor bardziej olcha,taki wpadający w pomarańcz.Wczoraj sporo arańżacji oglądałam,i nawet widziałam połączenie szarych ścian imebli w kolorze olchy i nie wyglądało to żle:)Te trzy ostatnie zdjęcia są śliczne,,turkus wymiata,ale do tego mojego stołu ,chyba lepsza będzie limonka,tak uważam choćdekoratorką wnętrz nie jestem:no::Krzesła na razie są w tapicerce beżowej,myślę,ze może szarość tych krzeseł wyciszyłaby ten pomarańczowy kolor stołu -krzesła są takie same w komplecie:yes::yes: Kiedyś ten komplet wymienie,ale chyba nie prędko:bash:Pozdrawiam cieplutko,dziękuję za pomoc i proszę o więcej:yes:

wydaj mi się że możesz kontynuować limonkę w salonie, jak na przykład na tej pierwszej fotce, dominuje turkus ( niebieski) ale trochę limonki tez jest i fajnie to wygląda, stół zawsze możesz okryć jakimś pasującym obrusem skoro Cię razi ten kolor, obicia krzeseł zmienisz i będzie dobrze. A może pokusisz się aby pomalować te krzesła? dziewczyny tu na forach bawią się w taki coś i często na jakiś metamorfozach salonowych stosują ten patent

wydaj mi się że możesz kontynuować limonkę w salonie, jak na przykład na tej pierwszej fotce, dominuje turkus ( niebieski) ale trochę limonki tez jest i fajnie to wygląda, stół zawsze możesz okryć jakimś pasującym obrusem skoro Cię razi ten kolor, obicia krzeseł zmienisz i będzie dobrze. A może pokusisz się aby pomalować te krzesła? dziewczyny tu na forach bawią się w taki coś i często na jakiś metamorfozach salonowych stosują ten patent

Wiesz co bardziej do mnie przemawia druga fotka,jeżeli limonka,tylko jakie zasłony?szare gładkie,szare z elementem limonki a może ecri...Chyba zacznę od zakupu kanapy,szaro srebrne żaluzje w tym tygodniu powinnam mieć i wtedy może będę miała jakąś wizję:sick:

nie wiem czy szare zasłony czy jakieś kolorowe,przemyśl czy nie za dużo tej szarości jak kupisz też szarą kanapę, może trzeba to jakoś przełamać

mnie ostatnio spodobała się taka kanapa

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/kanapa.jpg

a znalazłam taki karnisz, do nowoczesnego wnętrza jak znalazł

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/House-of-Blue-Sky-03-800x1199.jpg

swoją drogą fajna biała lampa tam się znajduje, pewnie cenę ma z kosmosu :)

Edytowane przez Juskra

• 3 weeks później...
Aniu, co u Ciebie taka cisza?

Pewnie zajęta jesteś nowymi inspiracjami? ;)

Pozdrawiam Cię.

Tak kochana ciągle się czymś inspiruje;) Ciągle zastanawiam się nad moim oknem w salonie.Na dzień dzisiejszy zasłony będą chyba kremowe,ecri ,kanapa w tym samym odcieniu,dodatki limonka pomarańcz,coby trochę nawiązać do mojego stołu w kolorze czereśni.Na razie są żaluzje w salonie srebrne ,w kuchni beżowe pod kolor blatu.Myślę ,że do świąt zdążę podjąc jakieś wiążące decyzje i salon będzie kompletny,bardzo bym chciała;) Pozdrawiam cieplutko:)

Podsumowując tą naszą budowę,powiem ,że po 9-ciu miesiącach i 3-ch tygodniach od wbicia pierwszej łopaty wprowadzamy się do w pełni wykończonego domu.

Przeczytałam "od deski do deski" Twój dziennik i również dołączam się do gratulacji związanych z ukończeniem budowy i przeprowadzki do nowego, pięknego domu.

Czy mogłabyś opisać proces odbioru budowy przez nadzór budowlany??

• 2 weeks później...
Witaj Ano.

Ja również dołączam do prośby i opisanie procesu odbioru domu?

Pokaż jakieś zdjęcia z wewnątrz:) bardzo jestem ciekawa wystroju

Kochana ,jedno i drugie w toku;)Zbieram właśnie papierki do odbioru domku,mam już odbiór kominiarski ,inwentaryzacja powykonawcza u geodety się robi i jeszcze świadectwo energetyczne będe mieć w tym tygodniu:yes:Kierownik budowy swoje musi opisać i chyba wszystko;) Wewnątrz nic się nie zmieniło,ale zmiany będą tj.salon dostanie kanapę,stolik kawowy,szafkę pod telewizor i oczywiście sam telewizor:yes:Myślę,że w przeciągu 2-3 tygodni będzie komplet:yes:

• 2 weeks później...

uparłam się co do tych rolet :) nie wiem co mi się stało :( nie gniewaj się ..... żaluzje też chętnie bym zobaczyła bo jakoś do tej pory mnie nie urzekły a coś u siebie będę musiała wymyślić. W ramach przeprosin mam do Ciebie mały prezencik, znalazłam artykuł o doborze zasłon i pomyślałam o Tobie :)

http://www.urzadzamy.pl/aranzacja-wnetrz/aranzacje-okien/zaslony-w-salonie-w-co-ubrac-okno-w-salonie,170_11368.html

Edytowane przez Juskra

uparłam się co do tych rolet :) nie wiem co mi się stało :( nie gniewaj się ..... żaluzje też chętnie bym zobaczyła bo jakoś do tej pory mnie nie urzekły a coś u siebie będę musiała wymyślić. W ramach przeprosin mam do Ciebie mały prezencik, znalazłam artykuł o doborze zasłon i pomyślałam o Tobie :)

http://www.urzadzamy.pl/aranzacja-wnetrz/aranzacje-okien/zaslony-w-salonie-w-co-ubrac-okno-w-salonie,170_11368.html

Dziękuję ślicznie za ciekawy artykuł,gniewać się nie mam za co,dziękuję za poświęcony czas dekoracji mojego okna:) Zdjęć żaluzji nie mam,ale spełniają swoją funkcję,nadal szukam zasłon:yes::yes:

Dawno mnie nie było,ale to nie znaczy że nic się nie dzieje.Zrobiliśmy troszkę zakupów tj,kanapę z pufą ,stolik kawowy w komplecie z szafką pod telewizor,i oczywiście sam telewizor.W kuchni pojawiła się lodówka Boscha,i czekam na fototapetę nad stolik w kuchni,sama jestem ciekawa efektu i trafności mojego wyboru:rolleyes:Odchodząc od tematów wnętrzarskich,to muszę wspomnieć o chorobie mojej dalmatynki.W ubiegłą niedzielę myślałam ,że to już jej koniec,ale wezwałam weta,dostała kroplówkę zastrzyki i wieczorem się już podniosła:wiggle:Po tygodniowej antybiotykoterapii biega ,ma apetyt,jest bardzo dobrze:):)Lekarz stwierdził,że miała babeszjozę,uważajcie zatem na kleszcze,mogą narobić wiele zła nawet zimą:o Wyniki krwi miała bardzo słabe,ale skoro ma apetyt to może wątroba nie jest tak bardzo uszkodzona.Jak na swój 12-letni wiek jest bardzo silna,tak weterynarz stwierdził.Jesteśmy bardzo szczęśliwi,trudno sobie wyobrazić braku jej obecności:(