Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciernista droga do uzykania przyłącza prądu mieszkaniowego

Recommended Posts

Podobno przyłącze zostało odebrane od firmy zewnętrznej/wykonawcy zewnętrznego/ ok połowy grudnia, jednak nikt nas nie poinformował!!

Podobno wystawiono tego dnia fakturę do opłacenia!!

Podobno ją niezwłocznie wysłano!!

A tymczasem wszystko jest jedną wielką amatorszczyzną....tandetą, podróbką/słupem jakiejś śmiesznej firemki spod nieistniejącego adresu szczycącej się połączeniem-ale sprzed dwu lat.... Podobno wysłano mi jesienią aneks tłumaczący restrukturyzację-ale ona odbyła się dwa lata przed wysłaniem aneksu.

Jednego jestem pewna- na pewno przejadę się na nich jak na burej /.../

GraMar i jak sytuacja, jakies postepy???

• 2 weeks później...

Mam prąd na budynku!!

Po ostrej dyskusji, bo pracownik z Zak Energ nie chciał przełożyć licznika ze skrzynki budowlanej do skrzynki na budynku....bo to podobno miał zrobić mój elektryk!!

Ciekawe, jaka kwota wówczas wchodziłaby w grę, gdyby mój elektryk to zrobił i zerwał plomby :mad:

Edytowane przez GraMar

Joa, para ze mnie wyszła jak odjechał -siadłam w budynku z dmuchawą pod nogami i w tę śnieżycę przesiedziałam chyba ze dwie godziny....

Nareszcie, gratuluje!!!

Najwazniejsze, ze juz masz ten ch....ny prad:D

Ja nie pije alkoholu w ogole, ale chyba w takiej sytuacji to bym wypila kielicha z radosci:rotfl:

Joa, para ze mnie wyszła jak odjechał -siadłam w budynku z dmuchawą pod nogami i w tę śnieżycę przesiedziałam chyba ze dwie godziny....

Wcale sie nie dziwie!

My chyba ze 2 lata na prad czekalismy:yes: Nie potrzebowalismy budowlanego, a i te nasze budowanie mocno w czasie rozciagniete, wiec to nie byl problem, ale gdyby nam sie spieszylo, to bylabym mocno wkurzona.

Po zlozeniu wszystkich papierow, dopiero po pol roku ktos do mnie zadzwonil. ze jeszcze czegos tam nie zlozylam:eek: Nie pamietam juz o co chodzilo, kopia jakiegos dokumentu byla potrzebna. Przez pol roku nikt sie o to nie upomnial!!! Potem oczywiscie tlumaczenie, ze brak tego dokumentu przeciagnie wszystko w czasie bla bla bla.... Musialam potem podpisac aneks, bo zrobili przylacze mocno po terminie:rolleyes:

Joa, mam prąd na budynku, już nie na słupie skrzynkę budowlaną, przedłużacz...

JEDNAK NADAL JEST TO PRĄD BUDOWLANY.

Nie podpisałam im aneksu o przedłużeniu do końca 2014r i się mszczą. Dziś przyszła faktura, nadal mam C11 !!!

Wcale sie nie dziwie!

My chyba ze 2 lata na prad czekalismy:yes: Nie potrzebowalismy budowlanego, a i te nasze budowanie mocno w czasie rozciagniete, wiec to nie byl problem, ale gdyby nam sie spieszylo, to bylabym mocno wkurzona.

Po zlozeniu wszystkich papierow, dopiero po pol roku ktos do mnie zadzwonil. ze jeszcze czegos tam nie zlozylam:eek: Nie pamietam juz o co chodzilo, kopia jakiegos dokumentu byla potrzebna. Przez pol roku nikt sie o to nie upomnial!!! Potem oczywiscie tlumaczenie, ze brak tego dokumentu przeciagnie wszystko w czasie bla bla bla.... Musialam potem podpisac aneks, bo zrobili przylacze mocno po terminie:rolleyes:

http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/b020.gif

Dziś odebrałam UMOWĘ NA PRĄD http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/g052.gif

NA G11 http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/g051.gif

przyjmuję gratulacje!!

Dopiero dzisiaj zajrzalam na forum.

GRATULACJE!!! :wave::wave: