PusiaKssawery 09.05.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Cudny taki własny bociek Powodzenia w zakładaniu trawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 09.05.2015 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Cudny taki własny bociek Powodzenia w zakładaniu trawnika. Dzięki,mam nadzieję,że trawa wzejdzie,właśnie skończyliśmy pracę przy zakładaniu trawnika:wiggle:Boćki są super,a dzisiaj ich gniazdo odwiedziła wiewiórka,która wczoraj cały dzień towarzyszyła nam w ogrodzie,jakaś strasznie udomowiona.No, ale pan bocian szybko ją pogonił,myśleliśmy ,że już po niej:jawdrop: W sekundę zbiegła ze słupa z gniazdem:) Takie obrazki możemy sobie codziennie oglądać,jest naprawdę super:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 09.05.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 jest naprawdę super:wiggle: Widać szczęście w Twoich literkach! Uściski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 10.05.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Dawno nie zaglądałam ...a tu tyle się dzieje piękny taras, jaki duży ...super , a do tego bociek , no po prostu marzenie jak ja uwielbiam tę porę roku, jeszcze się nie przeprowadziłam a już każdą wolną chwilę spędzamy z mężem na naszej działeczce .. na powietrzu ...cudownie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.05.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 hej, my też właśnie czekamy na trawnik. posiany dwa tygodnie temu i co dzień z nosem przy ziemii sprawdzam, czy coś rośnie. ale na razie tylko chwasty zaczynają się pojawiać. zwierzaków też u nas pod dostatkiem. ale o ile bociany cieszą, to sarny wkurzają mnie niemiłosiernie, bo zżerają mi moje badylki. to trzymam kciuki za szybkie kiełkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 11.05.2015 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Dawno nie zaglądałam ...a tu tyle się dzieje piękny taras, jaki duży ...super , a do tego bociek , no po prostu marzenie jak ja uwielbiam tę porę roku, jeszcze się nie przeprowadziłam a już każdą wolną chwilę spędzamy z mężem na naszej działeczce .. na powietrzu ...cudownie pozdrawiam Witam,taka pogoda jak dzisiaj sprzyja siedzeniu na tarasie.Trawa zasiana,więc tylko trzeba zraszać i wyglądać pierwszych źdźbeł ,oby czasem pokropiło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 11.05.2015 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 hej, my też właśnie czekamy na trawnik. posiany dwa tygodnie temu i co dzień z nosem przy ziemii sprawdzam, czy coś rośnie. ale na razie tylko chwasty zaczynają się pojawiać. zwierzaków też u nas pod dostatkiem. ale o ile bociany cieszą, to sarny wkurzają mnie niemiłosiernie, bo zżerają mi moje badylki. to trzymam kciuki za szybkie kiełkowanie Tak długo muszę czekać My zasialiśmy w sobotę,a ja już wyglądam;) Masz rację sarny wkurzają,nam z kilku modrzewi obgryzły korę Ale ogólnie życie w zgodzie z naturą jest ok:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.05.2015 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 sarny wkurzają mnie niemiłosiernie, bo zżerają mi moje badylki. U nas zjadły mojego tulipanowca 5 letniego. Natychmiast pojawiło się ogrodzenie i jest spokój. Zza płotu sarenki lubię Ana - akcja z bocianem i wiewiórką rozbawiła mnie do łez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 12.05.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 to jak długo kiełkuje trawa zależy od kilku czynników, m.in. jaka ziemia (u nas paskudna glina), jaka mieszanka traw i przede wszystkim od temperatury. a do tej pory jakoś za ciepło nie było. może być, ze u Ciebie szybciej wykiełkuje, bo masz lepszą glebe i pogoda będzie sprzyjać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 12.05.