Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze zielone zacisze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj:)

Ja również czekam na fotki bo też z mężem planujemy zrobić "drewno" na tarasie tzn. deskę kompozytową.

:wiggle:

Deskę kompozytową szczerze polecam. Ja jestem bardzo zadowolona.

Aniu - taras piękny.

Duży i bardzo elegancki.

A drewno prezentuje się doskonale.

I nawet krzesełka masz takie same jak ja. :yes:

Na całej długości tarasu z przodu masz rabatkę?

A nie będzie tam zejścia na trawnik?

Super!!!! My planowaliśmy taras z kostki, ale jak zobaczyłam ten Twój, to chyba też taki zrobimy :)

Jak to wyszło cenowo mniej więcej? Duża różnica w cenie porównując do wyceny jaką mieliście na taras z kostki?

Pozdrawiam :)

My też planowaliśmy z kostki,ale pan powiedział 5500 zł::mad::Cenę na pewno podniosły palisady ,które miały być wokół tarasu:yes: No ale wszystko jedno,dla mnie cena nie do przyjęcia:no:Nasz drewniany kosztował 2100zł,oczywiście wykonanie własne,a zatem różnica chyba duża:yes: Pozdrawiam

Taras obłędny kolorek wspaniały nic tylko połóżyć się na leżaczku z kawką i chwilo trwaj. Można wiedzieć jakich rozmiarów jest taras i ile Was wyniósł. Może być na priv. Pozdrawiam

Tarasik 5,3 długi i głęboki na 4m:yes:Materiały 2100zl,robocizna własna:lol2:

Pozdrawiam

Deskę kompozytową szczerze polecam. Ja jestem bardzo zadowolona.

Aniu - taras piękny.

Duży i bardzo elegancki.

A drewno prezentuje się doskonale.

I nawet krzesełka masz takie same jak ja. :yes:

Na całej długości tarasu z przodu masz rabatkę?

A nie będzie tam zejścia na trawnik?

Iwonko,rabata 1m szerokości z przodu,po bokach 80cm.Zejście jest jedno ,schodzimy na ścieżkę z kostki ,którą goście mogą dojść do furtki,coby po trawie nie musieli chodzić;) Teraz myślę głównie o obsadzeniu tej rabaty:rolleyes:

Kolejnym naszym zadaniem jest zrobienie trawnika:) Zadanie niełatwe,ale próbujemy:rolleyes:Dzisiaj rano przyjechał sąsiad z traktorem.Wszystko zaorał,a potem zabronował.My musimy teraz wybrać wszystko co w tej naszej ziemi zostało:bash:A to nasz pierwszy pomocnik-nasz nowy mieszkaniec od 28 marca:wiggle:

http://images70.fotosik.pl/845/e8024fd3ebf1f2ecgen.jpg

http://images67.fotosik.pl/847/dfa5342953ce8ea9gen.jpg

http://images70.fotosik.pl/845/66c21916947f4d1dgen.jpg

Edytowane przez Ana.

Wooow:jawdrop: macie własnego boćka:P

Nie no super....

Mój tarwnik jest taki zachwaszczony że szkoda gadać;)....ale najważniejsze, że jak się patrzy z daleka jest pieknie zielono.

Jak ogrodzimy to musimy go odchwaszczyć i zasiać trawę ogrodową:) wtedy będzie bosko....

Boćków mamy 2,na razie;) Temat trawnika jest bardzo wrażliwy,nie wiem kiedy to ogarniemy:bash: Też nie mogę się doczekać zielonej murawy:)

Taras jest absolutnie wspaniały! Aż by się chciało rozłożyć na leżaczku z jakimś przyjemnym chłodnym napojem. Oczywiście latem, nie teraz, bo majówka nie rozpieszcza. A bocianów tez zazdroszczę, bo to dobry omen dla domu. Nazwaliście je jakoś?

Na leżaczku poleżymy latem,teraz jeszcze dużo pracy,ale robi się coraz ładniej:) Bociany imion nie mają,może młodym jakieś nadamy:rolleyes: Dzisiaj siejemy trawę:wiggle:

Aniu, boćki na podwórku - rewelacja.

Jak już napisała Makowa Panienka, ich obecność ponoć przynosi szczęście.

Ziemię pod trawnik trzeba porządnie odchwaścić, żeby potem nie mieć za dużo roboty i walczyć z chwastami.

Powodzenia! :bye:

Iwonko, dzisiaj trawa ma być zasiana:wiggle:Mąż przygotowywał teren cały tydzień,jeżeli będą chwasty to będziemy z nimi walczyć :bash:Z boćków jesteśmy bardzo zadowoleni,pomagają nam sprzątać teren wokół domu,cały czas coś sobie zbierają do swojego gniazda;) Pozdrawiam:)