Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze zielone zacisze

Recommended Posts

W związku z tym, że nie mogę podzielić się nowymi zdjęciami to może podzielę się poniesionymi kosztami do tej pory tej naszej budowy:yes:Poprzednia kwota to 39000,-obejmowała etap łącznie ze stropem:yes:Teraz dodam kompletną cenę za dach tj.blacho dachówka ze wszystkimi obróbkami i orynnowaniem 12400,-(ruukki finnera modułowa) drzewo 5850,- membrana i taśma kalenicowa 1160,-robocizna 5000,- nasana kominowa 100,- okna 8400,-(winergetic premium z oknoplastu) ścianki działowe :materiał 2500,- murarz 1800,-Razem wydałam76210zł brutto:yes:Do SSZ brakuje tylko drzwi 1500,- A więc77710zł za 110metrów powierzchni:wave:Taki wynik zakładałam i się udało,tu wielki pokłon w stronę mojego mężusia:hug:Dzięki jego pracy robocizna za SSZ wyniosła tylko 11300,-:yes:Jak się chce to można:lol2:

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wielkie gratulacje że plan wykonany, oczywiście gratuluję męża (że wiele rzeczy umie zrobić sam a przede wszystkim ma szczere chęci). Mój deklaruje się że ułoży panele (poddasze) i pomaluje wszystkie pomieszczenia.... Zawsze to coś ale nie wiele w tej studni bez dna jaką jest budowa domu.

Wielkie gratulacje że plan wykonany, oczywiście gratuluję męża (że wiele rzeczy umie zrobić sam a przede wszystkim ma szczere chęci). Mój deklaruje się że ułoży panele (poddasze) i pomaluje wszystkie pomieszczenia.... Zawsze to coś ale nie wiele w tej studni bez dna jaką jest budowa domu.

Gratulacje mężowi przekaże,na pewno się należą:yes:Męża należy chwalić i wspierać, to wtedy będzie próbował robić to,czego tak naprawdę nie potrafi;) Co by nie zrobił,to zawsze jakieś złotówki zostają:p

Gratulacje mężowi przekaże,na pewno się należą:yes:Męża należy chwalić i wspierać, to wtedy będzie próbował robić to,czego tak naprawdę nie potrafi;) Co by nie zrobił,to zawsze jakieś złotówki zostają:p

No i ja liczę właśnie na to że praca Męża pozwoli nam teraz zaoszczędzić bo do tej pory, niestety zdani byliśmy na ekipy, ale teraz - elektryka, hydraulika, ogrzewanie podłogowe i wentylacja i ścianki działowe na poddaszu są w rękach mojego Mężunia więc liczę na to że parę złotych zaoszczędzimy.

Ja aktualnie robię listę AGD, płytek do salonu kuchni i pokojów, no i rozrysowuje sobie kuchnie mam plan żeby zrobić ją sama ... tzn zamówię gotowe formatki i fronty a sama poskręcam to wszystko do kupy :) ..... zobaczymy co z tego wyjdzie.

O to sporo zaoszczędzicie:yes:sama chcesz kuchnie robić ,toTy zdolniacha jesteś:o Ale tak trzeba ,dużo wykonać samemu ,wtedy więcej zostanie na urządzanie,ja chcę ,żeby po prostu starczyło,a urządzać możemy później pomalutku:yes:Maz musi jeszcze wykonać ogrodzenie, ocieplenie i elewacja malowanie,może płytki w kuchni i wiatrołapie,schody wejściowe,taras:( Sporo tego,ale nikt nie mówił,że będzie łatwo:sick:

• 2 weeks później...

Aniu jak tam prace na budowie??

Pewnie przez to zimno przerwane .... ja czekam z niecierpliwością na wiosnę ... a przynajmniej na temp +0:)

bo mój fachowiec (Mąż) odmawia pracy w temp poniżej 0 .... no cóż jakoś to muszę znieść ;)

dlatego żeby zabić trochę czas i bezczynność na budowie kombinuję z kuchnią...... no i masakra...

jakoś łatwiej jest chyba doradzać niż samemu się na cokolwiek zdecydować,

Affrony piękne są .... byłam ostatnio w sklepie popatrzeć no i kurcze blaszka gdyby nie te opinie to były by moim faworytem....

w Kielcach były II gat grafitowe po 49 zł...oj kuszą kuszą ......

Jak ja nie lubię przestojów na budowie bo myślę wtedy za dużo ... i już w moich wymyślaniach kasy mi brakło :)

Myślałam że kanalizę damy radę zrobić sami ale wodociągi ..... /nie nazwę tej instytucji tak jak bym chciała bo mnie moderator wytnie/ wymyśliły sobie 2 studzienki i trzeba je jakoś tam betonować .. kształtować itp.... mamy wycenę na 5 tyś i to po znajomości ... załamka ...

No nic trzeba będzie szukać gdzie indziej oszczędności ...

się rozpisałam.....

pozdrawiam

Aniu jak tam prace na budowie??

Pewnie przez to zimno przerwane .... ja czekam z niecierpliwością na wiosnę ... a przynajmniej na temp +0:)

bo mój fachowiec (Mąż) odmawia pracy w temp poniżej 0 .... no cóż jakoś to muszę znieść ;)

dlatego żeby zabić trochę czas i bezczynność na budowie kombinuję z kuchnią...... no i masakra...

jakoś łatwiej jest chyba doradzać niż samemu się na cokolwiek zdecydować,

Affrony piękne są .... byłam ostatnio w sklepie popatrzeć no i kurcze blaszka gdyby nie te opinie to były by moim faworytem....

w Kielcach były II gat grafitowe po 49 zł...oj kuszą kuszą ......

Jak ja nie lubię przestojów na budowie bo myślę wtedy za dużo ... i już w moich wymyślaniach kasy mi brakło :)

Myślałam że kanalizę damy radę zrobić sami ale wodociągi ..... /nie nazwę tej instytucji tak jak bym chciała bo mnie moderator wytnie/ wymyśliły sobie 2 studzienki i trzeba je jakoś tam betonować .. kształtować itp.... mamy wycenę na 5 tyś i to po znajomości ... załamka ...

No nic trzeba będzie szukać gdzie indziej oszczędności ...

się rozpisałam.....

pozdrawiam

Tak niestety ,przerwa zimowa nastała:(Cieśle zdążyli krokwie postawić i tyle,musimy czekać na odwilż:mad:Czas działa na naszą niekorzyść :(30 czerwca nie tak daleko ,no ale trzeba myśleć pozytywnie.Z nudów planuję też kuchnie, łazienki ale nie jest to proste:mad:Projekt kuchni robiony w planerze ikei chciałam wrzucić ale coś mi nie wychodzi może ktoś pomoże:cool:Affrony też mnie bardzo kuszą i podobno mają być bezobsługowe:lol2:Joasiu męża oszczędzaj ,w taką pogodę to najlepiej w domku :yes:A kiedy planujecie przeprowadzkę ?

Aniu u nas to "planujecie " niestety ma 2 terminy :) ja planuję tak sierpień wrzesień.... małżonek raczej obstawia koniec paździrnika ......a tak na prawdę to jak najszybciej... chociaż nas terminy tak jak Ciebie nie gonią ...ale wiadomo chciało by się jak najszybciej :)

ja zdjęcia wstawiam na jakiś wirtualny dysk mojego małżonak i stamtąd wstawiam na FM, a inaczej nie umiem...więc nie pomogę .....

Kurcze te Affrony mnie nurtują cały czas, chociaż Sandstone z serii Milo ten grafitowy też jest ładniutki ciut ciemniejszy od affrona.

Co do kuchni to wiesz .... jestem skrajna w pomysłach, ja osobiście lubie klimaty loftowe industrialne, ale małżonek nie koniecznie więc szukam kompromisu .... i będzie eklektyzm czyli taki mały misz masz ... elegancji z loftem ;) no i jakieś tam starocie też się trafią ....

Affrony jaśniejsze i wg mnie ładniejsze, ale rzecz gustu:pJa specjalnie nie jestem wielbicielką jakiegoś stylu,a mojemu mężowi to już w ogóle wszystko jedno ,zupełnie polega na mnie w tej kwestii:sick:Ale chyba będę szła w tych moich wyborach w nowoczesność z elementami glamour, choć musi być ciepło i przytulnie,więc nie wiem jak to wszystko połączę:Będę próbować, a co wyjdzie to się okaże,Na pewno wnętrza będą moje,a tak w ogóle to muszę wybierać pomiędzy tym co mi się podoba ,a tym na co mnie stać:mad:Jednym słowem szału nie będzie:no:Zazdroszczę ,że nikt nie będzie Was poganiać,pośpiech nie jest dobrym doradcą w naszych wyborach:no:

Zgadza się pośpiech w decyzjach nie jest wskazany,

co do wyborów to u nas też decyduje niestety cena, no cóż coś za coś :)

Mój małżonek też "niby" nie chce się mieszać we wnętrza ale wiedząc co mu się podoba od czasu do czasu pokazuje mu jakieś inspiracje pytając co mu najbardziej odpowiada. On jest jak by to nazwać nowoczesnym tradycjonalistą ... ja raczej nowoczesność industrialna i loftowa.... jakoś to muszę połączyć ;)

Piękny domek budujecie!!! Zastanawiałam nad założeniem dziennika, no i wczoraj miałam trochę czasu, bo u Nas to budowa na odległość to już wyższ szkoła jazdy:):

Witam u mnie:)Domek nieduży,a czy piękny wyjdzie to się okaże jak skończymy:yes:Jeżeli budujesz na odległość to tym bardziej dziennik będzie potrzebny a w nim dużo fotek:p Pozdrawiam:bye:

Witaj Ano, przychodzę z rewizytą.

Poczytałam, obejrzałam, bardzo mi się Wasz domek podoba.

Rozumiem Twoje dylematy przy urządzaniu wnętrz, ale bardzo Ci tego zazdroszczę, bo uwielbiam urządzanie i to jest chyba najprzyjemniejsza część budowania.

Myślę, że do czerwca spokojnie zdążycie, życzę Wam tego z całego serca.

Będę podglądać Wasze budowanie i trzymać kciuki.

Pozdrawiam Cię.