Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze zielone zacisze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ładne szarosci na scianach :)

A choinka nie za blisko ognia ?

Wszystkiego dobrego w nowym roku :)

Z szarości jestem bardzo zadowolona,jest świetną bazą do innych kolorów.Choinka ma się dobrze,to sosna ,więc igieł szybko nie zrzuca a w kominku często nie palimy:no:Dzięki za życzenia,które odwzajemniam życząc samych cudownych chwil w Nowym Roku:yes:

• 2 weeks później...
Witam,tak nasz domek był budowany w szybkim tempie.W związku z tym w pierwszym roku przygotowałam się na wyższe rachunki za prąd.Nie jestem w stanie powiedzieć ile kw jest za samo ogrzewanie:rolleyes:Ale całkowite zużycie w grudniu to około 1600kw.Mam taryfę wekendową ,więc sporo taniej wychodzi.Ogrzewanie mam w całym domu.Inwestycyjnie wyszło najtaniej,taniej już chyba nie można-około 5000zł na całe 110 metrów powierzchni;) Pozdrawiam:)

witam się w Twoim dzienniku.

do tej pory zaglądałam tylko i podczytywałam, ale chyba przyszła pora się ujawnić i wydac trochę ochów. na prawdę bardzo ładny domek i wnętrza.

mi jeszcze sporo czasu zostało do wykańczania, ale na ten moment tez najbardziej podobaja mi się szarości. masz racje, że są fajną bazą i można do nich dorzucać inne kolorki.

będę się jeszcze pewnie o różne rzeczy pytać, ale nie chcę Cię zamęczać przy pierwszej wizycie.

co do tarasu, to stanowczo odradzam Ci płytki. z obserwacji po rodzinie i znajomych wiem, że nie wiadomo jak by się zarzekał fachowiec, że położone są dokładnie, to po jakimś czasie i tak bedą pękać lub odpadać. a fugi po kilku sezonach wygladają strasznie. poza tym jak sa mokre, to mozna się zabić, a jak goraco, to parzą w stopy.

jakbym miała kasę, to najbardziej chciałabym taras drewniany. a tak oszczędnościowo i w miarę schludnie to kostka. chociaż też mocno sie nagrzewa od słońca.

wszystko zależy od tego, ile pieniedzy chcecie przeznaczyć i co się podoba.

pozdrawiam i będę zagladać częściej. :bye:

Witam serdecznie, i zapraszam ponownie.Cieszę się ,że moje zielone zacisze przypadło Ci do gustu:) Dziękuję za radę w sprawie tarasu.Drewniany byłby super,zawsze ciepły,ale boję się ciągłej pielęgnacji;) Ale kto wie,płytki raczej nie,kostka może,ale jaka najlepiej:rolleyes:Pozdrawiam,na pewno będzie rewizyta:bye:

Witaj Aniu.

Myślę, że takie wymiary tarasu, jak podajesz, w zupełności wystarczą.

A jeśli chodzi o pokrycie, nie myślałaś o takim, jak u mnie?

Funkcjonalny i świetnie wygląda, jak naturalne drewno, a konserwować nie trzeba.

Ja w każdym bądź razie jestem ogromnie zadowolona.

Pozdrowionka.

• 2 weeks później...
Ciiag dalszy

[ATTACH=CONFIG]277464[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]277465[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]277466[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]277465[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]277467[/ATTACH]

Ania witam po dłuższej nieobecności, mam pytanie odnośnie szafki pod umywalką, jakiej jest firmy i gdzie kupowaliście?

Łazienka piękna, przytulna i jasna ...a to bardzo lubię :p