Ana. 09.01.2014 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Od dzisiaj jesteśmy bezdomni:rolleyes: Nowi właściciele dali nam czas na wyprowadzkę do 30czerwca:wave: a więc wynajmujemy swoje byłe mieszkanko za darmo:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość magdalen1 09.01.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ana., to teraz tylko wykańczać, dopieszczać domek i szybciutko na swoje. Jakiej firmy styropian dajecie na ocieplenie domu? Jestem jeszcze pod wrażeniem termoorganiki. Napisałam kontrolnie e-maila do dyrektora regionalnego pytając m.in.o grubość (pomiętasz pisałam o 22cm). Odpowiedział wyczerpująco na wszystkie pytania. Męczyłam go kolejnymi pytaniami i w kolejnej korespondencji podał mi namiary na dystrybutorów. Byłam miło zaskoczona. Nie wiem tylko na ile nasz pomysł i wyliczenia podniosą cenę za metr kw., a na pewno tak będzie:confused: Pisałaś wcześniej o oknach. Czy braliście pod uwagę również rodzaj szyby. Podobno są takie, które przepuszxczają lepiej światło zewn. - tak jak w akwariach morskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 09.01.2014 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 No tak ,murarz muruje ścianki działowe ,ale prognoza pogody nie brzmiała dziś zbytnio optymistycznie:mad:Jak będzie mróz to przerwa w murowaniu:yes:W przyszłym tygodniu zaczynamy robić dach,o ile pogoda nie przeszkodzi,tu groźniejsze będą od mrozu opady śniegu:o W sobotę będzie pomiar okien:yes:okna biorę z oknoplastu,ale o szybach aż tyle to nie wiem,mają być 3 i tyle najcieplejsze jakie mają w ofercie:yes:O styropianie jeszcze specjalnie nie myślałam,ale termoorganika albo swisspor 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 11.01.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Aniu, gratuluję sprzedaży mieszkania Bądź co bądź, ale chyba lepiej zamienić mieszkanie na dom niż odwrotnie Super, że udało się Wam w taki sposó dogadać z nowymi właścicielami. Czy fakt, że wynajmujecie od nich mieszkanie, miał wpływ na jego cenę? Zdradzisz mi na priv ceną jaką Wam dali w oknoplaście na te cieplutnie okna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 11.01.2014 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Aniu, gratuluję sprzedaży mieszkania Bądź co bądź, ale chyba lepiej zamienić mieszkanie na dom niż odwrotnie Super, że udało się Wam w taki sposó dogadać z nowymi właścicielami. Czy fakt, że wynajmujecie od nich mieszkanie, miał wpływ na jego cenę? Zdradzisz mi na priv ceną jaką Wam dali w oknoplaście na te cieplutnie okna? Pozdrawiam Przyszli właściciele to super ludzie:yes:Cena mieszkania była taka ,za jaką można było sprzedać w tym monencie:pTo wynajmowanie to trochę naciągane przeze mnie;) my normalnie sobie będziemy mieszkać i płacić jak dotychczas:lol2:Klientów miałam już dawno,ale czekałam właśnie na takich,którzy zgodzą się na opóżnioną naszą wyprowadzkę i udało się aż 6 miesięcy:o Jęśli chodzi o okna to żadna tajemnica,wycena jest 9300,-na winerberg premium z niskim progiem ,jednostronny kolor 17m okien.Tarasowe normalne ,żadne tam suwanki:no:Dzisiaj był pomiar za miesiąc będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 11.01.2014 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 W tym jet normalny montaż,mam jeszcze rozmawiać o ciepłym:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 11.01.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Wielkie gratulacje że udało Wam się sprzedać mieszkanie z takim bonusem..... Zimą się nie martw to będzie tylko tygodniowy incydent (tak myślę bo nam też zależy na dodatniej temperaturze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 11.01.2014 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Oby było tak jak mówisz,bo w tym tygodniu przychodzą cieśle robić daszek:rolleyes:A z bonusa cieszymy się bardzo:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 11.01.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Dawno mnie na FM nie było... bo zabiagani troche jesteśmy Ale widze że robotra idzie do przdu,miszkanko sprzedane, pieniążki są, okna zamówione i dach się robi!!! Super... jak ja lubię jak sie coś dzieje ... przestoje mnie strasznie irytują co do okien to jestem za późno na doradzanie ale ja chciałam jak najmniej dzielenia (nie mam wcale) i tak w pokojach mam 1500x1500 bez dzielenia rozwierno uchylne - i nie są za wielkie do uchylania, a w salonie mam fixy + suwanke dom parterówka z myciem nie powinno byc problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 11.01.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 A co do cieśli oni są przyzwyczajeni do niskich temperatur, byle tylko nie lało i nie wiało to będą robić a sama więźba to kwestia 2-3 dni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 12.01.