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 U nas zjadły mojego tulipanowca 5 letniego. Natychmiast pojawiło się ogrodzenie i jest spokój. Zza płotu sarenki lubię ja wolę sobie nie przypominać ile mi szkód narobiły, bo płakać się normalnie chce. a ogrodzenie to u nas pewnie nieprędko. może trzeba wymyślićinny sposób, np. coś hałasującego, jak na ptaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 13.05.2015 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 U nas zjadły mojego tulipanowca 5 letniego. Natychmiast pojawiło się ogrodzenie i jest spokój. Zza płotu sarenki lubię Ana - akcja z bocianem i wiewiórką rozbawiła mnie do łez. My też sarenki lubimy tylko zza płotu;) Historia bociana i wiewiórki jest naprawdę komiczna,ale wiewiórka chyba tak bardzo się przestraszyła,że od tego incydentu nie pojawiła się u nas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 13.05.2015 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 to jak długo kiełkuje trawa zależy od kilku czynników, m.in. jaka ziemia (u nas paskudna glina), jaka mieszanka traw i przede wszystkim od temperatury. a do tej pory jakoś za ciepło nie było. może być, ze u Ciebie szybciej wykiełkuje, bo masz lepszą glebe i pogoda będzie sprzyjać. Oczywiście sobie żartowałam,wiem ,że to nie taki szybki proces;)Ziemia u nas też nie najlepsza,u Ciebie glina a u mnie piaski.4 wywrotki lepszej ziemi było przywiezione,ale przydałoby się więcej:rolleyes:Dzisiaj widzę ,że podlewanie mam z głowy ,bo w nocy padało po wczorajszym cieplutkim dniu,oby tak dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 13.05.2015 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 ja wolę sobie nie przypominać ile mi szkód narobiły, bo płakać się normalnie chce. a ogrodzenie to u nas pewnie nieprędko. może trzeba wymyślićinny sposób, np. coś hałasującego, jak na ptaki Ja bez ogrodzenia nie wyobrażam sobie życia .To był mój priorytet przed przeprowadzką;)Chodziło głównie o moją sunię,musiałabym jej szukać po całej wsi:) Te modrzewie to poza ogrodzeniem,wszystkiego nie grodziliśmy,bo za duży koszt byłby a musiało być ekonomicznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 13.05.2015 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Witam dawno tu nie zaglądałam a tu tyle rzeczy musze ci powiedziec że ten twój taras jest poprostu.. przecudowny zakochałam się marzy mi się taki ale mój mąż myśli bardziej o płytkach może go jeszcze przekonam zresztą u nas do tarasu jeszcze troche co do zwirzeątek to jest takie powiedzenie "gdzie miłość i zgoda panuje tam szczęście swe gniazdko buduje" więć dobrze że zwierzaki sa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 14.05.2015 04:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Witam dawno tu nie zaglądałam a tu tyle rzeczy musze ci powiedziec że ten twój taras jest poprostu.. przecudowny zakochałam się marzy mi się taki ale mój mąż myśli bardziej o płytkach może go jeszcze przekonam zresztą u nas do tarasu jeszcze troche co do zwirzeątek to jest takie powiedzenie "gdzie miłość i zgoda panuje tam szczęście swe gniazdko buduje" więć dobrze że zwierzaki sa Pozdrawiam Witam Aniu:) co do tarasu,tez mieliśmy ogromny dylemat jaki ma być ,z kostki ,płytek czy drewniany.Ostatnia opcja wygrała,z racji tego ,że mój mąż powiedział,że taki będzie mu najłatwiej wykonać i taki właśnie mamy:)Powiedzenie bardzo mi się podoba i u nas się sprawdza:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 17.05.2015 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Wczoraj cały dzień był bardzo pracowity.Obsypaliśmy nasze świeżo posadzone świerki korą,a tuje danica kamyczkami:)Kamyki najpierw były płukane ,a więc troszkę zeszło bo było 2 tony;) Zapomniałabym jeszcze o mojej rabacie wokół tarasu,która też została posypana kamykami.Na koniec dnia mąż podlał kiełkujący trawnik,bo deszczu nie było Kosiarka już zakupiona,ale jeszcze nie ma co kosić:rolleyes:Już ją widzę na naszej zielonej murawie;) Zdjęcia postaram się wrzucić dzisiaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 20.05.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Czekam na zdjęcia z niecierpliwościś U mnie trawnik już 2 razy był koszony, wczoraj i dziś były burze - ulewy więc następne koszenie za 2 tygdonie...rośnie w oszałamiającym tempie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.06.2015 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 No i gdzie te zdjęcia?? Czekamy i czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 13.07.2015 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 (edytowane) Przepraszam,że tak późno, ale mam problemy z netem:P Edytowane 13 Lipca 2015 przez Ana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 13.07.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 kochana ...po prostu rewelacja, ślicznie to wygląda domek prezentuje się miodzioooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts