Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co zrobic aby nie tynkować?

adamkula4

Recommended Posts

IMG_20131203_201201.jpgWitajcie Mam nie lada problem.

Mam nadzieje że ktoś doradzi.

Mianowicie na sieni mam była klejówka i lamperia.

Klejówke zdrapałem a lamperie zdarłem kątówka ale w czym problem stary tynk nie jest najlepszej jakości i jak pukam to słychać pustki

pomyślałem wypukam załatam później zagruntuje siatka i klej na to a później jakiś ładny tynk strukturalny.

Co się okazało jak zaczołem klupać te pustki to musiałem przestać bo zaczeło wszystko odpadać. I pytanie co zrobić jeśli całe skuć to czy trzeba to tynkować na nowo czy można to w jakiś inny sposób zrobić. Czy np na te gołe cegły moge przykleić śtaciatke i zaciągnąć klejem do styropianu i na to tynk.

Prosze poradźcie coś bo moje zdolności nie potrafią tynkować :(

Edytowane przez adamkula4

Jeśli twoje zdolności nie potrafią tynkować, to może będą potrafiły przykleić na tą ścianę płytę GK? Jeśli czujesz się na siłach naciągnąć klej na siatkę, to i zaszpachlowanie płyty GK nie powinno być problemem.

Pytanie jednak, dlaczego ten stary tynk odchodzi, Jeśli to stary tynk wapienny, który po prostu taki jest, to należy go skuć, bo odpadać będzie dalej. Natomiast jeśli odpadanie jest powodowane tym, że ściana jest wilgotna lub/i przemarza, to należy zacząć od tego, bo co byś tam nie położył, będzie odpadać dalej albo zachodzić grzybem. Albo jedno i drugie.

J.