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Jeszcze bardzo duzo przed wami, nie zadzroszcze i ciesze sie ze te najbardziej brudne i okropne rzeczy mam juz za soba Ale na pocieszenie powiem ze jak jest kasa to prace ida baaardzo szybko Ale jesli budzet jest ograniczony to radze wszystkie wydatki planowac bardzo rozwaznie juz od samego poczatku bo bardzo szybko sie okazuje ze bylo tak duzo...az nagle nie ma nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 12.01.2014 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Jeszcze bardzo duzo przed wami, nie zadzroszcze i ciesze sie ze te najbardziej brudne i okropne rzeczy mam juz za soba Ale na pocieszenie powiem ze jak jest kasa to prace ida baaardzo szybko Ale jesli budzet jest ograniczony to radze wszystkie wydatki planowac bardzo rozwaznie juz od samego poczatku bo bardzo szybko sie okazuje ze bylo tak duzo...az nagle nie ma nic Tak z kasą trzeba ostrożnie,ja raczej z tych ekonomicznie myślących,od samego początku liczę,aby za dużo nie brakło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 12.01.2014 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Dawno mnie na FM nie było... bo zabiagani troche jesteśmy Ale widze że robotra idzie do przdu,miszkanko sprzedane, pieniążki są, okna zamówione i dach się robi!!! Super... jak ja lubię jak sie coś dzieje ... przestoje mnie strasznie irytują co do okien to jestem za późno na doradzanie ale ja chciałam jak najmniej dzielenia (nie mam wcale) i tak w pokojach mam 1500x1500 bez dzielenia rozwierno uchylne - i nie są za wielkie do uchylania, a w salonie mam fixy + suwanke dom parterówka z myciem nie powinno byc problemu. Fajnie,ze już jesteś Tak,teraz się zacznie dziac aby do przodu.Ostateczne decyzje w sprawie okien podejmę jutro,jeszcze się zastanawiam:rolleyes:Czy nie są te 1,5x1,5 za ciężkie do uchylania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 12.01.2014 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 A co do cieśli oni są przyzwyczajeni do niskich temperatur, byle tylko nie lało i nie wiało to będą robić a sama więźba to kwestia 2-3 dni!!! Tak ,najbardziej zaszkodzi śnieg a zwłaszcza w momencie jak będzie membrana a nie będzie jeszcze blachy:o Ale jestem dobrej myśli:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 13.01.2014 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Zamówiłam okienka Winergetic premium z oknoplastu:yes:Okienka są cieplutkie,na zewnątrz orzech włoski w środku białe:D Troszkę się potargowałam i ostatecznie zapłaciłam 8400:wiggle: Ostatecznie zadecydowałam się na okna niedzielone i zrezygnowałam z niskiego progu. http://cozaile.pl/imgcache/images/6/1/0/c3JjPS9pbWFnZXMvNi8xLzAvMzYxMC1va25vcGxhc3Rfd2luZXJnZXRpY181MDAuanBnJnc9ODAw_src95367093bf26430418f07c4e1ffd9b20.jpg Edytowane 13 Stycznia 2014 przez Ana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Wiedźma 13.01.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Witaj, to moje pierwsze odwiedziny u Ciebie. Bardzo podoba mi się wasza działeczka . jak cudny będzie tam ogród można sobie wyobrazić. Z powodu braku własnych terenów polecam się ze szpadlem:lol2:. Oby tylko zimy nie było, a będzie dobrze. Dziś troszkę postraszyło, ale to podobno na krótko. Domek też rewelacja i dość ekonomicznie budowany. Super jak ktoś kto buduje ma trochę pojęcia o tym co robi. Myśl tylko o tym jakie czeka cię lato , we własnym domu, na cudnej działce a wszystko się uda. Wykańczać i urządzać można długo, to sama przyjemność. Trzymam kciuki i pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 14.01.2014 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witaj, to moje pierwsze odwiedziny u Ciebie. Bardzo podoba mi się wasza działeczka . jak cudny będzie tam ogród można sobie wyobrazić. Z powodu braku własnych terenów polecam się ze szpadlem:lol2:. Oby tylko zimy nie było, a będzie dobrze. Dziś troszkę postraszyło, ale to podobno na krótko. Domek też rewelacja i dość ekonomicznie budowany. Super jak ktoś kto buduje ma trochę pojęcia o tym co robi. Myśl tylko o tym jakie czeka cię lato , we własnym domu, na cudnej działce a wszystko się uda. Wykańczać i urządzać można długo, to sama przyjemność. Trzymam kciuki i pozdrawiam:bye: Dziękuję za odwiedziny:) miło mi że nasze zacisze może innym także się podobać.Mam nadzieję ,że zimy prawdziwej nie będzie,bo czas nas goni Jeżeli chodzi o pracę na budowie to maż chciałby dużo więcej wykonać sam ,ale czasu brak:rolleyes:Ogród to moje marzenie,ale to na pewno nie w tym roku będą efekty:no:Urządzanie to na pewno sama przyjemność jak są odpowiednie środki,ale nic to ja też lubię gonić króliczka:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krope 14.01.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witaj, to moje pierwsze odwiedziny u Ciebie. Bardzo podoba mi się wasza działeczka . jak cudny będzie tam ogród można sobie wyobrazić. Z powodu braku własnych terenów polecam się ze szpadlem:lol2:. Oby tylko zimy nie było, a będzie dobrze. Dziś troszkę postraszyło, ale to podobno na krótko. Domek też rewelacja i dość ekonomicznie budowany. Super jak ktoś kto buduje ma trochę pojęcia o tym co robi. Myśl tylko o tym jakie czeka cię lato , we własnym domu, na cudnej działce a wszystko się uda. Wykańczać i urządzać można długo, to sama przyjemność. Trzymam kciuki i pozdrawiam:bye: zgadzam się z całą pewnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 14.01.2014 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 zgadzam się z całą pewnością I jak tu nie kochać forum:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 14.01.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Gratuluję udanej transakcji. Mam nadzieję, że nam też się uda tak załatwić sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts