Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze zielone zacisze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ostatnio u mnie dominuje temat Tofika:) Na dowód tego, że myślę jeszcze o moim domku zakupiłam sobie wreszcie tapetę do kuchni, a konkretnie tapeta jest przy stole z krzesłami. Długo nie mogłam się zdecydować,chciałam nieco ożywić moją białą kuchnię i myślę ,że się udało:wiggle:

[ATTACH=CONFIG]344382[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]344383[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]344384[/ATTACH]

W salonie wciąż świątecznie, musiałam z choinką poczekać na wnuka :wiggle:

[ATTACH=CONFIG]344385[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]344394[/ATTACH]

Gdzie kupiliście stół i krzesła do kuchni ?

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Ana zazdraszcam pięknej okolicy:) Las ,drzewa, brak bliskich sąsiadów!:rolleyes::rolleyes::rolleyes: cudownie!

O tak ,cisza,spokój,sąsiedzi są ,ale nie mamy z nimi problemów:no:Już nie mogę się doczekać zapachu sosen w maju ich nowych przyrostów no i oczywiście

soczystej zieleni brzózek:wiggle:

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
Co nowego?:)

Dawno mnie nie było,ale to nie znaczy ,że nic się nie dzieje:no:Obmyślałam przed ogródek,bo na tych naszych piaskach mieć ładny trawnik to chyba niemożliwe:o W związku z tym postanowiłam zerwać trawnik i zrobić przed ogródek zasypany korą:yes: Roślin za dużo na razie nie ma,ale coś tam wsadziliśmy,nawet mam 2 wisienki na pniu .Ja jestem zadowolona z pomysłu,mąż był mniej zadowolony,bo troszkę miał pracy,ale teraz przyznał mi rację,ze jest lepiej: Zrobił również huśtawkę z drzewa akacjowego ,,tylko łańcuchy musimy jeszcze kupić i można się bujać w cieniu brzóz :lol2:

Postaram się wrzucić jakieś zdjęcia:)

• 2 weeks później...
Nowy przed ogródek,roślinki na razie skromne,ale myślę,że urosną;) :wiggle: Huśtawkę pokażę dokładnie,jak będzie skończona,na dalszym planie trochę ją widać :)

[ATTACH=CONFIG]355234[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]355235[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]355237[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]355238[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]355239[/ATTACH]

Jak miło, że wreszcie jesteś :)

Pięknie założony ogród - tylko czekać aż roślinki podrosną.

Bardzo Ciebie proszę o kontynuacje tematu z huśtawką - bo to u nas na czasie, mamy w planach kilka takich własnoręcznych wykonać.

Ps. Co u Tofika?? Widzę że buda wypas.

Jak miło, że wreszcie jesteś :)

Pięknie założony ogród - tylko czekać aż roślinki podrosną.

Bardzo Ciebie proszę o kontynuacje tematu z huśtawką - bo to u nas na czasie, mamy w planach kilka takich własnoręcznych wykonać.

Ps. Co u Tofika?? Widzę że buda wypas.

Kontynuacja huśtawki będzie,a raczej finał jej wykonania :wiggle: Dzisiaj zamówiłam łańcuchy i jak przyjdą pozostanie ich montaż z siedziskiem.:) Myślę, że w tym tygodniu mąż skończy nad nią pracę:rolleyes:

Jeśli chodzi o Tofika, to jest super piesek:yes: Chociaż był powodem naszej kłótni z sąsiadami, ale może stało się dobrze, bo jest zamykany na posesji i nawet to zaakceptował:rolleyes: Jest naprawdę grzeczny pies i chyba się do nas w pełni przekonał. W budzie bywa sporadycznie w dzień, w nocy śpi w salonie lub w naszej sypialni:) Bardzo lubią go kleszcze, których w naszej okolicy nie brakuje. Sprawdzamy go po każdym wypadzie na łąki, bo przecież musi się gdzieś wybiegać. Nie wiem czy teraz nie zmienić tabletki na obrożę,co wy stosujecie u swoich pupili na te małe potworki? Mąż za Tofikiem po prostu przepada:wiggle:

Edytowane przez Ana.

Witaj, dawno nie byłam na forum. Najgorsze, że wszystkie zapisane w zakładkach dzienniki ulubione zniknęły w momencie formatowania laptopa jak się zepsuł. A tu taka niespodzianka Tofik- prawie jak nasza Szira, tylko bardziej krótkowłosy, ale morda prawie taka sama i te oczy brązowe i jak się śmieje taki sam słodziak. :lol2: . Nasza już rok starsza znów i leci jej 11 rok, ale nadal sprawna jest i szczeniacko wyglada, ale widać, że już powoli ślepnie, bo oczy mętnieją powoli, szkoda że ten czas tak szybko ucieka :cry:

Witaj, dawno nie byłam na forum. Najgorsze, że wszystkie zapisane w zakładkach dzienniki ulubione zniknęły w momencie formatowania laptopa jak się zepsuł. A tu taka niespodzianka Tofik- prawie jak nasza Szira, tylko bardziej krótkowłosy, ale morda prawie taka sama i te oczy brązowe i jak się śmieje taki sam słodziak. :lol2: . Nasza już rok starsza znów i leci jej 11 rok, ale nadal sprawna jest i szczeniacko wyglada, ale widać, że już powoli ślepnie, bo oczy mętnieją powoli, szkoda że ten czas tak szybko ucieka :cry:

Pozdrowienia dla Twojej suni:)Moja miała prawie 13 lat jak odeszła,zawsze będzie w naszych sercach,ale teraz jest Tofik:rolleyes: Chyba nigdy nie poznam jego prawdziwego wieku ,,ale jest z nami i to jest najważniejsze:wiggle:Zdjęcia Sziry koniecznie wrzuć:yes:

Kontynuacja huśtawki będzie,a raczej finał jej wykonania:wiggle:Dzisiaj zamówiłam łańcuchy i jak przyjdą pozostanie ich montaż z siedziskiem.:) Myślę ,że w tym tygodniu mąż skończy nad nią pracę:rolleyes:

No to bardzo liczę na zdjęcia :)

Jeśli chodzi o Tofika,to jest super piesek:yes:Chociaż był powodem naszej kłótni z sąsiadami,ale może stało się dobrze,bo jest zamykany na posesji i nawet to zaakceptował:rolleyes:Jest naprawdę grzeczny pies i chyba się do nas w pełni przekonał.W budzie bywa sporadycznie w dzień,w nocy śpi w salonie lub w naszej sypialni:) Bardzo lubią go kleszcze,,których w naszej okolicy nie brakuje:eek:Sprawdzamy go po każdym wypadzie na łąki,bo przecież musi się gdzieś wybiegać:Nie wiem czy teraz nie zmienić tabletki na obrożę,co wy stosujecie u swoich pupili na te małe potworki? Mąż za Tofikiem po prostu przepada:wiggle:

A co się stało z sąsiadem??

Na kleszcze dla wychodzącego psa obroża jest lepsza moim zdaniem, tylko dobra obroża, żadne marketówki. Wykąpcie go w dobrym szamponie p/kleszczowym i po wyschnięciu psa można założyć obrożę (Bayerowskie są bardzo skuteczne),