Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze zielone zacisze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wczoraj Tofik został odrobaczony,przespał całą noc,nie uciekał :wiggle:Zauważyłam,że zakopuje sobie pojedyncze chrupki karmy i ładnie przysypuje mordką korę lub kamyczki w zależności gdzie rośnie tuja lub świerk,bo tam właśnie je chowa:eek:Wczoraj zamówiłam mu nowe legowisko i dużo przysmaków a mąż powinien dzisiaj skończyć budę:)

Wczoraj Tofik został odrobaczony,przespał całą noc,nie uciekał :wiggle:Zauważyłam,że zakopuje sobie pojedyncze chrupki karmy i ładnie przysypuje mordką korę lub kamyczki w zależności gdzie rośnie tuja lub świerk,bo tam właśnie je chowa:eek:Wczoraj zamówiłam mu nowe legowisko i dużo przysmaków a mąż powinien dzisiaj skończyć budę:)

Same cudowne wieści :lol2:

Strasznie mocno ściskam kciuki, żeby wszystko się udało, żeby obie strony były zadowolone :yes:

Dzień dobry ! kiedy jak tu byłam!Gratuluje ślicznego wnusia i przykro mi z powodu Daisy :(

Wasz dom wygląda cudownie ! !

Ana . co ile sadziłaś te kulki?To są tuje danica?Możesz podać cenę jesli pamiętasz?

Wiosną chcę właśnie posadzić u siebie wzdłuż kostki tak jak Ty masz:)

Przepieknie u Ciebie :)

Dzień dobry ! kiedy jak tu byłam!Gratuluje ślicznego wnusia i przykro mi z powodu Daisy :(

Wasz dom wygląda cudownie ! !

Ana . co ile sadziłaś te kulki?To są tuje danica?Możesz podać cenę jesli pamiętasz?

Wiosną chcę właśnie posadzić u siebie wzdłuż kostki tak jak Ty masz:)

Przepieknie u Ciebie :)

Witam,tak to są tuje danica,sadziliśmy co 90cm a cena to chyba 9 zł w miejscowej szkółce:rolleyes:U nas słaba gleba-piaski,ale przyjęły się ładnie.Te pod domem sadzone były rok temu,a wzdłuż kostki tej wiosny.W tym roku susza straszna,to podlewaliśmy i tyle:) Fajnie,że Ci się podoba,pozdrawiam:bye:

Cudowne wieści! Myslę, że Tofik już na stałe zadomowił się jeśli nie w Waszym domu, to na pewno w Waszych sercach. Naprawdę dobrzy z Was ludzie, że przygarnęliście psiaka :)

Ja chciałabym go mieć w domu,ale nie tak szybko:rolleyes:Buda skończona,ale nie bardzo chce w niej zamieszkać,woli na trawce spać:bash:My normalni ludzie jesteśmy,ale na krzywdę zwierząt bardzo uczuleni.Całego świata nie zmienimy,ale życie Tofika może uda się zmienić:wiggle:

Edytowane przez Ana.

a co powiesz na to,że nasz pies spi na szafce na buty na którą ledwo włazi i na ktorej ledwo sie miesci? :)

co slychac u Tofika? :)

Pozycja niezbyt wygodna,ale ma ciepło.Tofik robi postępy-wczoraj wszedł po raz pierwszy do budy,o czym nie wiedziałam,ale dzisiaj widziałam na własne oczy.Jest tylko jeszcze problem,że w nocy podkopuje się pod siatką,opuszcza posesję,ale potem nie może wrócić bo furtka na noc zamknięta.Dzisiaj właśnie o 6-tej rano stał bardzo smutny za furtką,jak ją otworzyłam cieszył się bardzo:yes: Wczoraj również pokazał nam ,że potrafi szczekać:wiggle:

Do wydania głosu zmusił go spotkany zaskroniec:confused: I jeszcze jedno-Tofik wszystkie smakołyki,które dostaje z ręki zakopuje::o

Taki jest nasz Tofik:p

Pozycja niezbyt wygodna,ale ma ciepło.Tofik robi postępy-wczoraj wszedł po raz pierwszy do budy,o czym nie wiedziałam,ale dzisiaj widziałam na własne oczy.Jest tylko jeszcze problem,że w nocy podkopuje się pod siatką,opuszcza posesję,ale potem nie może wrócić bo furtka na noc zamknięta.Dzisiaj właśnie o 6-tej rano stał bardzo smutny za furtką,jak ją otworzyłam cieszył się bardzo:yes: Wczoraj również pokazał nam ,że potrafi szczekać:wiggle:

Do wydania głosu zmusił go spotkany zaskroniec:confused: I jeszcze jedno-Tofik wszystkie smakołyki,które dostaje z ręki zakopuje::o

Taki jest nasz Tofik:p

O matko ale postępy :)

Czyli już załapał, że tu jest jego dom, ciepła buda i jedzonko.

Zakopuje bo bywał głodny i robi zapasy.

Szkoda, że tą siatkę podkopuje - ciężko to psu wybić z głowy. Może jak się na dobre zadomowi, umocnicie jakoś tę siatkę od dołu i nie będzie wyłaził.

O matko ale postępy :)

Czyli już załapał, że tu jest jego dom, ciepła buda i jedzonko.

Zakopuje bo bywał głodny i robi zapasy.

Szkoda, że tą siatkę podkopuje - ciężko to psu wybić z głowy. Może jak się na dobre zadomowi, umocnicie jakoś tę siatkę od dołu i nie będzie wyłaził.

No bardzo szkoda,dzisiaj znowu powitałam go rano poza ogrodzeniem:o Mąż jutro musi jakoś uszczelnić to ogrodzenie:rolleyes:

• 2 weeks później...
Jak miło czytać takie ciepłe historie, zwłaszcza w tak ponury i deszczowy dzień jak dziś u nas :yes:

Wytarmosz Tofika ode mnie :D

Chętnie wyytarmosze jak tylko będę mogła:yes: Ja też chciałabym go pogłaskać,ale on jeszcze nie jest gotowy;) Biegnie do nas jak go wołamy,zje z ręki,wejdzie do domu na chwilę,ale patrzy czy drzwi są otwarte,aby móc szybko się wycofać:bash: Smakołyki nadal zakopuje,ale na pewno śpi w budzie:yes:

Wczoraj na spacerze z mężem ganiał sarenki-istna torpeda:z niego:eek: Apetyt ma,wygląda już bardzo ładnie.W wekend postaram się wrzucić jakieś zdjęcie Tofika:)